stedelijk museum aanbieding

Het Stedelijk Museum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. In dit museum in Amsterdam bezoek je de vaste collectie met werken van wereldberoemde kunstenaars, net als tijdelijke tentoonstellingen die iedere paar maanden wisselen. Wil je het Stedelijk Museum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Stedelijk Museum aanbiedingen of Stedelijk Museum deals waardoor je de kunstwerken goedkoper kunt bekijken. De Stedelijk Museum korting is ideaal voor mensen met een beperkter budget, maar ook voor iedereen die simpelweg graag wat geld bespaart.

De vaste collectie van het Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum bezoek je een aantal vaste tentoonstellingen. Het museum is verdeeld in drie collecties: ‘Yesterday Today’ van 1880-1950, ‘Everyday, Someday, and Other Stories’ vanaf de jaren vijftig tot de jaren tachtig en ‘Tomorrow is a Different Day’ van 1980 tot nu. In de eerste collectie komen artistieke bewegingen zoals de Amsterdamse School en Bauhaus aan de orde en zie je werken van onder andere Pablo Picasso, Marc Chagall en Jan Ouwersloot. In de tweede collectie wordt er kritiek geleverd op de gevestigde orde door kunstenaars zoals Henri Matisse, Sarah Zapata en Jan Dibbets. De derde collectie laat het meest recente gedeelte van de kunstgeschiedenis zien met werken van onder andere El Anatsui, Steve McQueen en Harvey Bouterse.

Wat te verwachten van je bezoek aan het Stedelijk Museum met korting

Naast de vaste collectie zijn er in het Stedelijk Museum ook wisselende tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn over het algemeen enkele maanden te zien. Op de website van het Stedelijk Museum zie je welke tentoonstellingen er momenteel zijn en welke tentoonstellingen er binnenkort komen. Zo kies je het juiste moment uit om naar het Stedelijk Museum te gaan.

korting stedelijk museum

Toegangsprijzen Stedelijk Museum

Een ticket voor het Stedelijk Museum voor een volwassene kost €20,00. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen het Stedelijk Museum gratis bezoeken. Er zijn diverse andere Stedelijk Museum kortingen waardoor je tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis het museum in kunt.

Toegang tot het Stedelijk Museum: korting

Het Stedelijk Museum bezoeken met korting doe je als student of met een CJP. Je krijgt dan vijftig procent korting en kunt het museum voor €10,00 bezoeken. Deze korting geldt ook voor internationale studenten op vertoon van een collegekaart. Er zijn Stedelijk Museum deals waardoor je het museum gratis bezoekt, bijvoorbeeld: Stedelijk Members, Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I Amsterdam City Card, Stadspas, ICOM, Rembrandtkaart en CIMAM.

Stedelijk Museum aanbiedingen en deals

Wil je profiteren van Stedelijk Museum aanbiedingen? Er zijn verschillende Stedelijk Museum deals waarmee je het museum voordeliger in kunt. Hierbij kun je denken aan een combideal bestaande uit een ticket voor het museum en een andere activiteit. Combitickets zijn een handige manier om het Stedelijk Museum met korting te bezoeken. Er zijn regelmatig Stedelijk Museum aanbiedingen waarmee je het museum tegen een lagere entreeprijs bezoekt: met een 2=1 aanbieding profiteer je bijvoorbeeld met twee personen van flinke korting. Tijdens dagen zoals Black Friday en Cybermonday zijn er veel kortingen op culturele activiteiten en ook tijdens de Bol 10-daagse of de BTW dagen kun je van fikse kortingen profiteren.

Museumshop en Restaurant Stedelijk Museum

De Stedelijk Museumshop is dagelijks te bezoeken en je kunt hier ook zonder ticket terecht. Je vindt er onder andere kunstboeken, designartikelen en sieraden. Het is de perfecte plek om een origineel cadeau of een mooie souvenir te scoren. Veel items zijn geïnspireerd op kunst die je in het museum kunt zien. Je begint je bezoek met een kop koffie of een ontbijt in TEN Good Food Café of het Zadelhoff Café. Je kunt hier ook napraten over je museumbezoek en lekker borrelen. Het TEN Good Food Café is geopend van 10:00 tot 18:00 uur en te bereiken links van de ingang. Het Zadelhoff Café is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en bevindt zich in het museum.

De geschiedenis van het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam opent in 1895 aan de Paulus Potterstraat. Het museum werd ontworpen door de architect Adriaan Willem Weissman. In 2012 krijgt het Stedelijk Museum een nieuwe vleugel en komt de hoofdingang aan het Museumplein te liggen. De nieuwe vleugel, ook wel bekend als ‘de badkuip’ is ontworpen door architectenbureau Benthem Crouwel. Deze nieuwe vleugel versmelt met het oude gedeelte. In 2017 werd de presentatie van de vaste collectie aangepast, waardoor de bezoeker de collectie ervaart via een vrij te kiezen route.

Openingstijden Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Ook in weekenden en op feestdagen is het museum geopend: je kunt 365 dagen per jaar naar het Stedelijk Museum. Inloop is mogelijk tot 17:45, daarna kun je het museum niet meer in. Je kunt je kaartje voor het museum aan de kassa kopen, maar het is aan te raden om je ticket vooraf online te bestellen, zodat je lange wachtrijen voorkomt.

Adres en route Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is centraal gelegen in Amsterdam aan het Museumplein, net als vele andere bekende musea. Wandelend doe je er ongeveer een half uur over om vanaf het centraal station naar het Stedelijk Museum te gaan. Ook met het openbaar vervoer is het museum goed te bereiken vanaf het station. Neem tram 2 of 12 naar de halte Van Baerlestraat. Ga je liever met de auto? Dan parkeer je onder het Museumplein in de parkeergarage Q-Park onder het Museumplein.

Adres:
Stedelijk Museum
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam