ouwehands aanbieding

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen, in de provincie Utrecht. Het park beslaat 22 hectare en huisvest een aantal bijzondere diersoorten, zoals reuzenpanda’s. Ook het berenbos is een echte publiekstrekker. Voor jong en oud is dit park een leuke bestemming voor een dagje uit. Wil je Ouwehands Dierenpark met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Ouwehands Dierenpark aanbiedingen of Ouwehands Dierenpark deals waardoor je voordeliger naar binnen kunt. Een dag in de dierentuin is extra leuk wanneer je van Ouwehands Dierenpark korting profiteert.

Dierentuin Rhenen

Ouwehands Dierenpark is een diertuin in de provincie Utrecht. Het park is te vinden in Rhenen, aan de rand van de Veluwe. In het dierenpark vind je een hoop diersoorten, ieder ondergebracht in een verblijf passend bij het dier. Ouwehands Dierenpark was het eerste Europese dierenpark met een berenbos en werd opgezet om de bedreigde bruine beren te beschermen. Via een loopbrug bekijk je de dieren zonder dat ze gestoord worden. Een ander hoogtepunt is het verblijf voor twee reuzenpanda’s dat in 2017 geopend werd. In Pandasia zijn de twee uit China afkomstige dieren te zien.

Welke dieren zijn er in Ouwehands Dierenpark?

Naast de bruine beren en reuzenpanda’s vind je in Ouwehands Dierenpark nog een hoop andere interessante diersoorten. Je ziet er onder andere Afrikaanse leeuwen, Afrikaanse olifanten, giraffes, ijsberen, tijgers, nevelpanters en Cubaanse flamingo’s. Je vindt er ook speciale verblijven, zoals het nachtdierenverblijf, het Wad en Gorilla Adventure.

korting ouwehands dierenpark
Bezoek Ouwehands Dierenpark in Rhenen met korting.

Toegangsprijzen Ouwehands

Om Ouwehands Dierenpark te bezoeken, heb je een ticket nodig. Deze tickets koop je uitsluitend online en er is een maximaal aantal tickets per dag. Je koopt een ticket voor een bepaalde datum met een tijdvak waarop je het park in mag. Een normaal ticket kost €27 en kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen €24. Baby’s en peuters van 0 t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Hier komen nog kosten voor een parkeerkaart bij als je met de auto komt.

Toegang tot Ouwehands Dierenpark met korting

Er zijn verschillende manieren om Ouwehands Dierenpark met korting te bezoeken. Groepen van twintig personen mogen tegen een gereduceerd tarief van €23 per persoon naar binnen. Ook studenten profiteren van korting en kopen een kaartje voor €24,50. Deze korting geldt niet tijdens de weekenden en in schoolvakanties. Ga je vaker naar Ouwehands Dierenpark? Dan koop je een jaarabonnement voor €55 tot €59. Jaarabonnementhouders krijgen ook korting op de parkeerkaart.

Ouwehands Dierenpark aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Ouwehands Dierenpark aanbieding? Er zijn regelmatig Ouwehands Dierenpark aanbiedingen die korting mogelijk maken. Koop bijvoorbeeld kaartjes op dagen zoals Black Friday of Cybermonday, omdat er dan vaak kortingen zijn. Ook tijdens de BTW dagen of de Bol 10-daagse kun je profiteren van Ouwehands Dierenpark deals. Andere mogelijkheden om Ouwehands Dierenpark met korting te bezoeken zijn combinatietickets, waarbij je twee attracties tegen een lagere prijs bezoekt.

De geschiedenis van Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is vernoemd naar de oprichter van het park, Cor Ouwehand. Hij verhuisde van Rotterdam naar Rhenen waar hij in 1919 op de Grebbeberg een boerderij met bijzondere kippen begon. Er leefden tevens andere dieren zoals pauwen en wasberen, wat veel bezoekers trok. In de jaren dertig ging het slecht met de kippenboerderij en besloot Cor Ouwehand om de boerderij om te bouwen tot dierentuin. Ouwehands Dierenpark werd geopend in 1932. In de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van het park verwoest en moesten gevaarlijke dieren afgemaakt worden door het leger. Na de oorlog werd het dierenpark heropgebouwd.

Ouwehands Dierentuin met kinderen

Ouwehands Dierenpark is een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Kinderen kijken hun ogen uit met alle diersoorten en ook volwassenen kunnen zich verwonderen over het dierenrijk. Je leert over de diersoorten in dit park met recreatieve en educatieve functie. Kinderen spelen bijvoorbeeld ook in de speeltuin of bezoeken de kinderboerderij en volwassenen komen tot rust in een van de horecagelegenheden.

Horecagelegenheden

Aan horecagelegenheden is er geen gebrek in Ouwehands Dierenpark. Op het terras van ’t Koffiehuis maak je een plan voor de dag tussen de vogels. ’t Koffiehuis bevindt zich vlakbij de ingang. Op het terras van het Jungle restaurant kun je heerlijk lunchen met verse producten. Liever Aziatisch eten? Dat kan bij het restaurant boven de reuzenpanda’s. Andere faciliteiten zijn een overdekte speeltuin voor kinderen, de Maki Lounge en de Pandasia shop.

Openingstijden Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is op de meeste dagen van 10:00 tot 17:00 uur geopend, al kunnen de openingstijden variëren. In de winter worden er bijvoorbeeld Light Nights aangeboden in de avonduren: een lichtspektakel voor jong en oud. De reguliere openingstijden zijn dan iets korter, maar de dierentuin is wel ’s avonds geopend voor het spektakel. Controleer op de website altijd welke openingstijden er gelden voor de dag waarop je het park wilt bezoeken.

Adres en route

Ouwehands Dierenpark ligt centraal in Nederland in de plaats Rhenen in de provincie Utrecht. Je bereikt Ouwehands Dierenpark met de auto of met het openbaar vervoer. Het NS-station ligt op 800 meter van de ingang en ook met de bus bereik je Ouwehands Dierenpark. Bussen rijden onder andere vanuit Wageningen, Utrecht en Amersfoort. Reis je liever met de auto? Je parkeert op een van de parkeerterreinen van het dierenpark, waarvoor je een parkeerkaart online of in de ticketshop koopt. Adres:
Ouwehands Dierenpark
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen