artis aanbiedingen

ARTIS is een van de oudste dierentuinen in Nederland en ligt in het centrum van Amsterdam. Deze dierentuin heeft meer dan 750 diersoorten en meer dan 300 boomsoorten om te bewonderen. Het is de ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Wil je ARTIS met korting bezoeken? Er zijn regelmatig ARTIS aanbiedingen of ARTIS deals waardoor je voordeliger naar de dierentuin kunt. Met een van de aanbiedingen bezoek je ARTIS met korting en geniet je extra van je bezoek.

-7.50
ad tickets
Artis Amsterdam met korting
Bezoek de oudste dierentuin van Nederland voor een hele scherpe prijs!
Bezoek de oudste dierentuin van Nederland voor een hele scherpe prijs! Show Less

Dierentuin Amsterdam

ARTIS is een Amsterdamse dierentuin gelegen in de Plantagebuurt. De dierentuin werd in 1838 geopend en is nog steeds gehuisvest in het centrum van de stad. In ARTIS vindt je niet alleen honderden diersoorten, maar ook een stuk of driehonderd boomsoorten. De tuinen van ARTIS staan iedere lente in bloei en zijn een attractie op zich. In het ARTIS-park vermaakt het hele gezin zich met de vele diersoorten en monumentale panden. Ook het Groote Museum en Micropia zijn onderdeel van ARTIS. In het Groote Museum krijg je antwoord op een hoop grote (levens)vragen en in Micropia bekijk je de wereld van heel dichtbij.

Welke dieren zijn er in ARTIS?

In ARTIS bewonder je maar liefst 750 verschillende diersoorten. Je vindt er onder andere reuzenschildpadden, olifanten, pinguïns, wallaby’s, flamingo’s en zebra’s. Andere bijzondere dieren in de dierentuin zijn de blauwe pijlgifkikker, de fijileguaan en de kleine panda. In het aquarium maak je kennis met het leven onder water en de vele diersoorten die hier hun thuis hebben. Bezoekers van alle leeftijden maken kennis met een brede variatie aan diersoorten. Zorg ervoor dat je de leeuwen, ringstaartmaki’s en stokstaartjes niet mist.

artis korting
Bezoek ARTIS met korting.

Toegangsprijzen Artis

Om ARTIS te bezoeken, koop je online een ticket voor je bezoek. Hierbij geef je een datum en tijd aan waarop je de dierentuin in wilt. Een normaal ticket kost €25 per persoon. Kinderen van 3 t/m 12 jaar oud kunnen het museum voor €21 per persoon bezoeken. Baby’s en peuters van 0 t/m 2 jaar oud mogen gratis naar binnen. Wanneer je een kaartje aan de kassa in plaats van online koopt betaal je €2,50 extra, zowel voor het kinderticket als voor het normale ticket. Met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART mag je de dierentuin gratis in.

Toegang tot ARTIS met korting

Een makkelijke manier om te profiteren van ARTIS korting is door je kaartjes online te kopen. Zo betaal je minder voor een ticket dan aan de kassa. Ook studenten kunnen ARTIS met korting bezoeken, net als mensen die van het onderwijstarief of zorgtarief mogen profiteren. Met combitickets bezoek je ARTIS met korting. Je kiest bijvoorbeeld voor een combiticket voor de dierentuin en Micropia of het Groote Museum. Ook kun je kiezen voor een combiticket voor alle drie de ARTIS-onderdelen. Een voorbeeld van mooie ARTIS deals is het jaarlijkse lidmaatschap. Lidmaatschappen zijn voor volwassenen en kinderen te krijgen, zowel voor alle ARTIS-onderdelen als alleen voor de dierentuin.

ARTIS aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede ARTIS aanbieding? Er zijn regelmatig ARTIS aanbiedingen waardoor je het dierenpark tegen een gereduceerd tarief kunt bezoeken. Je profiteert van kortingen op dagen zoals Black Friday en Cybermonday. Ook tijdens de BTW-dagen of de Bol 10-daagse zijn er vaak aanbiedingen waardoor je goedkoper de dierentuin in kunt. Deze ARTIS deals maken het mogelijk om voor een lager bedrag van een dagje dierentuin te genieten.

De geschiedenis van ARTIS

De dierentuin ARTIS werd in 1838 opgericht als tuin van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Het doel van de tuin was om de natuur in levende en niet-levende vorm dichterbij te brengen. Aanvankelijk waren er onder andere apen, herten en papegaaien in de tuin te zien. Door de jaren heen kwamen er steeds meer dieren bij en werd ARTIS steeds iets groter. Toen de dierentuin zo’n honderd jaar bestond dreigde faillissement, maar om de dierentuin te redden werd de grond aan de gemeente Amsterdam verkocht. Hierna zijn er nog vele verbeteringen en toevoegingen aan het dierenpark geweest, zoals het nachtdierenhuis en het wolvenbos.

Doelgroep ARTIS

ARTIS is een mooie bestemming voor gezinnen die er een dagje op uit willen. Gezinsleden van alle leeftijden kijken hun ogen uit in de dierentuin en genieten van de bijzondere diersoorten die in ARTIS te bewonderen zijn. ARTIS is ook een bestemming voor schoolklassen die hier een educatief programma kunnen volgen. Zowel toeristen als inwoners van de stad of van Nederland brengen graag een dag door in dierentuin ARTIS.

Eten en Drinken in ARTIS

Er zijn verschillende plekken in de dierentuin waar je kunt eten en drinken. Zo kun je picknicken aan een tafel met uitzicht op de giraffen of een van de horecagelegenheden bezoeken. In het ARTIS-park vind je het Planetariumcafé, waar je onder andere tosti’s, poffertjes en salades eet. Je kunt er ook terecht voor koffie en gebak. De Serre, vlakbij de Afrikaanse pinguïns, is een veganistisch restaurant in een kas. De Hazelaar is een tentpaviljoen, bij restaurant De Waterkant eet en drink je lekker en in de ijssalon haal je een heerlijk ijsje. Ook is er een bakkerij en een frietkot aanwezig in het ARTIS-park.

Openingstijden ARTIS

ARTIS is dagelijks geopend: van 9:00 tot 18:00 uur met als uitzondering november, december, januari en februari. In deze maanden is ARTIS van 9:00 tot 17:00 uur geopend. De dierentuin is zeven dagen per week open en ook op feestdagen kun je de dierentuin bezoeken. Aangepaste openingstijden gelden op Oudejaarsdag (van 9:00 tot 16:00 uur) en op Nieuwjaarsdag (van 10:00 tot 17:00 uur). Je kunt de dierentuin in vanaf de starttijd op je ticket en mag tot sluitingstijd blijven.

Adres en route ARTIS Amsterdam

Dierentuin ARTIS ligt in de Plantagebuurt in Amsterdam, wat midden in het centrum van de stad is. De dierentuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het centraal station, bijvoorbeeld met de bus, metro of de tram. Met de tram stap je uit bij de halte Alexanderplein of de halte ARTIS. Met de bus reis je tot aan de halte Kadijksplein. Kom je liever met de auto? Je kunt met de auto naar ARTIS en betaald parkeren op het parkeerterrein van de dierentuin.

Adres:
Artis
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam