apenheul aanbieding

De Apenheul is een dierentuin waarin het grootste gedeelte van de apen losloopt en hier loop je als bezoeker tussen. Het bos met apen ligt vlakbij Apeldoorn en heeft een oppervlakte van 13 hectare. Sommige grotere aapsoorten leven op eilanden en bekijk je vanaf een veilige afstand. Wil je de Apenheul met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Apenheul aanbiedingen of Apenheul deals. Zo bezoek je het park voordeliger en me deze Apenheul korting geniet je extra van dit dagje uit.

-25%
Apenheul entreeticket 16,95
Apenheul entreeticket 16,95
Zin in een leuk en betaalbaar dagje uit? Kom naar Apenheul!Show More
Zin in een leuk en betaalbaar dagje uit? Kom naar Apenheul! Show Less

Apen Dierentuin Apeldoorn

De Apenheul is een dierentuin van 13 hectare met apen, gelegen aan de rand van Apeldoorn. In het bos lopen verschillende soorten apen los rond en dus wandel je in het park tussen de apen. Meer dan de helft van de apen loopt los rond en de andere dieren bekijk je vanaf een veilige afstand. De grotere aapsoorten, zoals de gorilla of bonobo, leven op eilanden die omgeven zijn door grachten. In de Apenheul bekijk je niet alleen de apen, maar doe je ook mee aan leuke activiteiten. Er zijn lezingen, kinderarrangementen en soms is er ontbijt in het park voor openingstijd. Geniet ook van presentaties of bezoek een speeltuin.

Welke dieren zijn er in de Apenheul?

De Apenheul is een dierentuin waarin apen centraal staan. In totaal zijn er 35 aapsoorten te zien in de Apenheul. Grote apen die in het park te zien zijn, zijn onder andere gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans. Je ziet tevens doodshoofdaapjes, ringstaartmaki’s en Javaanse langoeren in het park. In totaal zijn er meer dan 300 apen in het park, waarvan meer dan de helft los rondloopt. Je hebt dus de mogelijkheid om het gedrag van de aapsoorten van dichtbij te observeren en eventueel zelfs contact te hebben met een van de apen.

apenheul korting
Bezoek de Apenheul in Apeldoorn met korting

Toegangsprijzen

Voor een bezoek aan de Apenheul heb je een ticket nodig en dit kun je alleen online reserveren. Je bestelt een kaartje voor een specifiek tijdvak en mag in dit tijdvak het park in. Tot sluitingstijd mag je vervolgens in het park blijven. De maximale prijs voor een toegangskaartje voor volwassenen is €28. Er gelden verlaagde tarieven voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. De toegangsprijs hangt af van het tijdvak, om de bezoekers zo goed mogelijk te verdelen over de dag. De maximale entreeprijs betaal je altijd aan de kassa van de Apenheul.

Toegang tot de Apenheul met korting

Er zijn verschillende manieren om de Apenheul met korting te bezoeken. Een goede manier om te besparen, is door je tickets vooraf online te kopen. Zo kun je een voordeliger tijdvak kiezen en dus ook voor minder geld naar binnen. Soms kan het helpen om last minute een ticket te kopen. Een andere manier om Apenheul korting te krijgen, is door gebruik te maken van een kortingskaart, die je bijvoorbeeld cadeau kan krijgen. Ga je vaker naar de Apenheul? Met een seizoenkaart krijg je onbeperkt toegang tot de Apenheul en profiteer je ook van korting op andere dagjes uit in het land. Bij een tweede bezoek heb je je kaart al terug verdiend.

Apenheul aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Apenheul aanbieding? Er zijn regelmatig Apenheul aanbiedingen waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Op dagen zoals Black Friday of Cybermonday vind je goede Apenheul deals en ook tijdens de BTW dagen of Bol 10-daagse profiteer je van Apenheul korting. Houd terugkerende actieperiodes in de gaten om een kaartje voor de Apenheul met korting te scoren.

De geschiedenis van de Apenheul

De Apenheul werd in 1971 opgericht en had een oppervlakte van ongeveer 1,5 hectare. Toen al gold het concept van loslopende apen, maar er waren slechts een paar kleinere soorten aanwezig. In 1976 komen er gorilla’s in het park. Door de jaren heen komen er steeds meer apensoorten, maar krijgt het park ook te maken met problemen zoals brand. Tegenwoordig is de Apenheul een stuk groter dan in 1971 en zijn er 35 soorten apen in het park.

Doelgroep

De Apenheul is een ideale bestemming voor een dagje weg met het hele gezin. Het is leuk voor jong en oud om tussen de apen te lopen en zeker bij kinderen kan het enthousiasme niet op. Ze leren over de aapsoorten, bekijken de dieren van dichtbij en nemen deel aan activiteiten. Ook in de speeltuinen in het park vermaken kinderen zich uitstekend, terwijl volwassenen even uitrusten met een drankje.

Eten en drinken Apegaap en Waaghals

In de Apenheul zijn er diverse horecagelegenheden. Bij de Apegaap begin je de dag met een kopje koffie, in het grote restaurant de Wildebras eet je een heerlijke maaltijd en is er een kindermenu voor de jongste gasten, en bij de Waaghals eet je een Gorilla burger, een broodje aap of een ijsje. Naast de horecagelegenheden vind je speeltuinen waar kinderen zich uit kunnen leven. Je mag zelf eten meenemen, maar let erop waar in het park je dit mag eten. Omdat de apen loslopen zijn er enkele restricties en het is duidelijk aangegeven in welke gebieden er gegeten mag worden.

Openingstijden Apenheul

De Apenheul is niet het hele jaar door geopend. Tussen april tot en met oktober bezoek je de Apenheul dagelijks tussen 10:00 en 17:00 uur. Van november tot en met maar is het park gesloten. Alleen voor zakelijke evenementen wordt de Apenheul geopend. De exacte data voor de wintersluiting kunnen variëren en daarom is het belangrijk om voor een bezoek de openingstijden op de website van de Apenheul te controleren.

Adres en route Apenheul

De Apenheul ligt midden op de Veluwe in Apeldoorn en is op verschillende manieren te bereiken. Je reist bijvoorbeeld met de auto naar de Apenheul en kunt parkeren op de parkeerplaats tegenover Park Berg & Bos. Het gaat hierbij om betaald parkeren. Met het openbaar vervoer reis je vanaf het NS-station in Apeldoorn met de bus naar de Apenheul. Buslijn 12 stopt bij bushalte Apenheul en doet hier slechts 17 minuten over.

Adres:
Apenheul
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn