wildlands met korting

Wildlands is een van de jongste dierentuinen in Nederlands die voortkomt uit Dierenpark Emmen. In deze adventure zoo in Emmen bewonder je niet alleen de vele diersoorten, maar geniet je ook van diverse attracties, zoals een boottocht of een achtbaan. Voor jong en oud is het leuk om de drie themagebieden in het park te beleven. Wil je Wildlands met korting bezoeken? Er zijn regelmatig Wildlands aanbiedingen of Wildlands deals waardoor je voordeliger naar deze dierentuin kunt. Met Wildlands korting geniet je extra van je dagje uit!

Dierenpark Emmen

Wildlands is een adventure zoo, wat betekent dat het een dierentuin met attracties is. Het park heeft een oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in drie themagebieden. In Jungola draait alles om de jungle, in Serenga waan je je in een echte savanne en in Nortica leer je over het poolgebied. De themagebieden huisvesten diersoorten die in de natuur ook in dit gebied voorkomen, net als attracties en gebouwen die hierbij passen. Van de winkels tot de horecagelegenheden is alles in stijl. Ieder themagebied heeft ten minste één attractie naast, uiteraard, de dieren zelf.

Welke dieren zijn er in Wildlands?

In de drie themagebieden lopen dieren rond die in het echt ook in dit klimaat voor zouden komen. De themagebieden zijn Jungola, Serenga en Nortica. Het eerste gebied is een jungle en hier kan je een boottocht maken. Het tweede gebied is een savanne, waar je typische woestijndieren zal tegenkomen. Het derde gebied is Nortica, wat een poolgebied is. Hier is o.a. een 4D attractie. Hieronder vertellen we meer over de verschillende themagebieden.

wildlands aanbieding
Bezoek Wildlands in Emmen met korting.

Dieren in Jungola

In Jungola, het jungle themagebied, vind je dieren die in een tropisch regenwoud leven. Je ziet veel tropische beplanting terug en loopt het gebied in via een tropische vlindertuin. Voorbeelden van dieren in Jungola zijn doodshoofdaapjes, Aziatische olifanten, ringstaartmaki’s en bonte vari’s. De belangrijkste attractie is Rimbula River, een boottocht door de kas. Er zijn tevens klimbruggen, een bamboedoolhof en een vlottenoversteek.

Dieren in Serenga

In Serenga, het savanne themagebied, vind je dieren die in droge vlakten zoals de savanne of woestijn leven. Je ziet dieren zoals nijlpaarden, leeuwen, witte neushoorns, steppezebra’s en stokstaartjes in dit gebied.  De hoofdattractie is de Serenga Safari, waarbij je een rondrit maakt door dit gebied in een vrachtwagen. Je kunt in een achtbaan, je kunt het aquarium bezoeken en kinderen spelen in de speeltuin.

Dieren in Nortica

In Nortica, het poolgebied themagebied, vind je dieren die op de noordpool, zuidpool of de taiga voorkomen. Je ziet hier onder andere zeeleeuwen, gestreepte stinkdieren, ijsberen, Humboldtpinguïns en walvissen. De belangrijkste attractie is de 4D-simulator waarin een reis naar het poolgebied gesimuleerd wordt. In het openluchttheater zie je presentaties met zeeleeuwen.

Toegangsprijzen

Om Wildlands te bezoeken, heb je een ticket voor een specifieke dag met een tijdslot nodig. Ook wanneer je gratis tickets hebt gekregen of gewonnen, dien je een tijdslot te boeken op de website. Een dagkaart voor een volwassene kost €25 online en €27,50 aan de kassa. Kinderen van 3 t/m 9 jaar betalen €22 online en €23 aan de kassa. Voor senioren van 65+ geldt een prijs van €24 online en €26 aan de kassa. Mindervaliden kopen een kaartje voor €26 aan de kassa en mogen gratis een begeleider mee naar binnen nemen. Kinderen van 0 t/m2 jaar mogen gratis naar binnen.

Toegang tot Wildlands met korting

Een eenvoudige manier om van Wildlands korting te profiteren is door je kaartje vooraf online te kopen. Zo betaal je toch enkele euro’s minder om de dierentuin te bezoeken. Ook voor mensen die vaker naar de dierentuin gaan is er korting mogelijk door middel van een abonnement. Voor kinderen van 3 t/m 17 jaar kost een abonnement €38,50, voor volwassenen €62,50 en voor senioren €58. Afhankelijk van de leeftijd kan een abonnement uit voor twee of drie bezoeken per jaar. Je koopt een abonnement online of aan de kassa en dit is een jaar lang geldig vanaf het moment van aankoop. Een andere manier om van Wildlands korting te profiteren is met een CJP-pas. Je ontvangt €3,50 Wildlands korting.

Wildlands aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede Wildlands aanbieding? Er zijn regelmatig Wildlands aanbiedingen waardoor je de dierentuin tegen een gereduceerd tarief kunt bezoeken. Profiteer bijvoorbeeld van Wildlands kortingen tijdens de BTW dagen of de Bol 10-daagse. Ook op dagen zoals Cybermonday of Black Friday zijn er vaak Wildlands deals waardoor je voordeliger naar de dierentuin kunt met het hele gezin.

De geschiedenis van Wildlands

De geschiedenis van Wildlands begint in 1935 met de oprichting van het Noorder Dierenpark dat later ook wel Dierenpark Emmen genoemd werd. Het dierenpark was toentertijd in het centrum van Emmen gevestigd. In 2015 sloot Dierenpark Emmen en in 2016 opende Wildlands op de Es, waar veel meer ruimte is voor de dierentuin. Wildlands werd anders vormgegeven, namelijk als een adventure zoo met attracties en met meer ruimte voor de dieren.

Doelgroep

Wildlands is een ideale bestemming voor een dagje uit. Zowel jong als oud beleven een hoop plezier aan de dieren en de attracties. Kinderen kijken hun ogen uit en kunnen spelen in de verschillende speeltuinen. Ook voor volwassenen is Wildlands een interessante en leerzame ervaring, die extra leuk wordt door de diverse attracties. Wildlands heeft tevens een educatieve functie, bijvoorbeeld voor schoolklassen maar ook voor bezoekers in het algemeen.

Horeca in Wildlands

In Wildlands vind je diverse horecagelegenheden om even uit te rusten van het vele wandelen en van alle indrukken die je opdoet. Bij de ingang van het park vind je het restaurant Travellers’ Taste. In ieder themagebied zijn tevens horecagelegenheden. In Jungola eet of drink je bij Mahada Foods & Drinks of bij het RImbula Restaurant. Er is tevens een kiosk waar ijs verkocht wordt. In Serenga vind je het Prairiecafé, Momma’s Restaurant en Kilima Foods & Drinks. In Nortica kun je terecht bij Zembla Food & Drinks.

Openingstijden Wildlands Emmen

Wildlands is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In de maanden juli en augustus is de dierentuin een uur langer geopend en sluit deze pas om 18:00 uur. De feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden gelden of kan het park gesloten zijn. Je mag het park in op het door jou gekozen tijdslot en kunt tot sluitingstijd blijven.

Adres en route Wildlands

Wildlands is te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Vanaf het NS-station in Emmen loop je in een kwartier naar Wildlands. Vanaf het station kun je ook met de bus reizen, bijvoorbeeld buslijn 3, 4, 21 of 44. Je stapt uit bij de halte Centrum-Emmen. Liever met de auto? Wildlands beschikt niet over een eigen parkeerterrein, maar er zijn voldoende plekken in de omgeving van het park.

Adres:
Wildlands
Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen