diergaarde blijdorp aanbieding

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. In de dierentuin bewonder je verschillende exotische diersoorten, waaronder kleine panda’s, giraffes en olifanten. Het is een leuke excursie voor jong en oud. Wil je Diergaarde Blijdorp met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Diergaarde Blijdorp aanbiedingen of Diergaarde Blijdorp deals waardoor je voordeliger naar binnen kunt. Met Diergaarde Blijdorp korting geniet je met het hele gezin extra van dit dagje uit!

- €4
ad tickets
Kaartjes Blijdorp met 4 euro korting
Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen...Show More
Wandel in het overdekte Oceanium over de zeebodem en langs diverse kusten. In de glazen tunnel zwemmen haaien en zeeschildpadden over je hoofd! Show Less

Dierentuin Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland en ligt in Rotterdam. De volledige dierentuin werd ontworpen door één architect, namelijk Sybold van Ravesteyn. Een aantal van de gebouwen zijn opgenomen in het register van rijksmonumenten. Diergaarde Blijdorp is niet alleen een recreatiebestemming  voor een dagje uit, maar dient ook als plek voor educatie voor nabijgelegen scholen. Er wordt tevens onderzoek gedaan naar exotische diersoorten en de dierentuin doet mee aan tientallen fokprogramma’s. In Diergaarde Blijdorp bewonder je de exotische dieren, net als verschillende botanische tuinen.

Welke dieren zijn er in Diergaarde Blijdorp?

In Diergaarde Blijdorp maak je kennis met een hoop verschillende dieren. In de dierentuin vindt je bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger, de zwarte neushoorn, de Maleise tapir, de giraffe en de leeuw. Er zijn ijsberen te zien, net als gorilla’s, koningspinguïns, okapi’s, kleine panda’s en olifanten. Ook maak je kennis met diverse reptielen, waaronder de tijgerpython, de komodovaraan en de Antilliaanse leguaan. Naast bijzondere dieren vind je ook bijzondere planten in Diergaarde Blijdorp. Voorbeelden hiervan zijn de reuzenwaterlelie en het plantengeslacht primula.

blijdorp met korting
Bezoek Diergaarde Blijdorp in Rotterdam met korting

Toegangsprijzen Diergaarde Blijdorp

Om Diergaarde Blijdorp te bezoeken, heb je een ticket nodig. Je kunt de tickets zowel online als aan de kassa kopen, waarbij de online tickets goedkoper zijn. Eén ticket voor een volwassene kost online €23,50 en aan de kassa €24,50.Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar betaal je €19,00 online en €20,00 aan de kassa. Baby’s en peuters van 0 t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Ben je begeleider van een gehandicapte die niet zelfstandig de dierentuin kan bezoeken? Dan kost een ticket €14,50 en deze kaartjes zijn alleen aan de kassa te koop.

Toegang tot Diergaarde Blijdorp met korting

Een eenvoudige manier om Diergaarde Blijdorp met korting te bezoeken is door je ticket vooraf online te bestellen. Zo bespaar je per persoon een euro. Ga je vaker naar deze dierentuin? Dan kun je een abonnement voor een jaar afsluiten. Deze Diergaarde Blijdorp deals kunnen uit wanneer je ten minste vier keer in een jaar de dierentuin bezoekt als volwassene. Er is een abonnement voor één volwassene, voor één volwassene met maximaal vijf kinderen of voor twee volwassenen met maximaal vijf kinderen. Een abonnement inclusief kinderen kan al bij minder dan vier bezoeken uit. Andere Diergaarde Blijdorp korting is niet mogelijk, bijvoorbeeld voor studenten of senioren.

Diergaarde Blijdorp aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Diergaarde Blijdorp aanbieding? Er zijn regelmatig Diergaarde Blijdorp aanbiedingen waardoor je de dierentuin goedkoper kunt bezoeken. Je profiteert bijvoorbeeld van veel kortingen tijdens de BTW dagen of de Bol 10-daagse. Ook op Black Friday of Cybermonday kunnen er een goede Diergaarde Blijdorp deals voorbij komen waardoor je met korting naar binnen kunt.

De geschiedenis van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp begon in 1856 als een hobbyproject van twee spoorwegbeambten. Zij huurden een tuintje om hun exotische vogels onder te brengen en dit groeide uit tot een van de mooiste dierentuinen in Europa. In 1937 werd besloten dat de dierentuin uit het centrum van Rotterdam moest om plaats te maken voor stedelijke bebouwing. De diergaarde verplaatste naar de polder Blijdorp, waarnaar de dierentuin vernoemd is. Architect Sybold van Ravesteyn ontwierp de volledige dierentuin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam gebombardeerd en veel dieren overleefden deze aanval niet. De dieren die het wel overleefd hadden, werden verplaatst naar Blijdorp, waar de bouw nog in volle gang was. De nieuwe dierentuin werd in december 1940 geopend.

Doelgroep

Diergaarde Blijdorp is met name een bestemming voor een dagje uit. Zeker families met jongere kinderen komen er vaak, omdat de kinderen in de dierentuin kennis kunnen maken met exotische diersoorten. Ook scholen in de omgeving bezoeken Diergaarde Blijdorp voor educatieve doeleinden. De dierentuin met botanische tuinen is een mooie plek voor jong en oud om een dag door te brengen.

Faciliteiten Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp vind je een hoop faciliteiten, waaronder restaurants en andere horecapunten. Hier kun je iets eten of drinken en even zitten na het vele lopen in de tuinen. Er zijn plekken waar je een ijsje haalt of een heerlijke maaltijd eet. Souvenirs kopen doe je in de souvenirwinkel die aan de hoofdingang van de diergaarde ligt. Naast het bewonderen van de dieren kunnen kinderen van vier tot negen jaar ook in de binnenspeeltuin spelen. Er is tevens een buitenspeeltuin in Afrikaanse sfeer aanwezig.

Openingstijden Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is tijdens de wintertijd geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Tijdens de wintertijd sluit de dierentuin een uur eerder, namelijk om 17:00 uur. Diergaarde Blijdorp is iedere dag van de week geopend, met als uitzondering enkele feestdagen. Op 5 december, 24 december en 31 december is de dierentuin open tot 16:00 uur en op 1 januari van 10:00 tot 17:00 uur. Je mag de dierentuin in vanaf de gereserveerde toegangstijd en kunt blijven tot sluitingstijd.

Adres en route Blijdorp

Diergaarde Blijdorp ligt noordwestelijk van het centrum en is op verschillende manieren te bereiken. Je kunt met het openbaar naar de dierentuin reizen. De ingang aan de Rivièrahal-zijde is slechts tien minuten lopen vanaf het centraal station. Met de auto kun je Diergaarde Blijdorp ook bereiken en parkeren is mogelijk. Hiervoor heb je een parkeerkaart nodig die verkrijgbaar is bij de kaartautomaten en kassa’s.

Adres:
Hoofdingang Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam Ingang Rivièrahal Diergaarde Blijdorp
Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam