dolfinarium aanbieding

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en je ziet er onder andere dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. Je bezoekt verschillende presentaties en voedersessies in het park in Harderwijk. Kinderen leren hier over de verschillende zeezoogdieren en beleven een recreatieve én educatieve dag in het park. Wil je het Dolfinarium met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Dolfinarium aanbiedingen of Dolfinarium deals waardoor je het park voordeliger bezoekt. Dolfinarium korting maakt je bezoek voor het hele gezin nog leuker.

-8,50
dolfinarium aanbieding
Online Tickets zijn het Voordeligst
Koop online je tickets voor Dolfinarium Harderwijk. Kies een ticket op datum en bespaar!
Koop online je tickets voor Dolfinarium Harderwijk. Kies een ticket op datum en bespaar! Show Less
-35%
Ticket Dolfinarium 18,50
Ticket Dolfinarium 18,50
Beleef een spetterend dagje uit bij het Dolfinarium in Harderwijk met een mooie korting.Show More
Beleef een spetterend dagje uit bij het Dolfinarium in Harderwijk met een mooie korting. Show Less

Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. In het park zie je de verschillende zeezoogdieren die gehuisvest worden in het Dolfinarium. Er zijn dagelijks voorstellingen te zien, bijvoorbeeld presentaties met dieren of voedersessies. Tijdens de voorstellingen zie je de dieren van dichtbij en in actie. Verder biedt het Dolfinarium waterpret voor jong en oud. Kinderen krijgen een gratis dierenpaspoort bij binnenkomst en vermaken zich kostelijk met deze speurtocht.

Welke dieren zijn er in het Dolfinarium?

In het Dolfinarium vind je een hoop verschillende zeezoogdieren. Uiteraard vind je de diersoort waar het park naar vernoemd is, namelijk de dolfijn. De tuimelaar dolfijnen zijn op vijf locaties te vinden. De zwaarste bewoners van het Dolfinarium zijn de walrussen en ook Californische zeeleeuwen en bruinvissen kom je tegen in het park. Er zijn gewone zeehonden, grijze zeehonden, roggen, haaien en andere vissen te zien. Tijdens je bezoek zie je deze diersoorten niet alleen, maar doe je ook een hoop nieuwe kennis over deze dieren op.

dolfinarium korting
Bezoek Dolfinarium Harderwijk met korting.

Toegangsprijzen

Om het Dolfinarium te bezoeken, heb je een ticket nodig. Er zijn tickets op datum en tickets zonder datum mogelijk, die je zowel online kunt bestellen als aan de kassa kunt kopen. Aan de kassa betaal je voor beide soorten tickets €28,50. Online kost een ticket op datum slechts €19,95 en een ticket zonder datum €24,50. Let op: de entreeprijs varieert naargelang de datum van je bezoek. Een ticket op datum kan niet geannuleerd worden en het is niet mogelijk om de datum op het ticket te wijzigen. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen, maar hebben wel een entreebewijs nodig.

Toegang tot het Dolfinarium met korting

Er zijn verschillende manieren om het Dolfinarium met korting te bezoeken. De makkelijkste manier om van korting te profiteren, is door vooraf een online ticket op datum te kopen. Zo betaal je bijna tien euro minder voor een kaartje dan wanneer je dit op de dag zelf aan de kassa koopt. Voor frequente bezoekers is er een abonnement. Een Dolfinariumpas kost €49,50 en geeft een jaar lang onbeperkt toegang tot het Dolfinarium en korting in de horecagelegenheden en winkels. Een andere manier om van Dolfinarium korting te genieten is door een combinatieticket te kopen. Soms zijn er tickets beschikbaar voor meerdere activiteiten, waardoor je in totaal minder betaalt dan door losse kaartjes voor iedere activiteit te kopen.

Dolfinarium aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Dolfinarium aanbieding? Er zijn regelmatig Dolfinarium aanbiedingen waardoor je dit dierenpark tegen een gereduceerd tarief bezoekt. Profiteert van de Dolfinarium deals op dagen zoals Black Friday of Cybermonday. Ook tijdens de Bol 10-daagse of de BTW dagen zijn er regelmatig Dolfinarium aanbiedingen te vinden.

De geschiedenis van het Dolfinarium

Het Dolfinarium kent zijn oorsprong in 1955, toen een ondernemer begon met een speeltuin in Harderwijk. Hij verzamelde ook zeezoogdieren en in 1965 werd het Dolfinarium geopend voor publiek, waar deze zeezoogdieren te zien waren. Naast dolfijnen, werden er steeds meer dieren toegevoegd die bezoekers konden bekijken. Toen een voormalig Efteling-directeur het park kocht, werd het uitgebreid en waren er meer attracties. Door de jaren heen werd het park meerdere malen verkocht, verbouwd en veranderd.

Eten en drinken in het Dolfinarium

Het Dolfinarium beschikt over verschillende faciliteiten, waaronder diverse kiosken. Hier kun je een kop koffie drinken of een tussendoortje halen. Ook voor een warme hap, zoals een bakje kibbeling of pulled chicken kun je bij de kiosk terecht. Daarnaast eet je een ijsje of haal je frisdrank. Op het terrein is tevens een souvenirwinkel aanwezig, waar je een leuke herinnering aan je dag in het Dolfinarium kunt kopen. Je vindt er onder andere knuffels van verschillende zeezoogdieren, sleutelhangers en dierenboeken. Op het terrein zijn speeltuinen te vinden en op zomerdagen vermaak je je met Waterpret, waar je geniet van zeven waterglijbanen voor jong en oud.

Doelgroep

Het zeezoogdierenpark Dolfinarium is met name leuk voor gezinnen met jongere kinderen. Voor kinderen is het een belevenis om de dieren in het echte te zien, voedersessies bij te wonen en naar presentaties te kijken. Daarnaast zijn er speeltuinen en waterglijbanen in het park aanwezig waar je met het hele gezin van geniet op warme dagen.

Openingstijden Dolfinarium

In principe is het Dolfinarium dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Deze openingstijden gelden zowel door de week als in de weekenden. Sommige feestdagen zijn hier een uitzondering op en het kan zijn dat het park gesloten is. Bekijk voor je bezoek altijd de openingstijden op de website van het Dolfinarium om je ervan te verzekeren dat de reguliere openingstijden gelden op de dag van het gewenste bezoek. Openingstijden kunnen soms afwijken.

Adres en route

Het Dolfinarium in Harderwijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Kom je met de auto? Volg dan zodra je Harderwijk binnenrijdt de borden naar het gemeentelijke parkeerterrein in plaats van je navigatie. Het parkeerterrein ligt op tien minuten lopen van de ingang van het Dolfinarium en het gaat hierbij om betaald parkeren. Je reist ook met de trein naar het NS-station Harderwijk en kunt vanaf hier verder reizen met de bus naar de bushalte Boulevard (Dolfinarium).

Adres:
Dolfinarium
Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk