zaanse schans aanbieding

De Zaanse Schans is een oer-Hollands dorp waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Nederland en het leven van vroeger. Je leert over de verschillende ambachten, bezoekt diverse musea en neemt een kijkje in een van de vele molens. Wil je de Zaanse Schans met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Zaanse Schans deals of Zaanse Schans aanbiedingen, waardoor je tegen een gereduceerd tarief van je bezoek geniet. Je brengt met een gemak een dag door op de Zaanse Schans, want er is veel te beleven voor kinderen en volwassenen.

Wat te verwachten van je bezoek aan de Zaanse Schans?

De Zaanse Schans is een gebied met een rijke geschiedenis. Het is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Tegenwoordig wonen er nog steeds mensen in alle panden, maar zijn er ook een hoop panden omgetoverd tot musea die te bezoeken zijn. Zo ga je bijvoorbeeld naar het bakkerijmuseum of kijk je binnen in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. In het unieke dorp is veel te beleven voor jong en oud. Je bezoek de Zaanse Schans gratis, maar hebt tickets nodig om de verschillende attracties te bezoeken.

Molens op de Zaanse Schans

De molens op de Zaanse Schans zijn al vanaf een afstand te zien en zijn een indrukwekkend onderdeel van de Zaanse Schans. Je bezoekt bijvoorbeeld molen De Huisman en het bijbehorende specerijenpakhuis. Er hangt een heerlijke lucht van specerijen en via een korte film leer je over de molen. Andere molens op de Zaanse Schans zijn houtzaagmolen De Gekroonde Poelenburg, verfmaalmolen De Kat, oliemolen De Bonte Hen en de enige echte wipmolen Het Klaverblad. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van molens op de Zaanse Schans.

zaanse schans met korting
Met korting naar de Zaanse Schans in Zaandam.

Museum Zaanse Schans

In de musea op de Zaanse Schans duik je in de geschiedenis van Nederland. Je leert over hoe mensen vroeger leefden, de Zaanse geschiedenis en welke producten er gemaakt werden. In het Zaans Museum en de Verkade Experience zie je gebruiksvoorwerpen, kleding en schilderijen, maar ook fabrieksmaterialen. Je leert over de geschiedenis van chocola en kunt natuurlijk ook proeven. Museumwinkel Albert Heijn is de kraamkamer van Nederlands bekendste supermarktketen, in het bakkerijmuseum In de Gecroonde Duyvekater proef je heerlijke koeken en in het vissershuisje het Jisperhuisje ervaar je hoe het huishouden in 1850 werkte. Andere musea zijn Museum Zaanse Tijd, Honig Breethuis en Molenmuseum.

Ambachten

Op de Zaanse Schans leer je over allerlei oudhollandse ambachten en je komt de verschillende ambachtslieden tegen tijdens je bezoek. In Blik op de Zaan proef je pindakaas en chocolade, kaasmakerij Catharina Hoeve produceert kaas, in de Klompenmakerij wordt typisch Hollands schoeisel gemaakt en bij Kuiperij Tiemstra worden houten vaten gemaakt. Molendoeken worden geweven in het Wevershuis, je proeft likeuren in Distilleerderij-proeflokaal de Tweekoppige Phoenix of je bezoekt Tinnegieterij de Tinkoepel.

De geschiedenis van de Zaanse Schans

In de zeventiende eeuw groeide de Zaanstreek uit tot het centrum van de handsscheepsbouw in Europa. Dit kwam door de gunstige ligging in de buurt van Amsterdam, direct aan het water. Er werden jaarlijks meer dan honderd schepen te water gelaten. De bloeiperiode van de Zaanse Schans was in de achttiende en negentiende eeuw, waar ooit zeshonderd windmolen actief waren. De bloei was een gevolg van de handel in de Gouden Eeuw en de creatieve ondernemers in de Zaanstreek brachten een hoop producten op de markt. Er werden bijvoorbeeld specerijen gemalen, maar ook allerlei andere voedingsstoffen en producten geproduceerd.

Toegangsprijzen

De Zaanse Schans is gratis te bezoeken, maar om toegang te krijgen tot de musea en attracties zijn wel kaartjes nodig. Je maakt je bezoek zo een stuk leuker. Hierbij kun je kiezen voor een ticket voor het Zaans Museum, wat voor volwassenen €12,50 kost en voor kinderen van 4 t/m 17 jaar €6,50. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen, net als mensen met een Museumkaart of I Amsterdam Card. Ben je student, 65+ of heb je een CJP? Dan kun je voor €10,00 het Zaans Museum bezoeken. Wanneer je niet alleen het Zaans Museum wilt bezoeken, maar ook andere locaties op de Zaanse Schans is de Zaanse Schans Card een goede keuze.

Toegang tot Zaanse Schans: korting

Je profiteert van de Zaanse Schans met korting wanneer je voor een Zaanse Schans Card kiest. Met deze kaart krijg je niet alleen toegang tot het Zaans Museum, maar ook tot de Verkade Experience, het museum Wereld van Windmolens, het Wevershuis en de Kuiperij, houtzaagmolen ’t Jonge Schaap, verfmolen De Kat en Museum Zaanse Tijd. Met deze Zaanse Schans aanbieding profiteer je tevens van 10% korting bij restaurant De Kraai en 30% korting op je parkeerticket. De Zaanse Schans Card kost €23,50 voor volwassenen en €16,00 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Deze Zaanse Schans deals zijn de moeite waard!

Zaanse Schans aanbieding

Naast de Zaanse Schans Card zijn er nog andere Zaanse Schans aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken. Je kunt je Zaanse Schans Card bijvoorbeeld inclusief een buskaartje bestellen, waardoor je makkelijk vanaf Amsterdam naar de Zaanse Schans reist. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen waardoor je de Zaanse Schans met korting kunt bezoeken, bijvoorbeeld het Zaans Museum.

Openingstijden Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans zijn allerlei bezienswaardigheden en musea, ieder met eigen openingstijden. Over het algemeen geldt dat de attracties van 9:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Op de website van de Zaanse Schans vind je een agenda waarin je kunt zien welke bezienswaardigheden wel en niet geopend zijn op een bepaalde dag. Het Zaans Museum is bijvoorbeeld dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur, met als uitzondering 25 december en 1 januari waarop het museum gesloten is.

Adres en route De Zaanse Schans

De Zaanse Schans ligt vlakbij Amsterdam en is makkelijk te bereiken met verschillende vervoersmiddelen, zoals de bus, trein, auto of fiets. Vanaf het centraal station in Amsterdam neem je R-net buslijn 391 naar de halte Zaanse Schans en met de trein stop je op het treinstation Zaandijk-Zaanse Schans. Ook met de auto is de Zaanse Schans goed te bereiken. Bij het Zaans Museum kun je betaald parkeren.

Adres:
Zaans Museum op Zaanse Schans
Schansend 7
1509 AW Zaandam