nemo aanbieding

Voor liefhebbers van wetenschap en technologie is het NEMO Science Museum een interessante plek om te bezoeken. Hier maken bezoekers van alle leeftijden op interactieve wijze kennis met de diverse onderdelen van de wetenschap. Wil je NEMO met korting bezoeken? Er zijn regelmatig NEMO aanbiedingen of NEMO deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Je beleeft een leerzame en vermakelijke dag in NEMO met korting. Zeker wanneer je een beperkter budget hebt, maar wel van culturele activiteiten houdt, is het slim om van ticketkorting te profiteren.

Wat is NEMO?

Het NEMO Science Museum is een museum over wetenschap en technologie. In totaal heeft het museum in Amsterdam vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten en demonstraties over deze onderwerpen. Het museum is leuk voor jong en oud en brengt je op speelse wijze in aanraking met wetenschap en technologie. Het museum is interactief ingericht: je kunt er niet alleen lezen en kijken, maar ook ervaren en actief meedoen. Deze interactieve benadering zorgt ervoor dat kinderen gefascineerd blijven en het hele museum met plezier ontdekken.

Wat is er te zien in NEMO?

In NEMO vind je diverse tentoonstellingen over interessante onderwerpen: het menselijk lichaam, natuurkunde, meetkunde, energie, het heelal en meer. Zo houd je bijvoorbeeld een ijskoude buis vast om je wilskracht te testen, rol je door een knuffelmachine en kun je zien hoe je er over twintig jaar uitziet in de verouderingsmachine. Je leert hoe statische energie werkt, fopt je hersenen met optische illusies en ontdekt de uithoeken van het heelal. Op de vijf verdiepingen van NEMO komen alle onderdelen van wetenschap en technologie aan de orde, waardoor je na een leuke dag met nieuwe kennis naar huis gaat.

nemo met korting

Toegangsprijzen NEMO

Voor een bezoek aan NEMO reserveer je vooraf een ticket met daarop de datum en starttijd van je bezoek. Bezoekers vanaf vier jaar moeten een kaartje hebben. Kinderen tot en met drie jaar kunnen gratis naar binnen. Naast deze standaardprijzen zijn er ook verschillende situaties waarin NEMO met korting bezoeken mogelijk is.

Toegang tot NEMO: korting

Een mooie NEMO aanbieding geld voor jongeren met een CJP of collegekaart. In beide gevallen kun je NEMO bezoeken voor gereduceerd tarief. Hierdoor dus profiteer je al snel van vijftig procent korting. Ook zijn er diverse NEMO deals waardoor je het museum gratis in kunt. Mensen met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART mogen gratis naar binnen. Hetzelfde geldt wanneer je een I Amsterdam City Card, Stadspas Amsterdam, NEMO Jaarpas of NEMO Voucher hebt. Ook een begeleider mindervalide of begeleider Autipas mag gratis naar binnen.

NEMO aanbiedingen en deals

Wil je profiteren van een van de NEMO aanbiedingen? Er zijn verschillende NEMO deals waardoor je het museum tegen een gereduceerd tarief kunt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld combinatieticket kopen voor NEMO en een andere activiteit, waardoor je in totaal minder betaalt dan je zou doen voor twee losse activiteiten. Een andere manier om NEMO korting te ontvangen is door de terugkerende aanbiedingen in de gaten te houden.

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO is een soort plein waar je geniet van een panoramisch uitzicht, maar waar je ook een buitenterras en een restaurant vindt. Daarnaast is de openluchttentoonstelling Energetica te vinden op het dakterras. De architect van NEMO, Renzo Piano, heeft het dak ontworpen als een stadsplein waar ruimte is voor de interactie tussen mensen en de elementen. Het dak is dagelijks geopend en gratis toegankelijk. Bij evenementen of slecht weer kan het dak gesloten zijn.

De geschiedenis van NEMO

De geschiedenis van NEMO begint in het jaar 1923, toen het museum nog het Museum van de Arbeid heette. Ruim dertig jaar later veranderde de naam naar Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek (NINT) en in de jaren negentig kwam er steeds meer focus te liggen op wetenschap en technologie. In 1997 werd het museum aan de Oosterdok geopend, de locatie waar het museum onder de naam NEMO vandaag de dag nog steeds gevestigd is. In de jaren die hierop volgden werd wetenschap een steeds belangrijker thema en maakt het publiek hier kennis mee door zelf aan de slag te gaan.

NEMO Restaurant

In NEMO vind je diverse horecagelegenheden waar je iets kunt eten of drinken. Het museumrestaurant bevindt zich op het dak van het museum en biedt een panoramisch uitzicht over het centrum van Amsterdam. Om het restaurant te bezoeken heb je geen kaartje voor het museum nodig. Na de kaartcontrole kom je direct bij de koffiebar waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie en je kunt ori├źnteren op wat te doen in het museum. Op de tweede verdieping van NEMO bevindt zich een museumcaf├ę waar je iets kunt drinken of een broodje kunt eten. Het is tevens toegestaan om eigen consumpties mee te nemen zolang je die niet tussen de tentoonstellingen nuttigt.

Openingstijden NEMO Amsterdam

NEMO is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:30. Het museum is vaak gesloten op maandag, maar er zijn ook maandagen waarop het museum wel open is, bijvoorbeeld in de zomermaanden of tijdens schoolvakanties. Op de website van NEMO vind je de exacte datums. Om het museum te bezoeken dien je vooraf kaartjes te reserveren met een starttijd. Dit is het moment waarop je het museum in mag en je kunt blijven zo lang je wilt. Ook wanneer je NEMO met korting of gratis bezoekt, dien je vooraf een ticket met datum en starttijd te reserveren. Het museum is gesloten op Koningsdag.

Adres en route

NEMO is centraal gelegen in Amsterdam aan het Oosterdok. Vanaf het centraal station wandel je in 15 minuten naar het museum en ook met buslijn 22 naar de halte Kadijksplein bereik je het museum makkelijk. Ga je liever met de auto? Er zijn vier parkeergarages in de buurt van NEMO: parkeergarage Oosterdok, parkeergarage Markenhoven, parkeergarage Q-Park Waterlooplein en parkeergarage Q-Park Amsterdam Centraal. Houd hierbij rekening met de parkeerkosten.

Adres:
NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam