burgers zoo korting

Burgers’ Zoo is een dierenpark in Arnhem dat jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt. Het 45 hectare grote park is verdeeld in themagebieden, waar je de dieren in een natuurlijke omgeving ziet. Burgers’ Zoo is een leuk uitje voor jong en oud. Wil je Burgers’ Zoo met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Burgers’ Zoo aanbiedingen of Burgers’ Zoo deals waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Je dag in de dierentuin wordt extra leuke met een flinke Burgers’ Zoo korting.

-4.50
tripper korting
Entreeticket Burgers Zoo
Ontdek Burgers' Zoo voor 22 ipv 26,50!
Ontdek Burgers' Zoo voor 22 ipv 26,50! Show Less
ad tickets
Burgers Zoo tickets met korting
Maak een avontuurlijke wereldreis in 1 dag. Nu extra goedkoop!
Maak een avontuurlijke wereldreis in 1 dag. Nu extra goedkoop! Show Less

Dierentuin Arnhem

Burgers’ Zoo is een dierenpark in Arnhem met een oppervlakte van 45 hectare. Het park is verdeeld in diverse thema’s waarin ecosystemen nagebootst worden. Je vindt hier dieren en planten die in het wild ook in dit ecosysteem voorkomen. In Burgers’ Safari zie je de Afrikaanse savanne, in Burgers’ Bush het tropisch regenwoud in een overdekte ruimte, in Burgers’ Mangrove het mangrovebos, in Burgers’ Desert de woestijn, in Burgers’ Ocean de oceaan van Zuidoost-Azië en in Burgers’ Rimba het tropisch regenwoud. Er is veel variatie en je kunt veel diersoorten zien.

Welke dieren zijn er in Burgers’ Zoo?

In Burgers’ Zoo vind je een hoop diersoorten: ongeveer 50 zoogdiersoorten, 300 ongewervelden, 25 reptielsoorten en 150 vogelsoorten. Voorbeelden van bijzondere diersoorten in Burgers’ Zoo zijn de Aziatische olifant, de breedlipneushoorn, de cheeta, de Grantzebra, de leeuw, de Maleise beer en de Rothschildgiraffe. Je ziet de meest bijzondere dieren uit de oceaan en ook qua vogels kijk je je ogen uit in Burgers’ Zoo.

burgers zoo aanbieding
Bezoek Burgers’ Zoo Arnhem met korting.

Toegangsprijzen Burgers

Om Burgers’ Zoo te bezoeken, heb je een ticket nodig. Je kunt de tickets online bestellen of aan de kassa kopen. Volwassenen betalen €25,50 voor een kaartje en kinderen van 4 t/m 9 jaar mogen voor €23 naar binnen. Kinderen van 0 t/m 3 jaar bezoeken Burgers’ Zoo gratis. Je boekt een ticket voor een specifieke dag en een tijdslot en om deze tijd mag je het dierenpark in.

Toegang tot Burgers’ Zoo met korting

Er zijn diverse manieren om Burgers’ Zoo met korting te bezoeken. Door met een groep van meer dan twintig personen te komen, profiteer je van Burgers’ Zoo korting. Volwassenen betalen dan €23,50 en kinderen van 4 t/m 9 jaar €22. Ga je vaker naar Burgers’ Zoo? Dan is een abonnement misschien een voordelige keuze. Abonnementen zijn vanaf €62 verkrijgbaar. Er is tevens een combikaart beschikbaar voor Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Wanneer je van plan bent om beide attracties te bezoeken, doe je dit een stuk voordeliger met de combikaart.

Burgers’ Zoo aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Burgers’ Zoo aanbieding? Het dierenpark biedt zelf een aantal arrangementen aan, waarbij je naast een bezoek aan het park ook geniet van hapjes en drankjes. Tijdens dagen zoals Black Friday en Cybermonday zijn er regelmatig Burgers’ Zoo aanbiedingen te vinden, waardoor je het park voordeliger in kunt. Ook tijdens de BTW dagen of de Bol 10-daagse kun je profiteren van Burgers’ Zoo deals.

De geschiedenis van Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo werd in 1913 geopend door Johan Burgers, die zijn fazanterie openstelde voor publiek. In 1923 kreeg Burgers een groter terrein in Arnhem ter beschikking om zijn dieren te houden. De dieren werden open ondergebracht op de terrassen en in de valleien, ook de roofdieren. Ze werden met brede grachten van het publiek gescheiden. Het dierenpark liep schade op tijdens de Tweede Wereldoorlog en was daarna de meest innovatieve dierentuin in Nederland voor het houden van exotische dieren. Toen liepen de leeuwen al vrij rond in een boslandschap waar je doorheen kon rijden en later werd het uitgebouwd tot een Safaripark.

Dierentuin met kinderen

Burgers’ Zoo is een ideale bestemming voor een dagje weg met het hele gezin. Kinderen kijken hun ogen uit met de verschillende diersoorten in de themagebieden en ook volwassenen vermaken zich goed. Het is een leerzame ervaring waarin kinderen, maar ook volwassen, nieuwe kennis over de diersoorten opdoen. Het dierenpark is zowel recreatief als educatief.

Faciliteiten Burgers Bush

Naast de themagebieden met dieren, vind je nog andere faciliteiten in Burgers’ Zoo. Zo is er een grote en moderne speeltuin voor kinderen die direct naast het Park Restaurant ligt. Een andere horecagelegenheid is het Bush Restaurant, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Bij de hoofdingang vind je de parkwinkel waar je leuke souvenirs koopt, zoals pluchedieren die gebaseerd zijn op de dieren in het park. Je kunt een kluisje huren voor de dag, mocht je niet al je spullen mee willen nemen. Burgers’ Zoo is rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan.

Openingstijden Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is dagelijks geopend, op alle dagen van het jaar. Ook op feestdagen is dit dierenpark geopend. Het park is tijdens de zomertijd van 9:00 tot 18:00 uur geopend en tijdens de wintertijd van 9:00 tot 17:00. Let op dat de dieren een uur voor sluitingstijd naar de binnenverblijven gaan. Je boekt online een ticket voor een tijdslot en mag op dit tijdstip naar binnen. Je mag tot sluitingstijd blijven.

Adres en route Burgers

Burgers’ Zoo ligt noordelijk van het centrum van Arnhem en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Met de auto parkeer je op het grote parkeerterrein naast de hoofdingang. Het gaat om betaald parkeren. Met het openbaar vervoer reis je in een kwartier van Arnhem Centraal naar de dierentuin. Buslijn 3 vertrekt ieder kwartier en je stapt recht voor de hoofdingang uit. Adres:
Burgers’ Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem