dierentuin aanbiedingen

Wil je een dierentuin met korting bezoeken? In Nederland zijn een hoop dierentuinen te vinden, verdeeld over het hele land. Er zijn regelmatig dierentuinen deals of dierentuinen aanbiedingen, waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. We zetten verschillende vormen van dierentuinen korting op een rij, net als tien van de populairste dierenparken in Nederland.

Wat is een dierentuin?

Een dierenpark is een park waar van oorsprong wilde dieren gehouden worden, zodat bezoekers de gelegenheid hebben om deze dieren te bekijken. Het kan hierbij gaan om diersoorten uit Europa die in het wild leven, maar ook om diersoorten uit andere werelddelen die de meeste mensen zonder dierentuinen nooit zouden zien. Dierentuinen hebben een recreatieve en educatieve functie. Het is een bestemming voor een dagje weg met het gezin, maar ook een plek waar kinderen in schoolklassen leren over de natuur en de dieren. Dierenparken kunnen een brede variatie aan diersoorten huisvesten of zich richten op een bepaalde diersoort of familie.

- €4
ad tickets
Kaartjes Blijdorp met 4 euro korting
Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen...Show More
Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen tunnel zwemmen haaien en zeeschildpadden over je hoofd! Show Less
-25%
Apenheul entreeticket 16,95
Apenheul entreeticket 16,95
Zin in een leuk en betaalbaar dagje uit? Kom naar Apenheul!Show More
Zin in een leuk en betaalbaar dagje uit? Kom naar Apenheul! Show Less
-4.50
tripper korting
Entreeticket Burgers Zoo
Ontdek Burgers' Zoo voor 22 ipv 26,50!
Ontdek Burgers' Zoo voor 22 ipv 26,50! Show Less
-35%
Ticket Dolfinarium 18,50
Ticket Dolfinarium 18,50
Beleef een spetterend dagje uit bij het Dolfinarium in Harderwijk met een mooie korting.Show More
Beleef een spetterend dagje uit bij het Dolfinarium in Harderwijk met een mooie korting. Show Less
- 40%
Dierentuinen tot 40% korting!
Dierentuinen tot 40% korting!
Elke dag de beste acties. Ontdek Dierentuinen met korting!
Elke dag de beste acties. Ontdek Dierentuinen met korting! Show Less
BIEDEN
korting vakantieveilingen.nl
Dierentuin tickets met korting
Bied mee op Dierentuin tickets. Bepaal zelf de prijs!
Bied mee op Dierentuin tickets. Bepaal zelf de prijs! Show Less
20% korting
ad tickets
Dierenpark Amersfoort 20,00
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro!
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro! Show Less

Hoe kan ik een dierentuin met korting bezoeken?

Dierentuinen met korting bezoeken doe je op verschillende manieren. Zo is het in veel gevallen voordeliger om je kaartje alvast online aan te schaffen, in plaats van je ticket aan de kassa af te rekenen. Voor frequente bezoekers zijn er abonnementen waarmee je onbeperkt de dierentuin in kunt. Bij sommige dierentuinen profiteer je van korting met een Museumkaart of een VriendenLoterij VIP-KAART. In tegenstelling tot musea, krijgen kinderen weinig korting in een dierentuin omdat deze parken juist ook voor kinderen bedoeld zijn. Per dierenpark kun je zien welke kortingen er mogelijk zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde groepen of kaarthouders.

Welke dierentuin aanbiedingen zijn er?

Wil je profiteren van dierentuinen aanbiedingen? Er zijn veel aanbiedingen waardoor je tegen een lager tarief het dierenpark in kunt. Zo zijn er soms combinatietickets verkrijgbaar voor het dierenpark en een andere activiteit, waardoor je op het totale bedrag bespaart. Ook tijden actieperiodes zoals de BTW-dagen en Bol 10-daagse kun je kaartjes vinden tegen een gereduceerd tarief. Op bijzondere dagen zoals Black Friday of Cybermonday zijn er vaak ook dierentuinen deals te vinden waarbij je van een fikse korting profiteert. Een dierentuinen aanbieding maakt een dagje uit met het gezin voordeliger en daardoor nog leuker.

De tien populairste dierentuinen van Nederland

Wil je graag een dierentuin met korting bezoeken? Hieronder zetten we tien van de populairste dierentuinen in Nederland op een rij. De dierenparken zijn verspreid over heel Nederland en in verschillende provincies te vinden. Sommige dierenpark hebben een variatie aan dieren in themagebieden, terwijl andere dierenparken zich richten op een specifieke diersoort of een speciaal gebied.

dierentuin aanbieding

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland en gevestigd in de Blijdorp polder, noordwestelijk van het centrum. Jong en oud vermaken zich in deze dierentuin: exotische dieren bewonderen, spelen in de binnen- of buitenspeeltuin en wandelen door de botanische tuinen. Bijzondere diersoorten die je in Diergaarde Blijdorp vindt, zijn onder andere kleine panda’s, koningspinguïns en ijsberen. In deze dierentuin zie je ook komodovaranen, olifanten en zwarte neushoorns. Vanaf het centraal station van Rotterdam wandel je in slechts tien minuten naar een van de ingangen van de dierentuin.

ARTIS

Een van de andere dierentuinen in Nederland met een lange geschiedenis is ARTIS. Deze dierentuin vind je in de Plantagebuurt, centraal gelegen in Amsterdam. Met ruim 750 diersoorten heeft ARTIS een hoop bijzondere dieren in het park. Ook heeft het park ruim 300 boomsoorten die met name in de lente prachtig zijn, omdat ze in bloei staan. ARTIS heeft dieren zoals kleine panda’s, Afrikaanse pinguïns, leeuwen en olifanten. Vanaf het station in Amsterdam wandel je zo naar de dierentuin, maar je kunt hier ook met de auto of het openbaar vervoer naartoe.

Wildlands

Wildlands is de Adventure Zoo die in 2016 geopend werd in Emmen en voorheen Dierenpark Emmen heette. Wildlands heeft een oppervlakte van 24 hectare en is verdeeld in drie verschillende themagebieden: Jungola, Serenga en Nortica. De jungle staat centraal in Jungola, de savanne en woestijn in Serenga en het poolgebied in Nortica. In Wildlands wordt de dierentuin gecombineerd met een attractiepark en neem je plaats in (educatieve) attracties. In Wildlands maak je een wereldreis in één dag. Je ziet onder andere neushoorns, olifanten, giraffen, ijsberen en pinguïns.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een dierentuin in Arnhem en een van de best bezochte dierentuinen in Nederland. In deze dierentuinen worden verschillende ecosystemen nagebootst waarin dieren en planten in de natuur leven. Dieren verblijven niet in de typische dierentuinhokken en bezoekers worden uitgedaagd om de dieren te zoeken. Dit zijn de themagebieden: Safari, Bush, Mangrove, Desert, Ocean en Rimba. In totaal vind je meer dan 750 diersoorten in Burgers’ Zoo. Voorbeelden van dieren die je tegenkomt zijn de wallaby, de flamingo, de olifant, het doodshoofdaapje en de gorilla.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin gevestigd in Rhenen in de provincie Utrecht. In het Berenbos van het dierenpark vind je Europese bruine beren en Europese wolven. Andere diersoorten die je in het park vindt zijn de humboldtpinguïns, stokstaartjes, leeuwen, zebra’s en Siberische tijgers. Vanaf de zomer van 2023 is Ouwehands Dierenpark de eerste Nederlandse dierentuin met een koalaverblijf. Een ander bijzonder onderdeel van de dierentuin is Pandasia: het in 2017 geopende verblijf voor twee reuzenpanda’s.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort ligt aan de rand van het bosgebied Birkhoven, ten westen van de stad Amersfoort. Het dierenpark is verdeeld in verschillende themagebieden. In de Savanne vindt je onder andere giraffen en zebra’s, in de Stad der Oudheid zijn kamelen en Siberische tijgers en in Het Woud vind je wolven en dassen. Andere themagebieden zijn de Japanse Tuin, de Nacht, het Rijk der Reuzen en de Grote Wildernis. Bekijk olifanten en luiaards of bezoek het DinoPark om over dinosaurussen te leren. Er zijn speelmogelijkheden voor kinderen, waaronder een klimroute.

Beekse Bergen

Het Safaripark Beekse Bergen ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Qua oppervlakte is Beekse Bergen het grootste dierenpark van de Benelux en er worden zo’n honderd diersoorten gehouden. Bijzondere dieren die je in Safaripark Beekse Bergen vindt, zijn zebra’s, giraffen, neushoorns, olifanten en jachtluipaarden. Het bijzondere aan de dierentuin is dat je op safari gaat en zo oog in oog met de natuur komt te staan. Er zijn verschillende safari’s mogelijk, bijvoorbeeld in een boot, auto, bus of te voet.

Dolfinarium

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark in Europa. In het Dolfinarium zijn uiteraard dolfijnen te zien, maar ook walrussen, zeeleeuwen, bruinvissen, zeehonden, roggen, haaien en andere vissen. Je leert over de verschillende diersoorten en kunt verschillende voorstellingen bezoeken, zoals een voedersessie of presentatie. Het Dolfinarium biedt tevens waterpret voor het hele gezin. Er zijn onder andere waterglijbanen en een ligweide.

Apenheul

De Apenheul is een dierentuin aan de rand van Apeldoorn waar je kennis maakt met de verschillende apensoorten. De meeste apen zijn niet opgesloten in hokken, maar wandelen tussen de bezoekers door. Je kunt de apen dus van dichtbij zien en eventueel zelfs aanraken als de aap dat goed vindt. In totaal zijn er meer dan 35 apensoorten in de Apenheul. Kinderen klimmen en klauteren geheel in de stijl van kleine aapjes in de speeltuinen en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voorbeelden van apensoorten in de Apenheul zijn gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans.

GaiaZOO

De dierentuin GaiaZOO is gevestigd in Kerkrade in het zuidoosten van Limburg. GaiaZOO is een jonge dierentuin die in 2005 werd geopend. Er zijn diersoorten te vinden uit Europa, Afrika en Amerika. Er zijn vier thema’s: Savanna, Taiga, Rainforest en Limburg. In het savannegebied vind je onder andere giraffes en struisvogels, terwijl er in de Rainforest gorilla’s en dwergnijlpaarden rondlopen. De Taiga wordt bewoond door wolven, lynxen en bergapen. De diersoorten die kenmerkend zijn voor Limburg zijn terug te vinden in het gelijknamige gebied. Er zijn onder andere dwergezels en landgeiten in de kinderboerderij.