eye museum aanbieding

Het Eye Filmmuseum is de plek waar je over filmgeschiedenis leert, tentoonstellingen omtrent film bezoekt en arthouse films en klassiekers in de bioscoopzalen bekijkt. Wil je het Eye Filmmuseum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Eye Filmmuseum deals of Eye Filmmuseum aanbiedingen, waardoor je tegen een gereduceerd tarief het museum in kunt. Het museum is de ideale bestemming voor filmliefhebbers om te leren over technische ontwikkelingen en alles wat met film te maken heeft.

Vaste presentatie

Op de benedenverdieping van het Eye Filmmuseum is een vaste presentatie te zien. Deze vaste presentatie geeft de technische ontwikkeling van de film door de jaren heen weer. Er is bijvoorbeeld een 33mm-camera te zien waarmee Hollywoordfilms gemaakt werden. Ook is er een mutoscoop die ‘The Waiter’ van Chaplin laat zien en de Kinamo waarmee Joris Ivens zijn beroemde documentaire ‘De Brug’ filmde. Er zijn interactieve installaties te zien, waar je omringd wordt door filmfragmenten uit de collectie van het Eye Filmmuseum. In Pods, een kleine bioscoop met een driezitsbank, kun je ook filmfragmenten bekijken.

Eye Filmmuseum met korting: tijdelijke tentoonstellingen

Het Eye Filmmuseum heeft tevens een tentoonstellingsruimte waarin wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Ieder jaar worden er drie tentoonstellingen georganiseerd, bijvoorbeeld over filmauteurs, de historie van cinema of juist over de toekomst. Op de website van het Eye Filmmuseum lees je welke wisseltentoonstelling er momenteel te zien is en wat er binnenkort te zien is. Zo kies je het juiste moment voor je bezoek aan het museum is.

eye museum met korting
Bezoek het Eye Filmmuseum in Amsterdam met korting.

Bioscoopzalen Eye

Wil je liever naar de film dan een tentoonstelling? In het Eye Filmmuseum kun je een film kijken in een van de vier bioscoopzalen. Er worden klassiekers uit de filmgeschiedenis gedraaid, net als de nieuwste arthouse films. Soms gaan films samen met een lezing of is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een acteur of regisseur. In de agenda van het Eye Filmmuseum zie je wanneer er speciale activiteiten zoals lezingen zijn en wanneer er enkel een film getoond wordt.

De geschiedenis van het Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum begon 75 jaar geleden in een piepklein kamertje en is door de jaren heen uitgegroeid tot het museum dat het nu is. Vroeger waren films wegwerpmateriaal en werden deze niet bewaard en pas in de jaren dertig van de vorige eeuw veranderde dat. In Nederland gebeurde dit kort na de Tweede Wereldoorlog toen een filmverzamelaar het Nederlands Historisch Film Archief oprichtte. Eerst werden films getoond in het Stedelijk Museum en na enkele verhuizingen kreeg het Eye Filmmuseum plek op de huidige locatie. In het voorjaar van 2012 werd het museum op de nieuwe locatie geopend.

Eye Bar Restaurant en Eye Shop

In de Eye Shop vind je allerlei producten die te maken hebben met film. Na een bezoek aan de tentoonstelling of voor je naar de film gaat, koop je hier boeken, documentaires en speelfilms. Ook zijn er gadgets, speelgoed en memorabilia te krijgen. In het Eye Bar Restaurant kun je heerlijk eten met een uitzicht op het IJ. Je bekijkt de langsvarende schepen terwijl je aan het lunchen of dineren bent. Ook zijn er borrelhapjes en taart verkrijgbaar bij Eye Bar Restaurant. Voor een diner is het verstandig om te reserveren, maar voor een kop koffie na het museumbezoek wandel je zo naar binnen.

Toegangsprijzen Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum heeft tickets beschikbaar voor de tentoonstelling en voor de film. Een standaard ticket voor een tentoonstelling kost €12,50 en kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen. Voor de film geldt een tarief van €11,50 en een tarief van €7,50 voor kinderen tot en met elf jaar. In sommige gevallen geldt er een toeslag, bijvoorbeeld als de film langer dan twee en een half uur duurt, wanneer het een 3D-film is of wanneer er livemuziek is. Let erop dat je alleen kunt betalen met PIN of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk in het Eye Filmmuseum.

Toegang tot Eye Filmmuseum: korting

Er zijn verschillende tickets beschikbaar waardoor je het Eye Filmmuseum met korting kunt bezoeken. Met een studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, VriendenLoterij VIP-KAART of I Amsterdam City Card profiteer je van een Eye Filmmuseum aanbieding bij de film. Met een Cineville-pas kun je gratis films bezoeken. Ook voor tentoonstellingen geldt een Eye Filmmuseum korting voor studenten en Cineville-pashouders. Je bezoekt de tentoonstelling gratis met een Museumkaart, I Amsterdam-pas of VriendenLoterij VIP-Kaart.

Eye Filmmuseum aanbieding

Naast de gereduceerde tarieven voor bepaalde doelgroepen zijn er ook regelmatig Eye Filmmuseum deals waardoor je goedkoper naar de film of een tentoonstelling kunt gaan. De Eye Filmmuseum korting kan flink oplopen, waardoor je voordelig een leuke activiteit onderneemt.

Openingstijden Eye Amsterdam

De tentoonstellingen in het Eye Filmmuseum zijn dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur te bezoeken. Het museum is iedere weekdag geopend. De kassa is van zondag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 uur. De tijden hangen enigszins af van wanneer de laatste voorstelling begint en betalen kan alleen met PIN of creditcard. Op feestdagen kunnen de openingstijden van het Eye Filmmuseum afwijken.

Adres en route Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum ligt in Amsterdam en is makkelijk te bereiken vanaf het centraal station. Voetgangers en fietsers bereiken het museum door met de gratis veerpont richting Buiksloterweg (lijn F3) het IJ over te steken. De veerponden gaan om de paar minuten en vertrekken vanaf de IJzijde van het station. Ook met de auto is het Eye Filmmuseum te bereiken, waarbij je Overhoeksplein 1 invoert in de navigatie. Je parkeert in de parkeergarage van de A’DAM Toren.

Adres:
Eye Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam