aanbieding pretpark

Wil je een pretpark met korting bezoeken? In Nederland zijn een hoop pretparken te vinden, verdeeld over de verschillende provincies. Er zijn regelmatig pretpark deals of pretpark aanbiedingen, waardoor je voordeliger een kaartje scoort. We zetten verschillende vormen van pretpark korting op een rij, net als tien leuke pretparken in Nederland voor verschillende leeftijden.

Wat is een pretpark?

Een pretpark wordt ook wel een attractiepark of een themapark genoemd. Het is een plek waar allerlei attracties zijn opgesteld. Denk hierbij aan achtbanen, sprookjestuinen en speeltoestellen. Er zijn pretparken voor verschillende leeftijden, waarbij pretparken voor kleine kinderen veel speeltoestellen hebben en pretparken voor volwassenen razendsnelle achtbanen hebben. Pretparken zijn een populaire plek voor recreatie en vormen een mooi dagje uit voor het hele gezin.

-€7
ad tickets
Entreeticket Familiepark Drievliet 21,-
Drievliet is hét pretpark van Den Haag en omstreken. Van de allerkleinsten tot de...Show More
Drievliet is hét pretpark van Den Haag en omstreken. Van de allerkleinsten tot de alleroudsten: dit familiepark biedt vermaak voor iedereen. Show Less
ad tickets
Julianatoren Entreeticket bij AD
Met meer dan 60 attracties en shows voor families met kinderen tot 10 jaar is hier...Show More
Met meer dan 60 attracties en shows voor families met kinderen tot 10 jaar is hier ontzettend veel te doen. Je raakt niet uitgespeeld! Show Less
-51%
Slagharen entreeticket 16,50
Slagharen entreeticket 16,50
Bestel jouw tickets nu in de presale voor deze scherpe actieprijs!Show More
Bestel jouw tickets nu in de presale voor deze scherpe actieprijs! Show Less
Tot -50%
tripper korting
Pretpark tickets met korting
Bekijk de actuele aanbiedingen van Tripper!
Bekijk de actuele aanbiedingen van Tripper! Show Less
BIEDEN
korting vakantieveilingen.nl
Pretpark tickets met korting
Bied mee op Pretpark tickets. Bepaal zelf de prijs!
Bied mee op Pretpark tickets. Bepaal zelf de prijs! Show Less

Hoe kan ik een pretpark met korting bezoeken?

Een pretpark met korting bezoeken doe je op verschillende manieren. In veel gevallen levert het korting op om je kaartje voor je bezoek online aan te schaffen in plaats van dit aan de kassa te doen. Zeker wanneer je dit ruim voor je bezoek doet, profiteer je vaak van pretpark korting. In veel pretparken geldt korting voor groepen van meer dan twintig personen, voor senioren en voor kleine kinderen. Voor frequente bezoekers kan een pretpark abonnement een voordelige keuze zijn.

Welke pretpark aanbiedingen zijn er?

Wil je profiteren van pretpark aanbiedingen? Er zijn veel acties waardoor je goedkoper naar een pretpark kunt. Je koopt bijvoorbeeld je kaartje tijdens actieperiodes zoals de BTW dagen of de Bol 10-daagse. Ook op dagen zoals Black Friday en Cyber Monday zijn er regelmatig pretpark deals te vinden die je een hoop geld kunnen besparen. Ieder pretpark heeft eigen kortingen, bijvoorbeeld in het laagseizoen of op doordeweekse dagen. Met een korting tijdens een pretpark aanbieding geniet je extra van een dagje uit.

De tien populairste pretparken van Nederland

Wil je graag een pretpark met korting bezoeken? Hieronder zetten we tien van de populairste pretparken in Nederland op een rij. Deze pretparken zijn te vinden in verschillende delen van het land en ieder pretpark heeft een eigen doelgroep. Zo zijn er attractieparken voor kleinere kinderen en parken die ook leuk zijn voor jongeren en volwassenen. Sommige parken hebben een specifiek thema.

korting naar pretpark
Met korting naar een pretpark in Nederland.

Efteling

De Efteling is het grootste attractiepark van de Benelux en bevindt zich in Kaatsheuvel. In het park van 72 hectare vind je allerlei attracties in een sprookjesachtige stijl. In de vijf themagebieden zijn er leuke attracties voor alle leeftijden te vinden: achtbanen, darkrides, speeltuinen en carrousels. Bekende attracties zijn waterachtbaan De Vliegende Hollander, darkride Droomvlucht en de achtbaan Python met twee loopings.

Hellendoorn

Hellendoorn is een attractiepark voor de hele familie gelegen in de gelijknamige plaats in Overijssel. Er zijn ruim dertig attracties, waaronder achtbanen, speeltuinen en waterattracties. Bekende attracties zijn de Rioolrat, een achtbaan waarin je afdaalt in de donkere riolen, de wildwaterbaan en de raftingboot waarin je met het hele gezin de rivier op gaat. In Hellendoorn vind je tevens een outdoor Slidepark en zijn verschillende shows te bezoeken.

Duinrell

Attractiepark Duinrell bevindt zich in Wassenaar en is naast een attractiepark ook een waterpark en een vakantiepark. In het pretpark zijn attracties voor jong en oud te vinden, waaronder een zweefvlucht, achtbaan Dragonfly en waterachtbaan Splash. Liever naar het grootste waterpark van de Benelux? Dan bezoek je het Tikibad, een subtropisch zwemparadijs met meer dan 1,5 kilometer glijplezier. Je overnacht op het vakantiepark en brengt zo een dag in het attractiepark door en een dag in het waterpark.

Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen bevindt zich in Overijssel. In dit park met verschillende attracties waan je je in het wilde westen. Er zijn twee leuke achtbanen, waarvan er eentje over de kop gaat, een boomstamattractie en een wildwaterbaan. Bij Slagharen vind je ook het waterpark Aqua Mexicana. Dit subtropische zwemparadijs heeft tien toffe glijbanen. Overnachten in Slagharen is mogelijk, bijvoorbeeld in een Wigwam Deluxe of op de camping.

Walibi

Walibi is een groot attractiepark in Flevoland waar bezoekers van alle leeftijden zich vermaken. In de verschillende themagebieden vind je stoere attracties, waaronder de achtbanen Goliath, Condor en Xpress: Platform 13. Er zijn verschillende waterattracties, maar ook zweefmolens en carrousels voor jongere kinderen. Een bekend evenement in Walibi is Halloween Fright Nights. In de oktoberweken kom je griezelen in het pretpark in de avonduren.

Toverland

Toverland is een attractiepark dat deels overdekt is en deels in de buitenlucht is. Het park bevindt zich in Noord-Limburg en de ruim dertig attracties zijn verdeeld over meerdere themagebieden. Er zijn leuke attracties voor jonge kinderen, bijvoorbeeld in de overdekte speeltuin. Voor oudere kinderen en volwassen zijn er achtbanen en waterattracties die spanning met zich meebrengen.

Madurodam

Madurodam is een miniatuurstad die zich in Den Haag bevindt. In dit park beleef je de Nederlandse architectuur en samenleving in het klein. Allerlei bekende gebouwen zijn weergegeven in een schaal van 1 op 25. Je ziet bijvoorbeeld luchthaven Schiphol in miniatuur, net als een deel van de Nederlandse Spoorwegen. Madurodam is een populaire attractie die leuk is voor alle leeftijden.

Julianatoren

Julianatoren bevindt zich in Apeldoorn en is een kinderpretpark dat met name geschikt is voor jonge kinderen tot een jaar of tien. In het pretpark zijn verschillende soorten attracties, waaronder achtbanen, carrousels en zweefmolens. Jonge kinderen beleven hier een leuke dag met de mascottes Jul de Muis en Julia de Muis. Naast attracties zijn er ook verschillende kindvriendelijke shows te bezoeken in dit kinderpretpark.

Attractiepark Drievliet

Attractiepark Drievliet is een leuk park voor de hele familie. Het familiepark bevindt zich in Den Haag en heeft leuke attracties voor jeugdige bezoekers. Hierbij kun je denken aan achtbanen, darkrides, waterattracties en spookhuizen. Er zijn leuke attracties voor de jongste bezoekers, maar ook voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Er zijn leuke shows te zien, bijvoorbeeld in een van de theaters of in de 5D-bioscoop.

Plopsa Indoor Coevorden

In Plopsa Indoor in Dalen, vlakbij Coevorden, maak je kennis met je verschillende Studio 100-personages. Alle attracties in het park zijn geïnspireerd op de personages, zoals Wickie de Viking, Bumba, Kabouter Plop, K3 en Samson & Gert. De attracties in het park zijn met name leuk voor jonge kinderen tot een jaar of tien. Ze genieten niet alleen van de attracties, maar ook van verschillende shows waarin hun favoriete personages tot leven komen.

Welke pretparken zijn leuk voor peuters en jonge kinderen?

Er zijn een aantal pretparken in Nederland die speciaal gericht zijn op jongere kinderen en peuters. Voor fans van de Studio 100-personages is Plopsa Indoor Coevorden een uitstekende keuze. Ook Julianatoren en Slagharen zijn leuke parken voor kinderen tot een jaar of tien. In attractieparken zoals Hellendoorn, Toverland en Drievliet vermaken zowel jonge kinderen als iets oudere kinderen zich uitstekend.

Welke pretparken zijn leuk voor tieners en volwassenen?

Ga je met een gezelschap met uitsluitend (oudere) tieners en volwassenen naar een pretpark? Dan zijn de Efteling, Walibi en Duinrell de aantrekkelijkste keuzes met de meeste spannende attracties voor oudere bezoekers. Voor gezinnen met verschillende leeftijden zijn ook parken zoals Hellendoorn, Toverland en Drievliet een goede keuze. Hier vind je een mix van attracties, waarvan ook een deel speciaal gericht is op jongere bezoekers. In de Efteling, Walibi en Duinrell zijn deze attracties er ook, maar ligt de focus op oudere bezoekers.