anne frank huis aanbieding

Het Anne Frank Huis is met meer dan een miljoen bezoekers per jaar een van de bekendste musea van Nederland. Het museum vertelt het verhaal van Anne Frank: een Joods meisje dat tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog onderdook voor de nazi’s. Ze werd wereldberoemd door het dagboek dat ze als je jong meisje bijhield in het Achterhuis. Aan de hand van dagboekcitaten, voorwerpen en beeldmateriaal leer je over haar leven. Wil je het Anne Frank Huis met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Anne Frank Huis aanbiedingen of Anne Frank Huis deals waardoor je museum voordeliger in kunt.

Wie was Anne Frank?

Anne Frank werd op 12 juni 1929 geboren in Duitsland, maar verhuisde door de Jodenhaat met haar familie naar Amsterdam. Als Anne tien jaar oud is, valt nazi-Duitsland Nederland binnen en verandert het leven van Anne drastisch. Het gezin duikt onder in een schuilplaats in het Achterhuis als Anne dertien jaar oud is. In de twee jaar dat het gezin met nog vier anderen ondergedoken is, schrijft Anne over haar leven in haar dagboek. De familie Frank wordt op 4 augustus 1944 ontdekt en gedeporteerd naar een concentratiekamp. De ouders waren in Auschwitz en Anne en haar zus Margot gingen naar Bergen-Belsen, waar beide zussen overleiden aan de gevolgen van vlektyfus. Alleen de vader Otto Frank overleeft de oorlog.

Bezoek aan het Anne Frank Huis met korting: wat je kunt verwachten

In het Anne Frank Huis wordt het verhaal van Anne Frank en haar familie verteld. In het museum lees je dagboekcitaten, bekijk je foto’s en video’s en zijn er originele voorwerpen van de familie Frank te vinden. In de dagboekzaal bekijk je het originele dagboek dat Anne Frank voor haar dertiende verjaardag cadeau kreeg. Van de door Anne herschreven versie bestaande uit 215 losse vellen zijn een aantal te zien in het museum. Zo wordt je meegenomen door het verhaal aan de hand van citaten. Ook zie je de kamer van Anne Frank met de plaatjes die ze ophing om de muren op te vrolijken.

Anne Frank Huis in Amsterdam met korting.

Dit mag je niet missen tijdens je bezoek

Het hele bezoek aan het Anne Frank Huis is indrukwekkend, maar er zijn een aantal bijzondere sporen die je zeker niet mag missen. De draaibare kast die toegang tot het Achterhuis gaf is daar één van. Daarnaast is het eerste dagboek van Anne Frank met een rood ruitjespatroon te zien in het museum, net als de groeistreepjes van Anne en haar zus Margot op de muur. Ook de kaart van Normandië waarop vader Otto Frank de opmars van het geallieerde leger bijhield is een bijzonder voorwerp in het museum.

Historie van het Anne Frank Huis

Het pand waarin het Anne Frank Huis gevestigd is, heeft een lange geschiedenis die ver voor de intrek van de familie Frank begon. In 1635 ontstond een woonhuis aan de Prinsengracht 263. Grachtenpanden waren gewild en dus werden er smalle, maar diepe huizen gebouwd. De tuinen werden verbouwd tot ‘achterhuizen’ die met een gang verbonden werden met de voorhuizen, maar gescheiden werden door een binnenplaats. Het achterhuis van Prinsengracht 263 waarin de familie Frank onderdook, werd in 1739 gebouwd als vervanging van het oude achterhuis. Na de oorlog dreigt het pand gesloopt te worden, maar dit werd voorkomen toen het verhaal van de familie Frank bekender werd. Het Anne Frank Huis werd in 1960 geopend.

Drink of eet iets in het museumcafé

Het Anne Frank Huis heeft een museumcafé waar je na je bezoek kunt napraten. Je kiest uit verschillende koude en warme dranken, snacks en lunchgerechten. Het is de perfecte plek om te aarden na je bezoek en om je ervaring te bespreken. Het museumcafé is alleen toegankelijk voor bezoekers van het Anne Frank Huis en niet van buitenaf. Let op: je kunt alleen met pinpas betalen in het museumcafé en niet contant.

Toegangsprijzen Anne Frank Museum

Voor een bezoek aan het Anne Frank Huis is het noodzakelijk om vooraf online een ticket te reserveren met een tijdslot. Dit geldt voor alle bezoekers, ook voor kleine kinderen en voor mensen die het Anne Frank Huis met korting bezoeken. De tickets worden iedere eerste dinsdag van de maand beschikbaar gesteld voor de daaropvolgende maand. Je bestelt een ticket online op de officiële website van het Anne Frank Huis en kiest uit een ticket voor een museumbezoek of een ticket voor een museumbezoek met een inleidend programma. De toegangsprijs voor het Anne Frank Huis is €14,00, inclusief €1,00 reserveringskosten.

Toegang tot het Anne Frank Huis: korting

Bepaalde doelgroepen kunnen het Anne Frank Huis met korting bezoeken. Kinderen van 0-9 jaar betalen alleen de reserveringskosten van €1,00 voor een bezoek en kinderen van 10-17 jaar bezoeken het museum voor €7,00 inclusief reserveringskosten. Andere Anne Frank Huis aanbiedingen zijn voor museumkaarthouders, mensen met een VriendenLoterij VIP-KAART of met een ICOM Card. Deze drie doelgroepen betalen enkel de reserveringskosten van €1,00. Voor €7,00 inclusief reserveringskosten bezoeken mensen met een CJP of Stadspas A’dam het museum.

Anne Frank Huis aanbieding

Er zijn regelmatig Anne Frank Huis aanbiedingen waardoor je het museum tegen een lager tarief kunt bezoeken. Verschillende organisaties bieden Anne Frank huis korting en het is zeker de moeite waard om deze Anne Frank Huis deals te bekijken voor je bezoek. Zo kun je kosten besparen en tegen een lager tarief het verhaal van de familie Frank beleven.

Openingstijden Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00 uur. Ook in het weekend gelden deze openingstijden. De enige twee uitzonderingen zijn 25 december (Eerste Kerstdag) en 31 december (Oudejaarsavond). Op deze twee feestdagen gelden de openingstijden 9:00 tot 17:00 uur. Let erop dat je de tickets vooraf online reserveert voor het gewenste tijdslot.

Adres en route Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is centraal gelegen in Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267 met de ingang om de hoek aan de Westermarkt. Vanaf het centraal station wandel je in twintig minuten naar het Anne Frank Huis. De tramlijnen 13 en 17 brengen je vanaf het station naar de dichtstbijzijnde halte ‘Westermarkt’. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in Parkeergarage IJDock of Parkeergarage Q-Park. Bezoekersingang:
Anne Frank Huis (bezoekersingang)
Westermarkt 20
1016 GV Amsterdam