aanbieding van gogh museum

Het Van Gogh Museum vertelt het verhaal van Vincent van Gogh en laat meer dan 200 van zijn beroemde werken zien. Het museum is gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam en naast kunstwerken van Vincent van Gogh, zijn er ook prenten en brieven te zien. Wil je het Van Gogh Museum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Van Gogh Museum aanbiedingen of Van Gogh Museum deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Ook met bepaalde kaarten, zoals een Museumkaart, bezoek je het Van Gogh Museum met korting.

€ 22
tiqets met korting
Tickets voor Van Gogh Museum
Reserveer je tijdslot gemakkelijk online.
Reserveer je tijdslot gemakkelijk online. Show Less
-6.50
Van Gogh Museum + Rondvaart
Van Gogh Museum + Rondvaart
Bezoek het Van Gogh museum en maak een rondvaart door Amsterdam met dit voordelige...Show More
Bezoek het Van Gogh museum en maak een rondvaart door Amsterdam met dit voordelige combinatieticket. Show Less

Wie was Vincent Van Gogh?

Vincent van Gogh was een Nederlandse kunstenaar, geboren in 1853. Toen hij 27 jaar oud was, besloot hij om kunstenaar te worden. Zijn werken vallen onder het postimpressionisme, de stroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Hij was een van de grootste schilders van de negentiende eeuw met wereldberoemde werken zoals ‘Zonnebloemen’ of ‘De Aardappeleters’. Een bekend verhaal over de kunstenaar is dat hij zijn eigen oor afsneed vanwege de tinnitus waar hij last van had. Van Gogh had al enige bekendheid in de laatste jaren van zijn leven, maar werd pas na zijn dood wereldberoemd. Hij overleed in 1890 nadat hij zichzelf in de borst geschoten had.

Collectie Van Gogh Museum met korting bekijken

In het Van Gogh Museum vind je een permanente collectie beroemde schilderijen van Vincent van Gogh. Naast deze werken, zijn er ook kunstwerken van tijdgenoten en Franse en Japanse prenten tentoongesteld. In het Van Gogh Museum zijn meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar te vinden. Nergens ter wereld is een grotere collectie met werken van Vincent van Gogh te vinden dan in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Bekende werken die in het museum te vinden zijn, zijn onder andere ‘De Aardappeleters’, ‘Het Gele Huis’ en ‘Zonnebloemen’.

van gogh museum amsterdam met korting
Bezoek het Van Gogh Museum in Amsterdam met korting.

Tijdelijke tentoonstellingen Van Gogh Museum

Naast de vaste collectie, zijn er in het Van Gogh Museum ook altijd tijdelijke tentoonstellingen te bekijken. Op de website van het museum zie je welke tijdelijke tentoonstellingen er actueel zijn. De wisseltentoonstellingen hebben over het algemeen te maken met het leven van Vincent van Gogh of kunstenaars met een vergelijkbare stijl. Je ziet bijvoorbeeld kunstenaars die Van Gogh inspireerden of die juist door Van Gogh geïnspireerd werden. Bekijk voor je bezoek aan het Van Gogh Museum met korting altijd even welke tijdelijke tentoonstellingen er zijn.

De geschiedenis van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een museum over het leven en de kunst van Vincent van Gogh, gevestigd in een gebouw aan het Museumplein in Amsterdam. De overeenkomst voor het Van Gogh Museum werd in 1962 getekend en het daadwerkelijke museum opende in 1973. Het hoofdgebouw van het museum werd ontworpen door de bekende Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Bij opening was het Van Gogh Museum een rijksmuseum, maar tegenwoordig is het een zelfstandige stichting. De werken maken nog steeds een deel uit van de rijkscollectie.

Museumwinkel en -café

Na een bezoek aan het Van Gogh Museum kun je terecht in de museumwinkel of het museumcafé. In de winkel koop je exclusieve cadeaus, originele souvenirs en boeken over Vincent van Gogh. Alle producten zijn geïnspireerd op het werk en leven van Vincent van Gogh. Het museumcafé La Tambourin is te vinden in de entreehal en je doet er een drankje of eet er een hapje. De espressobar is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Toegangsprijzen Van Gogh Museum

Voor een bezoek aan het Van Gogh Museum bestel je online je tickets. De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en dus is het belangrijk om voorafgaand aan je bezoek te reserveren. Je kiest een tijdslot uit: je hebt een vaste starttijd waarop je het museum in mag en kunt zo lang als je wilt blijven. De ticketprijs voor een volwassene zonder korting is €20,00. Jongeren onder 18 jaar kunnen het Van Gogh Museum gratis bezoeken. Een ticket geeft toegang tot de vaste collectie van het museum en tot de tijdelijke tentoonstellingen.

Toegang tot het Van Gogh Museum: korting

Er zijn verschillende manieren om het Van Gogh Museum met korting te bezoeken. Met een CJP kun je het museum bezoeken voor €10,00 en ook als student profiteer je van vijftig procent korting. Studententickets zijn verkrijgbaar voor maandag tot en met vrijdag met als uitzondering schoolvakanties en feestdagen. Er zijn verschillende kaarten waarmee je gratis het museum bezoekt: Museumkaart, Vincent’s Friends, VriendenLoterij VIP-KAART, ICOM-kaart, Rembrandtkaart en de Stadspas. Reserveer je gratis ticket online wanneer je een van deze kaarten hebt. Alleen Vincent’s Friends kunnen zonder reservering het museum betreden.

Van Gogh Museum aanbieding

Er bestaan Van Gogh Museum aanbiedingen waarmee je tegen een gereduceerd tarief het museum kunt bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn de bovengenoemde kaarten waarmee je tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis het museum bezoekt, maar er zijn ook tijdelijke acties van organisaties. Met deze Van Gogh Museum deals bezoek je bijvoorbeeld het museum in combinatie met een andere activiteit. Van Gogh Museum korting kan oplopen tot meer dan vijftig procent, waardoor je een hoop geld bespaart.

Openingstijden van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is dagelijks geopend, ook in de weekenden. De meeste dagen zijn de openingstijden van 9:00 tot 18:00 uur, waarbij de winterperiode een uitzondering is. Tijdens deze periode is het museum op weekdagen geopend van 9:00 tot 17:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 18:00 uur. Op de website van het Van Gogh Museum vind je de exacte openingstijden voor de dag waarop je het bezoek gepland hebt. Op feestdagen kunnen de openingstijden van het museum iets korter zijn.

Adres en route Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum ligt aan het Museumplein in Amsterdam, een centrale locatie in de stad. Je wandelt in half een uur van het centraal station naar het museum of gaat met het openbaar vervoer. Er rijden trams en bussen naar het Museumplein. Het is mogelijk om met de auto richting het Van Gogh Museum te komen. Je parkeert bijvoorbeeld in de parkeergarage Q-Park Museumplein, direct onder het Museumplein gelegen.

Adres:
Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam