spoorwegmuseum aanbieding

Voor treinliefhebbers en kinderen is het Spoorwegmuseum in Utrecht de perfecte plek om een dag door te brengen. Reis vanaf het centraal station met de pendeltrein naar het leukste station van Nederland: het eigen station van het Spoorwegmuseum. In het museum leer je alles over treinen, hun geschiedenis en hun impact op de samenleving. Wil je het Spoorwegmuseum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Spoorwegmuseum aanbiedingen of Spoorwegmuseum deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt.

-€5
ad tickets
Spoorwegmuseum ticket 12,50
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen...Show More
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Show Less

Het leukste station van Nederland

Het Spoorwegmuseum presenteert zichzelf als het leukste station van Nederland. In dit museum leer je alles over de trein en de impact van de trein op onze wereld. Het museum heeft een station, een theater, attracties en tentoonstellingen. Het Spoorwegmuseum is een ideale plek voor een dagje uit voor het hele gezin.

Wat is er te zien in het Spoorwegmuseum?

In het Spoorwegmuseum vind je allerlei attracties voor jong en oud. Zo is er de Jumbo Express, een klein treintje waarin alleen kinderen mee mogen rijden. Er is een Techlab waar je antwoord krijgt op alle technische vragen rondom de trein, een Vuurproef die je meeneemt door twee eeuwen spoorhistorie en Stalen Monsters, een attractie waarin het verhaal van werken bij het spoor verteld wordt. Droomreizen is de attractie waarin je teruggaat in de tijd naar de luxe internationale reizen per trein. Je ziet de Oriënt Express, misschien wel de bekendste trein ter wereld, tijdens een van de dagelijkse voorstellingen.

spoorwegmuseum met korting

Tentoonstellingen Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum bezoek je verschillende tentoonstellingen. Zo zijn er tijdelijke tentoonstellingen die een bepaald verhaal vertellen dat met het spoor te maken heeft. Vaak zijn de tentoonstellingen interactief, waardoor kinderen op spelende wijze kunnen leren. Verder zijn er presentaties in het museum, bijvoorbeeld over de geschiedenis van de trein of worden de treinmodellen uit de collectie tot leven gebracht. Je ontdekt ook de Koninklijke salonrijtuigen en bekijkt hoe de draaischijf werkt.

Pendeltrein naar het museum

Uiteraard kun je te voet of met de bus naar het Spoorwegmuseum komen, maar de leukste manier is met de pendeltrein. Vanaf het centraal station van Utrecht kun je de trein naar het Spoorwegmuseum reizen, naar het daarbij horende station Utrecht Malieveld. Je stapt in op spoor 2 op het centraal station en reist, net als in iedere trein, met een geldig vervoersbewijs zoals bijvoorbeeld de OV Chipkaart.

Toegangsprijzen Spoorwegmuseum

Een ticket voor het Spoorwegmuseum kost €17,50. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen en kinderen die ouder zijn hebben een gewoon entreebewijs nodig. Wanneer je met de auto komt, komen daar de kosten voor een parkeerkaart bij. Een parkeerkaart voor het terrein van het Spoorwegmuseum kost €9,50.

Spoorwegmuseum met korting

Er zijn diverse Spoorwegmuseum aanbiedingen waardoor je het museum voordeliger in kunt. Zo krijgen groepen vanaf tien personen Spoorwegmuseum korting. Je betaalt voor een kaartje slechts €14,00, maar dient wel vooraf te reserveren. Ook NS medewerkers genieten van het Spoorwegmuseum met korting en betalen €10,00 voor een kaartje. Je kunt het museum gratis bezoeken met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART. Het is verplicht om de fysieke kaart mee te nemen naar het museum. ICOM-kaarthouders en mensen met een Buurpas mogen gratis naar binnen, net als een Autipas-begeleider.

-€5
ad tickets
Spoorwegmuseum ticket 12,50
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen...Show More
Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Show Less

Spoorwegmuseum aanbieding

Wil je van Spoorwegmuseum aanbiedingen profiteren? Er is regelmatig een Spoorwegmuseum aanbieding waardoor je goedkoper het museum bezoekt. Hierbij kun je denken aan Spoorwegmuseum deals in combinatie met een bezoek aan een andere attractie. Zo bezoek je beide plekken met korting en geniet je extra van je bezoek aan Utrecht. Een 2=1 aanbieding is een mooie manier om met twee personen korting te ontvangen op het Spoorwegmuseum. Andere acties die ieder jaar terug komen zijn de BTW dagen, de Bol 10-daagse, Black Friday en Cybermonday. Tijdens deze actieperiodes ontvang je vaak hoge kortingen op allerlei artikelen, waaronder museumtickets.

Museumwinkel en restaurant

In de Spoorwinkel vind je leuke aandenkens aan je dag in het Spoorwegmuseum. Je koopt er onder andere kaarten, sokken met een treinprint en speelgoedtreinen. Het is een mooie plek om een origineel cadeau voor een kind of treinliefhebber te kopen. In het verlengde van de Museumhal vind je De Remise, waar je koffie kunt drinken of lekker kunt lunchen. Buiten openingstijden is De Remise af te huren voor evenementen, net als de zaal De Centrale.

De geschiedenis van het Spoorwegmuseum

In 1874 werd het Maliebaanstation geopend en in het begin was het een druk en succesvol station. Als er zo’n tien jaar later een nieuw station geopend wordt, gaat het langzaam bergafwaarts. Zeker als er in 1921 een directe verbinding tussen Utrecht en Hilversum komt, is het Maliebaanstation overbodig en in 1939 wordt het gesloten. Al voor de sluiting en de oorlog wordt er in 1927 een Spoorwegmuseum opgericht op een andere locatie en in 1954 wordt het gloednieuwe museum geopend in het oude Maliebaanstation.

Openingstijden Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Het museum is gesloten op maandagen, behalve in de officiële schoolvakanties. Dan is het museum ook op maandagen geopend. Op de website van het Spoorwegmuseum kun je zien wanneer het museum ook op maandag geopend is.

Adres en route Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ligt in Utrecht en is op verschillende manieren te bereiken. Vanaf het centraal station kun je met de volgende buslijnen naar het museum komen: 4, 8, 28, 50, 55, 73 en 77. Je stapt uit bij de halte Stadsschouwburg en wandelt makkelijk naar het museum. Ook met de pendeltrein kun je vanaf het centraal station naar het station van het Spoorwegmuseum reizen. Met de auto vul je het adres Johan van Oldenbarneveltlaan 1 in de navigatie in en je parkeer op een van de 200 parkeerplaatsen op het terrein. Het gaat om betaald parkeren.

Adres:
Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
3581 Utrecht