efteling met korting

De Efteling is het grootste attractiepark in de Benelux en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het hele gezin vermaakt zich met spannende achtbanen, leuke waterattracties en speelplezier voor de jongste bezoekers. Wil je de Efteling met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Efteling aanbiedingen of Efteling deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Met Efteling korting geniet je extra van je dag in dit waanzinnige attractiepark.

Het park en de attracties

De Efteling is het grootste attractiepark van de Benelux, zowel qua oppervlakte als qua bezoekersaantallen. Jaarlijks trekt het 72 hectare grote park miljoenen bezoekers. De Efteling ligt in Noord-Brabant in de plaats Kaatsheuvel heeft een sprookjesachtige stijl en leuke attracties voor jong en oud. Het park is verdeeld in vijf themagebieden: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Fantasierijk.

Fantasierijk Efteling

Het themagebied Fantasierijk bevindt zich rondom de hoofdingang van de Efteling. In het gebied vind je onder andere een vijver met het grote waterorgel waar shows gegeven worden. De Pardoes Promenade leidt naar het centrum van het park en is geïnspireerd op Pardoes de Tovernar. Fantasierijk heeft een pannenkoekenrestaurant en een attractie Symbolica, een spoorloze darkride.

efteling aanbieding tickets
Met korting naar de Efteling in Kaatsheuvel.

Marerijk

In het westen van het attractiepark vind je het themagebied Marerijk. Dit gebied is richt zich op sprookjes en de mythologie. Een beroemd onderdeel van dit gebied is het in 1952 geopende Sprookjesbos. In het Marerijk vind je ook attracties in het thema van het Volk van Laaf en het station van de stoomtrein. Populaire attracties in dit gedeelte zijn onder andere de darkride Droomvlucht, het madhouse Villa Volta en de draaimolen het Stoomcarrousel.

Anderrijk

In het zuiden van de Efteling vind je het themagebied Anderrijk. Je vindt hier losstaande attracties, ieder met een eigen onderwerp. Denk hierbij aan de wildwaterbaan Piraña, de darkride Fata Morgana, een familieachtbaan genaamd Max & Moritz en de 4D-bioscoop van het pretpark.

Reizenrijk

In het noorden van het pretpark is het themagebied Reizenrijk te vinden. Je maakt hier een rondvaart in de Gondoletta over de Siervijver in het park, eet in het restaurantcomplex Panorama of bezoekt de zwevende tempel Pagode. Stap in de achtbanen Carnaval Festival of Vogel Rok.

Ruigrijk

Het Ruigrijk ligt in het oosten van de Efteling en bevat de spectaculairste attracties van het park. Een voorbeeld hiervan is de achtbaan Python met twee loopings. Andere achtbanen in dit rijk zijn de waterachtbaan De Vliegende Hollander, de duikachtbaan Baron 1898 en de houten achtbaan Joris en de Draak. In het Ruigrijk is ook een schommelschip te vinden, een oldtimerbaan en een speelbos.

Toegangsprijzen de Efteling

Om de Efteling te bezoeken heb je een ticket nodig en dien je vooraf te reserveren voor je bezoek. Je kiest uit verschillende soorten tickets voor de Efteling, waarbij het voordeligste ticket €38 kost en het duurste ticket €48. Het verschil tussen de tickets is wanneer het ticket gebruikt kan worden. Zo is een voordelig ticket voor doordeweekse dagen in het laagseizoen en kunnen duurdere tickets ook in het weekend, in schoolvakanties of in het hoogseizoen gebruikt worden. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis de Efteling in.

Toegang tot de Efteling met korting

Een eenvoudige manier om de Efteling met korting te bezoeken is door op een rustige dag te gaan. Zo kun je een goedkoper ticket aanschaffen en kun je dus tegen een lagere prijs het pretpark in. Als je vaker per jaar naar de Efteling gaat, kan het voordelig zijn om een abonnement af te sluiten. Het abonnement is een van de mooie Efteling deals waarbij je bij meer dan vijf bezoeken per jaar van korting profiteert. Personen van 4 t/m 64 jaar betalen €215 voor een abonnement, met 65 jaar of ouder betaal je €200 en bezoekers met een beperking betalen €170. Je kunt het abonnement in één keer betalen of een maandelijks bedrag betalen. Met een abonnement profiteer je naast Efteling korting ook van korting op andere parken en dierentuinen.

Efteling aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Efteling aanbieding? Er zijn regelmatig Efteling aanbiedingen waardoor je het pretpark tegen een lager tarief kunt bezoeken. Je profiteert van Efteling korting tijdens actieperiodes zoals de Bol 10-daagse of de BTW dagen. Ook op Black Friday of Cyber Monday komen er regelmatig Efteling deals voorbij. Let erop dat je ook bij een bezoek aan de Efteling met korting een reservering moet plaatsen voor de gewenste dag.

De geschiedenis van de Efteling

De Efteling is een van de oudste attractieparken ter wereld die vandaag de dag nog steeds open zijn. In 1951 opende het als een natuurpark waar in 1952 het sprookjesbos bij kwam. De transitie van een sprookjesbos naar een attractiepark begon in 1978 toen de eerste attractie geopend werd. In 1981 kwam daar de achtbaan Python bij, die indertijd de hoogste stalen achtbaan in Europa was. Door de jaren heen kreeg de Efteling steeds meer nieuwe attracties en veranderde het langzaam in het park dat we vandaag de dag kennen.

Doelgroep

De Efteling is een leuk uitje voor mensen van alle leeftijden. Het park trekt jaarlijks miljoenen mensen die een dagje uit in de Efteling doorbrengen, waarvan het grootste gedeelte gezinnen met kinderen is. Kinderen van alle leeftijden vermaken zich in de Efteling: er zijn attracties en speeltuinen voor de allerkleinsten, maar ook spannende achtbanen voor tieners en volwassenen.

Eten en drinken in de Efteling

In de Efteling geniet je niet alleen van de attracties, maar kun je ook op verschillende plekken eten. Er zijn verschillende restaurants, bijvoorbeeld om bourgondisch te eten, de wereldkeuken te proeven of om patat met een (vegetarische) snack te eten. Andere mogelijkheden zijn pizza, pannenkoeken, belegde broodjes en churros. Ook kun je een heerlijk kopje koffie of een ander drankje kopen. In een van de souvenirwinkels op het park koop je een leuk aandenken aan je dag in de Efteling. Wil je overnachten in de Efteling? Dat is mogelijk in een van de accommodaties rondom het park.

Openingstijden de Efteling

De openingstijden van de Efteling variëren per seizoen en per dag. In de wintermaanden is de Efteling bijvoorbeeld op weekdagen van 11:00 tot 18:00 uur geopend en in de weekenden van 11:00 tot 19:00 uur. In schoolvakanties is dit iets langer, namelijk van 10:00 tot 20:00 uur. In de zomer gelden er andere openingstijden en is de Efteling over het algemeen iets langer geopend dagelijks. Op de website van de Efteling vind je een kalender waarin je de openingstijden per dag kunt zien, net als de verwachte drukte in het park.

Adres en route

De Efteling ligt in Kaatsheuvel in Noord-Brabant en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Met het openbaar vervoer reis je met de trein naar Den Bosch of Tilburg. Vanaf deze NS-stations rijden er verschillende bussen direct naar de Efteling en je stapt uit bij bushalte Efteling. Je kunt ook met de auto naar de Efteling komen en parkeren op het parkeerterrein. Het gaat hierbij om betaald parkeren voor auto’s en touringcars.

Adres:
Efteling Park & Theater
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel