Het Rijksmuseum is een van de bekendste musea van Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. In het museum is de nationale kunstcollectie gevestigd en wordt de geschiedenis van ons land verteld. Je bewondert ruim 8000 kunstwerken uit verschillende eeuwen. Wil je het Rijksmuseum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Rijksmuseum aanbiedingen of Rijksmuseum deals waardoor je het museum voordeliger in kunt. Met Rijksmuseum korting geniet je tegen een lagere prijs van je bezoek.

-6.50
Combiticket Rijksmuseum + Rondvaart Amsterdam
Combiticket Rijksmuseum + Rondvaart Amsterdam
Bezoek het Rijksmuseum en maak een prachtige rondvaart door Amsterdam. Het perfecte dagje...Show More
Bezoek het Rijksmuseum en maak een prachtige rondvaart door Amsterdam. Het perfecte dagje uit! Show Less

Permanente collectie Rijksmuseum

Het Rijksmuseum biedt een permanente collectie met meesterwerken van de Nederlandse kunst. In het museum leer je over de Nederlandse kunst en geschiedenis, met als hoogtepunten meesterwerken uit de Gouden Eeuw van kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Het Rijksmuseumgebouw werd ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers. Het Rijksmuseum telt maar liefst tachtig zalen met meer dan 8000 kunstwerken. Hoewel de meesters uit de Gouden Eeuw het bekendste zijn, vind je in het Rijksmuseum werken van de middeleeuwen tot Mondriaan.

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn

De Nachtwacht is het beroemdste schilderij van Rembrandt van Rijn en is te bewonderen in het Rijksmuseum. Rembrandt schilderde dit meesterwerk in 1642 en het schilderij is eigendom van de gemeente Amsterdam. Het schuttersdoek ‘De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om te marcheren’ toont de twee schutters vergezeld door andere militieleden. In het Rijksmuseum vind je nog vele andere werken van Rembrandt.

Bezoek het Rijksmuseum in Amsterdam met korting.

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer

Een ander wereldberoemd doek dat zich in het Rijksmuseum bevindt is Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Het dienstmeisje op het doek schenkt melk in en is geheel verdiept in deze handeling. Met name de straal melk is opvallend, omdat deze lijkt te stromen in het schilderij. Naast dit bekende werk van Vermeer, zijn er nog talloze andere werken te vinden in het Rijksmuseum.

Tijdelijke tentoonstellingen Rijksmuseum

Naast de permanente collectie heeft het Rijksmuseum ook tijdelijke tentoonstellingen. Op de website van het museum zie je welke tijdelijke tentoonstellingen er op dit moment zijn en welke tentoonstellingen binnenkort verwacht worden. Een goed moment om van Rijksmuseum deals te profiteren is op een moment waarop er een voor jou interessante tijdelijke tentoonstelling is. Naast tijdelijke tentoonstellingen zijn er ook rondleidingen en cursussen te boeken in het Rijksmuseum.

De geschiedenis van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een geschiedenis van meer dan twee eeuwen. In 1800 opende de Nationale Kunstgalerij, een project van de regering om liefde voor het land aan te wakkeren. Toen was het museum nog gevestigd in Den Haag en bestond de collectie uit zo’n 200 schilderijen en historische voorwerpen. Enkele jaren later, in 1808, werd de collectie naar de nieuwe hoofdstad Amsterdam verhuisd door Lodewijk Napoleon. Na enkele verhuizingen werd in 1885 het Rijksmuseum, ontworpen door Pierre Cuypers, geopend. Sindsdien zijn er behoorlijk wat renovaties geweest en zijn er zalen aangebouwd.

Café, RIJKS restaurant en winkel in Amsterdam

Voor of na je bezoek aan het Rijksmuseum met korting, kun je iets eten of drinken in het museum. Bezoek bijvoorbeeld het café waar je koffie, thee, taart en borrelhapjes kunt krijgen. Je kunt hier ook lunchen. In het RIJKS restaurant kun je terecht voor een hoogwaardige lunch of een bijzonder diner. Dit restaurant heeft één Michelinster en is de ideale keuze voor fijnproevers. Wil je graag een souvenir meenemen of een stukje Rijksmuseum in huis halen? In de museumwinkel koop je interieuritems, cadeaus, souvenirs en reproducties van werken die in het museum hangen. Ook voor kunstboeken kun je terecht in de winkel.

Toegangsprijzen Rijksmuseum

Om het Rijksmuseum te bezoeken, is het belangrijk dat je vooraf een ticket koopt. De tickets voor het Rijksmuseum zijn alleen online verkrijgbaar en te boeken via de officiële website. Het is aan te raden om op tijd te reserveren, omdat je anders het risico loopt dat er niets meer beschikbaar is. De kaarten voor een volwassene kosten €20,00 per stuk. Je reserveert een starttijd voor je bezoek en kunt zo lang blijven als je wilt. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis het Rijksmuseum bezoeken.

Toegang tot het Rijksmuseum met korting

Er zijn verschillende manier om het Rijksmuseum met korting of gratis te bezoeken. Heb je een Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK of VriendenLoterij VIP-KAART? Dan kun je het Rijksmuseum gratis bezoeken. Met een CJP of de internationale variant EYCA krijg je vijftig procent korting op je bezoek en kun je het museum in voor €10,00. In alle gevallen dien je een ticket voor een tijdslot te reserveren. De enige uitzondering hierop zijn Vrienden van het Rijksmuseum die gratis en zonder reservering naar binnen kunnen.

Rijksmuseum aanbieding

Er zijn regelmatig Rijksmuseum aanbiedingen, waardoor je tegen een gereduceerd tarief het museum in kunt. Een voorbeeld hiervan is Rijksmuseum korting via de Nationale Postcode Loterij. Ook bestaan er Rijksmuseum deals waarbij je een combinatieticket koopt voor het museum en een andere activiteit, waardoor je geld bespaart.

Openingstijden Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Ook in het weekend gelden deze openingstijden. Rustige tijden om het museum te bezoeken zijn voor 11:00 uur en na 15:30, dus wanneer je flexibel bent zijn dit een goede tijden voor een museumbezoek. Op dinsdagen en woensdagen is het ook minder druk in het museum. De Rijksmuseum winkel en Het Café zijn een uur langer open dan het museum zelf en tussen 17:00 en 18:00 kun je hier ook zonder ticket naar binnen. In het RIJKS restaurant eet je lunch van woensdag t/m zondag en diner van dinsdag t/m zondag.

Adres en route Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is centraal gelegen in Amsterdam aan het Museumplein. Vanaf het centraal station wandel je in ongeveer een half uur naar het Rijksmuseum. Ook met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de tram of bus, is het museum goed te bereiken. Kom je liever met de auto? Dan parkeer je in de parkeergarage Q-Park Museumplein, die direct onder het Museumplein gelegen is.

Adres:
Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam