openlucht museum aanbieding

Het Nederlands Openluchtmuseum is een buitenmuseum waarin je de Nederlandse geschiedenis leert kennen. Je wandelt over het 44 hectare grote museumterrein of reist in de historische trams langs de gebouwen afkomstig uit heel Nederland. Van kassen en boerderijen tot bakkerijen en molens, je vindt het allemaal in het Openluchtmuseum. Wil je het Nederlands Openluchtmuseum met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Nederlands Openluchtmuseum aanbiedingen of Nederlands Openluchtmuseum deals waardoor je deze attractie goedkoper bezoekt.

Buitenmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum is een buitenmuseum. Met zo’n 44 hectare aan museumpark is er een hoop te beleven op het terrein in Arnhem. In het grote wandelpark vind je honderd historische locaties die de Nederlandse geschiedenis vertellen, maar ook diverse tentoonstellingen en verschillende tuinen.

Wat is er te zien in het Openlucht museum?

Op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum vind je een verzameling historische gebouwen uit heel Nederland. Zo is er een Zaans plein, bezoek je de Papiermolen en loop je de Zuivelfabriek binnen. Er zijn allerlei soorten gebouwen te vinden: een Indisch achtererf, een arbeiderswoning uit de Zaanstreek, een boerderij met een Vlaamse schuur, een theekoepel en een Oldambtster boerderij. Je kunt deze historische gebouwen zowel van binnen als buiten bekijken. Let erop dat de historische gebouwen niet het hele jaar lang geopend zijn.

openluchtmuseum met korting

Wandelen Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum heeft niet alleen historische gebouwen, maar ook tuinen die je kunt bezoeken. Je wandelt langs oude cultuurgewassen, vergeten groenten en geneeskrachtige planten. Tijdens je bezoek leer je welke groenten er in Nederland verbouwd worden en welke kruiden er in de kruidentuin groeien. Ook zijn er siertuinen, zoals een tuin in barokstijl of de botanische tuin. Je bezoekt de kwekerij of de Venlo-kas. Tussen de gebouwen en tuinen door is een groen museumpark waar je heerlijk kunt wandelen.

Tram Nederlands Openluchtmuseum

Je hebt de mogelijkheid om met een historische tram te reizen in het Openluchtmuseum. Deze trams werden tussen 1995 en 1996 aangelegd en brengen je naar de zes haltes van het museum. Het is een reconstructie van een deel van de Arnhemse tramremise. Iedere tram is anders en heeft een andere oorsprong. Rijd bijvoorbeeld in de Haagse motorwagen die tot 1963 in Den Haag dienst deed of in de Amsterdamse motorwagen die  van 1949 tot 1975 onderdeel was van het Amsterdamse tramnetwerk.

Toegangsprijzen Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum hanteert aparte toegangsprijzen voor het hoogseizoen en het laagseizoen. In het hoogseizoen kost een toegangsticket €19,50. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen het museum voor €16,50 bezoeken en tot en met drie jaar is een bezoek gratis. In het laagseizoen kost een ticket €9,50 en bezoeken kinderen van 4 t/m 12 jaar het museum voor €6,50.

Nederlands Openluchtmuseum met korting

Er zijn diverse Nederlands Openluchtmuseum aanbiedingen en kortingen, waardoor je tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis het museum kunt bezoeken. Zo kunnen Museumkaarthouders het museum gratis bezoeken, net als mensen met een VriendenLoterij VIP-KAART. Daarnaast mogen begeleiders van bezoekers met een beperking gratis naar binnen. Met deze Nederlands Openluchtmuseum korting geniet je extra van je bezoek.

Nederlands Openluchtmuseum aanbieding

Er zijn diverse Nederlands Openluchtmuseum deals waardoor je met korting het museum bezoekt. Zo is er een combinatieticket voor het museum en Burgers’ Zoo. Zowel volwassenen als kinderen profiteren van een Nederlands Openluchtmuseum korting met deze deal. Ook zijn er regelmatig Nederlands Openluchtmuseum aanbiedingen waarbij je met korting het museum kunt bezoeken. Kies bijvoorbeeld voor een 2=1 aanbieding, waardoor je met z’n tweeën van korting profiteert. Op dagen zoals Black Friday en Cybermonday zijn er ook vaak Nederlands Openluchtmuseum deals waardoor je korting ontvangt. Andere terugkomende actieperiodes zijn de BTW dagen en de Bol 10-daagse, waarin er op veel producten korting is.

Eten en drinken in het Openluchtmuseum

Over het hele museumpark zijn diverse horecagelegenheden te vinden. Het Canon Café is bijvoorbeeld een goede plek om de dag te beginnen met een kop koffie. Je kunt er ook lunchen, dineren of borrelen. Zin in een ijsje? Dan ga je naar IJssalon Venezia. Herberg de Hanekamp serveert onder andere oudhollandse pannenkoeken, broodjes, soepen en salades. Er is tevens een poffertjeskraam, het Brabants café Budel, een bakkerij en een frietbakkerij. Er is dus zeker geen gebrek aan horecagelegenheden en je geniet van allerlei verschillende hapjes bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Geschiedenis van het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum bestaat al ruim honderd jaar en opende in 1918. Het museum is gevestigd op het landgoed De Waterberg, wat sinds 1899 in handen van de gemeente Arnhem is. Het originele landgoed is ruim 65 hectare groot met een herenhuis en koetshuis, maar deze zijn al afgebroken wanneer de gemeente het landgoed koopt. Het museum wordt opgericht uit bezorgdheid na de snelle veranderingen in Nederland en de bouwwerken en ambachten die verloren dreigen te gaan. Elders afgebroken gebouwen worden opnieuw opgebouwd op het landgoed. In de Tweede Wereldoorlog biedt het museum onderdak aan verzetsmensen en evacués. Het museum dreigt te moeten sluiten in 1987, maar blijft toch open na publieksacties.

Openingstijden Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum hanteert aparte openingstijden voor het hoogseizoen en het laagseizoen. In het hoogseizoen is het museum dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 op weekdagen en in het weekend van 10:00 tot 18:00. In het laagseizoen is het museum van 11:00 tot 16:00 uur geopend. Controleer voor je bezoek altijd of het hoog- of laagseizoen is. Dit hangt af van de jaargetijde, maar ook van bijvoorbeeld schoolvakanties. Let erop dat de historische gebouwen in sommige periodes gesloten zijn en je dan alleen in het wandelpark kunt wandelen tijdens de openingstijden. Ook kunnen de openingstijden afwijken op feestdagen.

Adres en route Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is makkelijk te bereiken vanaf het centraal station. Je kunt stadsbus 3 richting Burgers’ Zoo/Openluchtmuseum nemen of stadsbus 8 richting Arnhem Dennenweg. In beide gevallen stap je uit bij de bushalte Openluchtmuseum. Met de auto rijd je naar het Nederlands Openluchtmuseum en parkeer je op het parkeerterrein met plek voor 750 auto’s.

Adres:
Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem