hermitage aanbieding

De Hermitage in Amsterdam is een van de twee grootste kunstmusea in Amsterdam. Er zijn wisselende tentoonstellingen te zien met internationale werken. Voorheen waren dit werken uit de collectie uit Sint Petersburg, maar tegenwoordig zijn er afwisselende internationale samenwerkingen te zien. De Hermitage bestaat uit drie delen, ieder met een eigen kunsttentoonstelling die je kunt bezoeken. Wil je de Hermitage met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Hermitage aanbiedingen of Hermitage deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Dit is ideaal wanneer je met een klein budget cultuur wilt snuiven.

Voormalige dependance van Hermitage in Sint Petersburg

De Hermitage is een beroemd Russische staatsmuseum gevestigd in Sint Petersburg en sinds 2009 heeft het museum een dependance in Amsterdam. Andere dependances van het museum zijn te vinden in Las Vegas en Londen. In 2022 werd de samenwerking met Hermitage Sint Petersburg abrupt beëindigd door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het museum richt zich momenteel op een nieuwe koers met internationale tentoonstellingen.

Wisselende tentoonstellingen Hermitage

De Hermitage in Amsterdam heeft geen vaste collectie, maar er worden tijdelijke tentoonstellingen gemaakt. Er zijn drie tentoonstellingen gelijktijdig waarvan je er één of meerdere kunt bezoeken. Tot voor kort werden er minder bekende Russische werken, maar er ook meesterwerken uit de wereldkunst tentoongesteld. De collectie van Hermitage Sint Petersburg is een van de rijkste collecties ter wereld met meer dan drie miljoen werken. Tegenwoordig zijn er internationale tentoonstellingen in het museum te zien. Op de website van Hermitage Amsterdam kun je zien welke tijdelijke tentoonstellingen er momenteel zijn en welke er binnenkort komen.

Hermitage in Amsterdam bezoeken met korting.

Activiteiten Hermitage

Het museum biedt niet alleen tentoonstellingen, maar ook ruimtes voor andere activiteiten. Denk hierbij aan studies, concerten en activiteiten voor kinderen. Het museum heeft tevens een bibliotheek die op bepaalde dagen open is.

Toegangsprijzen Hermitage

In de Hermitage gelden verschillende toegangsprijzen, afhankelijk van welke tentoonstellingen je bezoekt. Volwassenen betalen voor een ticket voor één tentoonstelling over het algemeen tussen de €18,00 en €20,00. Tot en met 17 jaar bezoek je sommige tentoonstellingen gratis en voor andere tentoonstellingen betalen jongeren vanaf 12 jaar wel. De Hermitage biedt ook combinatietickets aan, waarmee je alle drie de tentoonstellingen kunt bezoeken. Deze Hermitage aanbieding zorgt ervoor dat je drie tentoonstellingen met flinke korting kunt bezoeken.

Toegang tot Hermitage: korting

Er zijn verschillende manieren om de Hermitage met korting of zelfs gratis te bezoeken. Mensen met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART kunnen de Hermitage gratis bezoeken. Ook kinderen tot en met elf jaar kunnen gratis naar binnen, net als houders van een I Amsterdam City Card of ICOM. Per tentoonstelling geldt er Hermitage korting op vertoon van een collegekaart, Stadspas of CJP. Tevens geldt er Hermitage korting voor groepen vanaf tien personen bij bepaalde tentoonstellingen. Op de website van de Hermitage vind je de welke tentoonstellingen er actueel zijn en wat de toegangsprijzen en kortingen zijn.

Hermitage aanbieding

Profiteren van Hermitage deals om voordeliger naar het museum te gaan? Naast een combinatieticket voor alle tentoonstellingen, zijn er ook Hermitage aanbiedingen waarbij je een ticket voor de Hermitage in combinatie met een ticket voor een andere activiteit aanschaft. Zo profiteer je van Hermitage korting en geniet je extra van je bezoek. Met aanbiedingen zoals een 2=1 aanbieding kun je met z’n tweeën voordelig naar het museum en ook op Black Friday of Cybermonday vind je goede deals online waardoor je van korting kunt profiteren. Tijdens de Bol 10-daagse of BTW dagen zijn er kortingen op allerlei artikelen, waaronder ook in de culturele sector.

Café-Restaurant en museumshop

Tijdens je bezoek aan de Hermitage kun je in het café-restaurant of op het terras in de binnentuin terecht. Je bestelt hier lunch, koffie met gebak of een borrel. Bij mooi weer is het restaurant gesloten en opent de kiosk in de binnentuin. Het café-restaurant is de ideale plek om de dag rustig te beginnen of om na te praten over de tentoonstellingen. Na je bezoek kun je ook in de museumshop terecht om een mooie souvenir te kopen. Je vindt er sieraden, kunst- en fotoboeken en andere leuke items om cadeau te doen. Het assortiment wisselt afhankelijk van de tentoonstellingen, maar er zijn ook vaste items die altijd verkrijgbaar zijn in de winkel.

Geschiedenis van de Hermitage Amsterdam

De geschiedenis van de Hermitage in Amsterdam is relatief kort met de opening in 2009, maar de geschiedenis van de Amstelhof is langer. Met het geld van een 1680 overleden koopman werd een tehuis voor ouderen vrouwen opgericht en in 1817 kwamen hier plekken voor oude mannen bij. Er werden in de jaren zeventig van de vorige eeuw nog uitgebreide verbouwingen doorgevoerd, maar zo’n twintig jaar later bleek het gebouw niet meer te voldoen aan de zorgvoorwaarden. De laatste ouderen werden in 2007 overgeplaatst, waarna de Amstelhof verbouwd werd tot Hermitage Amsterdam.

Openingstijden Hermitage

De Hermitage is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Ook tijdens de weekenden is het museum geopend. Je kunt het beste vooraf je tickets online bestellen, om zo wachttijden te voorkomen. Het is ook mogelijk om je kaartje voorafgaand aan je bezoek bij de kassa te kopen.

Adres en route Hermitage

De Hermitage ligt centraal in Amsterdam en is makkelijk te bereiken. Te voet bereik je het museum in ongeveer twintig minuten vanaf het centraal station. Andere opties zijn het openbaar vervoer, bijvoorbeeld tram 14 naar het Waterlooplein of metro 51, 53 of 54 naar de halte Waterlooplein. Liever met de auto naar de Hermitage? Je parkeert in een van de volgende parkeergarages: Stadhuis/Muziektheater, Waterlooplein, The Bank of Markenhoven.

Adres:
Hermitage
Amstel 51
1018 DR Amsterdam