dierenpark amersfoort korting

Dierenpark Amersfoort is een mooie dierentuin die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. Met een oppervlakte van twintig hectare is er plaats voor een hoop diersoorten. Het park is verdeeld in themagebieden, waar je de dieren passend bij het thema vindt. Ook het DinoPark is een echte publiekstrekker en met name populair onder kinderen. Wil je Dierenpark Amersfoort met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Dierenpark Amersfoort aanbiedingen of Dierenpark Amersfoort deals. Zo kun je voordeliger een dagje weg met het gezin. Met Dierenpark Amersfoort korting geniet je hier extra van.

20% korting
ad tickets
Dierenpark Amersfoort 20,00
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro!
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro! Show Less

Dierentuin in Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin die in het westen van Amersfoort ligt en grenst met het bosgebied Birkhoven. De dierentuin heeft een oppervlakte van twintig hectare en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park is verdeeld in themagebieden: de Savanne, de Japanse tuin, de Stad er Oudheid, de Nacht, het Rijk der Reuzen, de Grote Wildernis en het Woud. Ieder themagebied huisvest dieren die bij hierbij passen. Er zijn tevens planten te vinden die passen het ecosysteem. In Dierenpark Amersfoort vind je sinds 2007 een DinoPark, waar je langs replica’s van dinosauriërs wandelt en leert over de geschiedenis. Het park telt tevens drie attracties: de berenboemel, het carrousel en de expeditie rivier.

Welke dieren zijn er in Dierenpark Amersfoort?

In Dierenpark Amersfoort vindt je een hoop diersoorten. Je vindt er onder andere Aziatische olifanten, kleine panda’s, kamelen, luiaards, impala’s, wallaby’s, makaken, tijgers en ringstaartmaki’s. Naast zoogdieren zijn er in het dierenpark ook een hoop vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren te vinden. Je kijkt je ogen uit met alle variatie in de dierentuin.

dierenpark amersfoort aanbieding
Bezoek dierenpark Amersfoort met korting.

Toegangsprijzen Dierentuin Amersfoort

Voor een bezoek aan Dierenpark Amersfoort reserveer je vooraf een ticket. Dit doe je online via de website. Ook wanneer je een tegoedbon of een gratis toegangskaart hebt, dien je het bezoek te reserveren. Een normaal ticket op datum kost €25,50 en een normaal ticket zonder datum kost €27,50. Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar geldt een speciaal tarief van €23 op datum en €25 zonder datum. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn onder andere extra prijzen voor een parkeerticket, voor het carrousel en voor de olifantenbuggy.

Toegang tot Dierenpark Amersfoort met korting

Er zijn diverse manieren om Dierenpark Amersfoort met korting te bezoeken. Een goede manier om een klein beetje te besparen is door je ticket op datum te boeken. Voor mensen die in de omgeving wonen en die regelmatig naar de dierentuin gaan, is een jaarabonnement een voordelige optie. Met deze Dierenpark Amersfoort deals bespaar je een flink bedrag. Een abonnement kost €62,50 per jaar en voor kinderen van 3 t/m 12 jaar is dit €55,50. Personen die het park niet zelfstandig kunnen bezoeken krijgen €2 korting op een regulier dagkaartje en mogen gratis één begeleider meenemen.

20% korting
ad tickets
Dierenpark Amersfoort 20,00
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro!
Dagentree Dierenpark van 25 voor 20 euro! Show Less

Dierenpark Amersfoort aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Dierenpark Amersfoort aanbieding? Er zijn regelmatig Dierenpark Amersfoort aanbiedingen waardoor je voor een lager bedrag het park in kunt. Je profiteert bijvoorbeeld van Dierenpark Amersfoort deals op dagen zoals Black Friday en Cybermonday. Ook tijdens de Bol 10-daagse en de BTW dagen komen er wel eens goede Dierenpark Amersfoort aanbiedingen voorbij.

De geschiedenis van Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort werd door de heren Tertoolen en Knoester opgericht in het jaar 1948. Toen was het nog een bos met een aantal dierenverblijven, waaronder voor apen en kamelen. De eerste roofdieren kwamen in de daaropvolgende jaren. Door de jaren heen werd het park steeds iets verder uitgebreid en werden er nieuwe diersoorten toegevoegd. Dierenpark Amersfoort begon zich steeds meer op kinderen en gezinnen te richten, terwijl andere dierentuinen de focus juist op volwassenen legden.

Doelgroep

Dierenpark Amersfoort is een uitgelezen bestemming voor gezinnen met kinderen. Je bewondert de verschillende diersoorten in de themagebieden en leert een hoop over de natuur en dierenwereld. Ook in het DinoPark vermaken kinderen zich kostelijk. De dierentuin is een recreatieve, maar ook educatieve plek om een dag door te brengen.

Horeca en winkels in het Dierenpark

In Dierenpark Amersfoort vind je diverse horecagelegenheden. Je eet bijvoorbeeld bij restaurant de Boerderij of restaurant de Buitenplaats. Er is tevens een frietkraam en een Hyenabar. Verspreid over het park vind je verschillende horecagelegenheden waar je een drankje doet of een hapje eet. In de twee winkels op het terrein koop je een leuke souvenir of een cadeautje. Dit doe je bij Apegoed of in de Jungleshop.

Openingstijden Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is dagelijks geopend, ook tijdens de weekenden en op feestdagen. In de winterperiode is de dierrentuin van 10:00 tot 17:00 geopend en in de zomerperiode van 9:00 tot 18:00. Op de website van Dierenpark Amersfoort vind je de exacte datums waarop de zomer- en winteropeningstijden gelden. Voor je bezoek dien je online een ticket te kopen voor een tijdvak. In dit tijdvak mag je de dierentuin in en je kunt tot sluitingstijd blijven.

Adres en route

Dierenpark Amersfoort ligt in het westen van Amersfoort en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Als je met de auto komt, kun je parkeren op het parkeerterrein van de dierentuin. Het gaat om betaald parkeren en er zijn laadpunten aanwezig. Met het openbaar vervoer reis je vanaf het Centraal Station binnen vijf minuten naar het park. Hiervoor neem je buslijn 70.

Adres:
Dierenpark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort