musea met korting

Wil je een museum met korting bezoeken? In Nederland zijn allerlei musea te vinden: van kunst en wetenschap tot geschiedenis. Je profiteert regelmatig van museum deals of museum aanbiedingen, waardoor je de leukste musea van Nederland tegen een gereduceerd tarief kunt bezoeken. We zetten verschillende vormen van museum korting op een rij, net als tien van de populairste musea van Nederland.

Wat is een museum?

Een museum is een instelling die toegankelijk is voor publiek en die waarde heeft voor de samenleving en haar ontwikkeling. In een museum worden objecten of voorwerpen tentoongesteld of er wordt een verhaal verteld. In een kunstmuseum worden bijvoorbeeld kunstwerken tentoongesteld: schilderijen, beelden, foto’s of andere vormen van kunst. Ook zijn er musea die een verhaal vertellen, bijvoorbeeld de geschiedenis van een streek of een bepaald ambacht. Musea kunnen een vaste collectie hebben die bij ieder bezoek hetzelfde is of wisseltentoonstellingen die slechts een beperkte tijd te bekijken zijn. Veel musea bieden een combinatie van deze twee.

-€5
ad tickets
Spoorwegmuseum ticket 12,50
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen...Show More
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Show Less
-50%
tripper korting
Tropenmuseum van €16 voor 8!
Leer alles over wereldculturen bij het Tropenmuseum, gevestigd in een rijksmonument in...Show More
Leer alles over wereldculturen bij het Tropenmuseum, gevestigd in een rijksmonument in Amsterdam. Show Less
-7,50
ad tickets
Entree Maritiem Museum 10,-
In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op...Show More
In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Show Less
BIEDEN
korting vakantieveilingen.nl
Museum tickets met korting
Bied mee op Museum tickets. Bepaal zelf de prijs!
Bied mee op Museum tickets. Bepaal zelf de prijs! Show Less

Hoe kan ik een museum met korting bezoeken?

Een museum met korting bezoeken is zeker mogelijk. Voor bepaalde leeftijdsgroepen zijn er vaak museum aanbiedingen. Zo kunnen senioren en studenten vaak van museum korting profiteren en ook kinderen kunnen in veel musea gratis of tegen een gereduceerd tarief naar binnen, tenzij het museum speciaal voor kinderen is. Een andere vorm van een museum aanbieding is een groepsticket, waarbij je als groep korting krijgt tijdens je bezoek. Er zijn diverse kaarten waarmee je museum korting krijgt of zelfs gratis naar binnen kunt, bijvoorbeeld de Museumkaart, VriendenLoterij VIP-Kaart en CJP. In bepaalde steden krijgen mensen met een stadspas ook korting.

Welke museum aanbiedingen zijn er?

Wil je profiteren van museum aanbiedingen? Er zijn genoeg aanbiedingen te vinden waardoor je een museum met korting kunt bezoeken. Voor veel musea en andere bezienswaardigheden zijn er combinatietickets verkrijgbaar. Bij deze museum deals betaal je één bedrag voor meerdere activiteiten en profiteer je van een bepaald kortingspercentage door in één keer kaartjes te kopen. Ook zijn er organisaties en winkelketens die regelmatig museum aanbiedingen hebben, waardoor je tegen een gereduceerd tarief een museum in kunt.

De tien populairste musea van Nederland

Wil je graag een museum met korting bezoeken? Hieronder zetten we tien van de populairste musea in Nederland op een rij. Een deel van deze musea is in Amsterdam te vinden, maar er staan ook musea op andere plekken in het land tussen. In dit lijstje vind je altijd iets wat bij je past: musea die leuk zijn voor kinderen en een leerzame ervaring bieden, musea die over de geschiedenis van Nederland vertellen en musea met grote kunstcollecties.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de meest bezochte musea in ons land. In het Rijksmuseum worden de belangrijkste werken uit de Nederlandse kunst getoond. Belangrijke werken van schilders zoals Rembrandt en Vermeer zijn hier te zien. De Gouden Eeuw was de bloeiperiode voor Nederlandse kunst en welvaart en is een belangrijk onderdeel van het museum, maar er zijn ook kunstwerken uit andere periodes te zien. Het Rijksmuseum vertelt de kunstgeschiedenis van ons land, beginnend in de middeleeuwen. Ook zijn er modernere werken te zien van ver na de Gouden Eeuw.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum staat in het teken van een van Nederlands bekendste schilders: Vincent van Gogh. Deze kunstenaar is bekend van het verhaal dat hij zijn eigen oor afsneed, maar uiteraard ook van zijn prachtige kunstwerken. In het Van Gogh Museum wordt het verhaal over het leven van Vincent van Gogh verteld en zijn meer dan 200 werken van deze bekende schilder te zien. Naast de schilderijen zijn er ook brieven en prenten te zien, net als werken van tijdgenoten. In het Van Gogh Museum bewonder je de permanente collectie en wisseltentoonstellingen.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is het meest bezochte museum van Nederland en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In het Anne Frank Huis wordt het verhaal van de familie Frank en hun jonge dochter Anne verteld. Het Joodse gezin moest onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog en Anne hield in haar dagboek bij hoe ze dat ervoer. In het museum word je aan de hand van dagboekfragmenten meegenomen door hun verhaal, maar je kunt ook het Achterhuis zien waar de familie ondergedoken zat. In het Anne Frank Huis zijn tevens voorwerpen te zien, net als het originele dagboek van Anne Frank.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een belevenis voor het hele gezin. Dit oer-Hollandse dorp ligt niet ver van Amsterdam en vertelt veel over de geschiedenis van Nederlandse ambachten. Je kunt het dorp gratis bezoeken en hier rondlopen, maar er zijn ook allerlei plekken die je kunt bezichtigen met een toegangskaartjes. Zo zijn er verscheidene musea op de Zaanse Schans die over de geschiedenis van de regio vertellen. Je ziet de vele molens van de Zaanse Schans al van een afstand en ook deze kun je voor een groot deel bezoeken. In de winkels van de ambachtslieden kijk je mee naar hoe zij hun werk doen, bijvoorbeeld klompen of kaas maken.

Eye Filmmuseum

In het Eye Filmmuseum leer je alles over film. Op de benedenverdieping is een vaste collectie te zien waar je leert over filmapparaten en belangrijke momenten in de filmgeschiedenis. Daarnaast zijn er in de grote tentoonstellingsruimte meerdere tentoonstellingen per jaar over een specifiek onderwerp, uiteraard met film als belangrijk thema. In het Eye Filmmuseum kun je ook naar de film gaan. Er zijn vier comfortabele filmzalen waar je geniet van arthouse films en klassiekers uit de filmgeschiedenis. Soms zijn er lezingen voor de film of heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan een maker.

NEMO

NEMO is een museum over wetenschap en technologie. In dit museum in Amsterdam leer je op spelende wijze over deze onderwerpen. Het museum is met name leuk voor kinderen die zich hier helemaal uit kunnen leven, maar ook volwassenen beleven een leuke dag in NEMO. In het laboratorium van NEMO word je zelf wetenschapper, je leert op spelende wijze over het menselijk lichaam en er zijn talrijke interactieve leermomenten. In NEMO kun je ook workshops volgen, films zien of theatervoorstellingen bijwonen. De spelende manier van leren valt in de smaak bij kinderen en zorgt ervoor dat ze zich geen seconde vervelen.

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft een uitgebreide collectie met werken: van schilderkunst tot fotografie en design. Je ziet onder andere werken van De Stijl, Bauhaus en popart in het Stedelijk Museum. Bekende kunstenaars wiens werken in het Stedelijk Museum tentoongesteld worden zijn bijvoorbeeld Karel Appel, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Sigmar Polke en Jackson Pollock. Naast de vaste collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen in het Stedelijk Museum te zien en het is de moeite waard om je hier voor een bezoek in te verdiepen.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is, zoals de naam al doet vermoeden, een buitenmuseum. Dit museum in Arnhem vertelt het verhaal van Nederland door de jaren heen. Onderwerpen die aan bod komen zijn werken, wonen, recreatie en tradities. Je bezoekt huizen, boerderijen en molens op het terrein. Omdat er veel te zien en doen is, is het Nederlands Openluchtmuseum een mooie plek voor volwassenen én kinderen. Iedere leeftijd vermaakt zich goed tijdens een dagje uit. Afhankelijk van de jaargetijde is alleen het wandelpark geopend of zijn zowel het wandelpark als de historische gebouwen geopend.

Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum leer je alles over het spoor. In het museum in Utrecht maak je een reis door de geschiedenis via verschillende werelden. Ieder van de vijf werelden vertelt het verhaal van een bepaalde periode in de geschiedenis. Je leert over de maatschappelijk impact, maar ook over het spoor in romantisch en technologisch opzicht. Het museum is deels ingericht als pretparkattractie, wat het bezoek spannend maakt. Het Spoorwegmuseum is een ideale bestemming voor het hele gezin: zowel volwassenen als kinderen vermaken zich hier kostelijk.

Hermitage

In de Hermitage in Amsterdam bekijk je verschillende kunsttentoonstellingen die uit diverse museale collecties komen. Er zijn altijd werken uit de collectie van Sint Petersburg te zien, maar ook uit het Amsterdam Museum. Waar het museum begon als een bescheiden dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg, is het tegenwoordig veel groter en verhuisd naar het gebouw van de Amstelhof. De tentoonstellingen in de Hermitage wisselen en daarom is het aan te raden om voor een bezoek te kijken wat er actueel in het museum te zien is.