madurodam aanbieding

Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad waar ons land in het klein te zien is. Van infrastructuur tot natuurgebieden en historische gebouwen, in Madurodam vind je alles in het klein. Wil je Madurodam met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Madurodam aanbiedingen of Madurodam deals waardoor je het park tegen een gereduceerd tarief bezoekt. Met Madurodam korting geniet je extra van je bezoek aan de miniatuurstad. Het is een leuk uitje voor het hele gezin en zowel jong als oud vermaken zich in het park.

ad tickets
Ticket Madurodam met korting
Er valt zoveel te doen in Madurodam. Ga op ontdekkingsreis door Nederland in het klein...Show More
Er valt zoveel te doen in Madurodam. Ga op ontdekkingsreis door Nederland in het klein, vergaap je aan spectaculaire attracties en neem meteen deel aan de leukste doe-dingen. Show Less
- 50%
anwb korting tickets
Madurodam Tickets
Tot 50% korting. In Madurodam ontdek je waar Nederland groot in is!
Tot 50% korting. In Madurodam ontdek je waar Nederland groot in is! Show Less

Pretpark Den Haag

De miniatuurstad Madurodam ligt in Den Haag en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. In het park wordt een schaal van 1 op 25 gehanteerd en er zijn ruim 700 maquettes van gebouwen te vinden. In Madurodam krijg je een goed beeld van Nederlandse steden en van de samenleving. Er zijn gebouwen uit verschillende delen van Nederland te vinden, waaronder historische huizen uit de binnenstad, havens, natuurgebieden, luchthavens, spoorwegen en landschappen. Er worden allerlei alledaagse situaties uitgebeeld die typisch zijn voor Nederland.

Welke attracties zijn er in Madurodam?

In Madurodam vind je honderden maquettes van bekende en minder bekende gebouwen uit Nederland. Ook kom je allerlei bewegende miniatuurvervoersmiddelen tegen: auto’s, vliegtuigen, boten, trams en treinen. Beroemde monumenten die je in Madurodam tegenkomt zijn onder andere Kasteel Drakensteyn, het Paleis op de Dam en Kasteel Nijenrode. Het park bevat duizenden miniatuurbomen, je ziet een omvangrijk model van luchthaven Schiphol en er is een modelspoorbaan van vier kilometer lang. Delen van Madurodam zijn interactief, waarbij bezoekers maquettes in beweging kunnen brengen of kunnen bijdragen.

madurodam korting
Bezoek Madurodam in Den haag met korting.

Toegangsprijzen

Om Madurodam te bezoeken, heb je een geldig toegangskaartje nodig. Voor een kaartje aan de kassa betaal je €22 per persoon en kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen het park gratis in. Je kunt een kaartje niet alleen aan de kassa, maar ook online kopen. Hier zijn kaartjes met datum verkrijgbaar vanaf €17 per ticket en kosten kaartjes zonder datum €22 per persoon. Heb je al een kaartje of een kortingspas? Ook dan dien je je bezoek online te reserveren. Er gelden speciale tarieven voor groepen van meer dan 20 personen.

Fast Track
tiqets met korting
Toegang tot Madurodam
Ontdek de vaderlandse geschiedenis en cultuur in miniatuur.
Ontdek de vaderlandse geschiedenis en cultuur in miniatuur. Show Less

Toegang tot Madurodam met korting

Een eenvoudige manier om Madurodam met korting te bezoeken is door je kaartje online te kopen voor een specifieke datum. Zo kun je tot wel €5 per persoon besparen op je toegangsbewijs. Ga je regelmatig naar Madurodam? Dan kan een abonnement een voordelige keuze zijn. Een abonnement voor één persoon is verkrijgbaar voor €40 en loont dus vanaf drie bezoeken per jaar. Er is een Familie- en Vriendenabonnement verkrijgbaar voor vier personen vanaf €115. Dit kan al uit bij twee bezoeken per jaar. Abonnementhouders profiteren ook van andere voordelen, zoals korting in de restaurants en shop, korting voor introducés en een voordeelpas voor andere parken.

ad tickets
Ticket Madurodam met korting
Er valt zoveel te doen in Madurodam. Ga op ontdekkingsreis door Nederland in het klein...Show More
Er valt zoveel te doen in Madurodam. Ga op ontdekkingsreis door Nederland in het klein, vergaap je aan spectaculaire attracties en neem meteen deel aan de leukste doe-dingen. Show Less
- 50%
anwb korting tickets
Madurodam Tickets
Tot 50% korting. In Madurodam ontdek je waar Nederland groot in is!
Tot 50% korting. In Madurodam ontdek je waar Nederland groot in is! Show Less

Madurodam aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Madurodam aanbieding? Er zijn regelmatig Madurodam aanbiedingen waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Koop bijvoorbeeld een kaartje tijdens actieperiodes zoals de Bol 10-daagse of de BTW dagen. In deze periodes zijn er vaak goede Madurodam deals te vinden. Ook op Black Friday of Cyber Monday vind je regelmatig een Madurodam aanbieding die de moeite waard is.

De geschiedenis van Madurodam

Madurodam werd in 1929 geopend als een miniatuurstadje. Het park is vernoemd naar George Maduro, een student uit Curaçao wiens ouders het beginkapitaal voor het project schonken. Sinds 1993 is een maquette van het geboortehuis van Maduro te vinden in het park. Door de jaren heen werd Madurodam steeds verder uitgebreid en kwamen er nieuwe onderdelen bij, zoals de haven van Rotterdam en de luchthaven Schiphol. In latere jaren werd het park verdeeld in themagebieden, bijvoorbeeld over Nederland en het water of over de oude binnensteden van Nederland.

Doelgroep

Een uitje naar Madurodam is leuk voor alle leeftijden. Het hele gezin vermaakt zich in deze miniatuurstad waar een hoop van de Nederlandse geschiedenis en het dagelijkse leven van de samenleving te zien is. De interactieve gedeeltes zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden, die zich verwonderen over de miniatuurgebouwen. Ook voor volwassenen is het interessant om te leren over de geschiedenis en architectuur van ons land.

Panorama Cafe

In Madurodam vind je een café en een restaurant. In het restaurant kun je een tussendoortje halen, lunchen of een warme avondmaaltijd nuttigen. Je kunt er ook terecht voor koffie of thee en een gebakje. Vanuit het Panorama Café heb je een fantastisch uitzicht over het park. In dit café bestel je koffie of thee, een ijsje, gebak of een belegd broodje. In het park vind je een shop met typisch Nederlandse souvenirs en hier koop je een leuk aandenken aan je dag in Madurodam.

Openingstijden Madurodam

De openingstijden van Madurodam zijn afhankelijk van het seizoen. Het park is over het algemeen in ieder geval geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties en de zomerperiode opent het park vaak iets eerder, bijvoorbeeld om 10:00 of 9:00 uur. Ook sluit het park dan later, om 18:00 of 19:00 uur. Op de website van Madurodam vindt je een overzicht van de openingstijden per periode, zodat je voor je bezoek precies kunt zien hoe lang het park open is. De kassa van Madurodam sluit één uur voor sluitingstijd en daarna kun je het park niet meer in.

Route en adres

Madurodam ligt in Den Haag en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de auto navigeer je naar het George Maduroplein 1 en parkeer je op het parkeerterrein van Madurodam. Het gaat hierbij om betaald parkeren. Met het openbaar vervoer reis je met de trein naar Den Haag Centraal of Hollands Spoor. Vanaf beide stations rijden er trams of bussen die stoppen bij de halte Madurodam.

Adres:
Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag