gaiazoo aanbieding

GaiaZOO is een van de jongste dierentuinen in Nederland en beslaat 25 hectare in Kerkrade. Het park is verdeeld in vier themagebieden, waar je bijzondere dieren zoals leeuwen en neushoorns ziet. Een van de themagebieden richt zich op het Limburgse landschap en de bijbehorende diersoorten. Wil je GaiaZOO met korting bezoeken? Er zijn regelmatig GaiaZOO aanbiedingen of GaiaZOO deals, waardoor je tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunt. Met GaiaZOO korting geniet je extra van je dagje uit met hele gezin!

Dierentuin Limburg

GaiaZOO is een van de jongste dierentuinen van Nederland en werd in 2005 geopend. Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare en is verdeeld in vier verschillende thema’s. In een van de themagebieden staat de savanne centraal. Hier vind je dan ook diersoorten die normaal gesproken op de Afrikaanse savannes leven, zoals giraffes. In het Taigagebied zijn diersoorten uit de noordelijke wereld te zien zijn, zoals wolven en beren. In het themagebied rondom het regenwoud zie je dieren die in de regenwouden van Congo en de Amazone voorkomen. Het laatste themagebied is Limburg, waarin dieren uit de streek van het dierenpark te zien zijn.

Welke dieren zijn er in GaiaZOO?

In totaal zijn er zo’n honderd verschillende diersoorten te zien in GaiaZOO. Je vindt er onder andere leeuwen, lynxen, stokstaartjes, kleine panda’s en wolven. Ook zijn er springbokken, kamelen, brulapen en neushoorns te zien. Speciale diersoorten die in weinig andere Nederlandse dierentuinen te zien zijn, zijn onder andere de boshond uit het Amazone-regenwoud, de grootoorvos van de savanne en de veelvraat van de toendra.

gaiazoo korting
Bezoek GaiaZOO Kerkrade met korting.

Toegangsprijzen

Om GaiaZOO te bezoeken, heb je een kaartje nodig. Dit kaartje kun je vooraf online bestellen of aan de kassa van het park kopen. Aan de kassa betaal je in het hoogseizoen €23,50 voor een kaartje en in het laagseizoen €21,50. Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen in het hoogseizoen voor €18,50 naar binnen en in het laagseizoen voor €16,50. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. De prijzen online variëren, er worden namelijk wisselende dagprijzen aangeboden. Afhankelijk van de drukte betaal je een bepaald bedrag voor je ticket, wat nooit hoger is dan de kassaprijs. Hoe verder vooruit je boekt, hoe voordeliger je ticket is.

Toegang tot GaiaZOO met korting

Een eenvoudige manier om GaiaZOO met korting te bezoeken, is door je ticket vooraf online te bestellen. Doe dit op tijd en profiteer zo van wel €3 GaiaZOO korting per persoon. De korting varieert van dag tot dag en dus kun je goed de prijzen voor verschillende dagen vergelijken. Ga je vaker naar GaiaZOO? Dan is een jaarkaart misschien wel een voordelige optie. De jaarkaart is voordeliger wanneer je drie keer of vaker per jaar het park bezoekt. Voor zorginstellingen gelden speciale tarieven en ook groepen vanaf 20 personen profiteren van een flinke GaiaZOO korting.

GaiaZOO aanbiedingen en deals

Op zoek naar een goede GaiaZOO aanbieding? Er zijn regelmatig GaiaZOO aanbiedingen waarmee je tegen een lager tarief een bezoek brengt aan de dierentuin in Kerkrade. Op dagen zoals Black Friday en Cybermonday kun je genieten van goede GaiaZOO deals. Ook tijdens de Bol 10-daagse of de BTW dagen zijn er vaak aanbiedingen, waardoor je geniet van GaiaZOO met korting. Houd je ogen open voor combitickets, waarbij je twee attracties bezoekt en hierdoor van korting profiteert.

De geschiedenis van GaiaZOO

GaiaZOO heeft een korte geschiedenis, omdat deze dierentuin pas sinds 2005 geopend is. Daarmee is het een van de jongste dierentuinen in Nederland. De dierentuin werd voor een deel gefinancierd door de stichters van de Apenheul. Sinds de opening in 2005 zijn er door de jaren heen verschillende nieuwe diersoorten toegevoegd, zoals witte neushoorns in 2008 en leeuwen in 2011. In 2009 werd de DinoDome geopend, een grote binnenspeeltuin met prehistorisch thema, waar vooral kinderen zich vermaken.

Doelgroep

GaiaZOO is een leuke bestemming voor een dagje weg met het hele gezin. Kinderen vermaken zich tijdens de wandeling door het park langs alle vier themagebieden en leren een hoop over de verschillende diersoorten. Ook volwassenen beleven een recreatieve en educatieve dag in het dierenpark. Scholen behoren tot de doelgroep van GaiaZOO, omdat er excursies en schoolreizen naar de zoo georganiseerd kunnen worden. Er is een programma voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Horecagelegenheden

GaiaZOO heeft verschillende horecagelegenheden waar je terecht kunt tijdens je bezoek. Je kunt even op adem komen van het vele wandelen en genieten van iets lekkers te eten of te drinken. In Acacia, het grote parkrestaurant midden in de zoo, eet je bijvoorbeeld Limburgse vlaai, warme gerechten of een luxe broodje. In de SavanneLodge kun je terecht voor Afrikaanse versnaperingen, Sequoia is de plek voor koffie en ijs en in de PampaLodge proef je Zuid-Amerikaanse lekkernijen. Er zijn tevens picknicktafels aanwezig waar je een meegebrachte lunch kunt nuttigen. In de souvenirwinkel van GaiaZOO koop je een leuk aandenken aan de dag.

Openingstijden

GaiaZOO is het hele jaar door geopend en kent verschillende openingstijden per seizoen. In de zomer is het park van 10:00 tot 18:00 uur geopend, in de lente en herfst van 10:00 tot 17:00 uur en in de winter van 10:00 tot 16:00. Op de website van GaiaZOO vind je de exacte data die bij de openingstijden horen en zo controleer je tot hoe laat je kunt blijven op de door jou gewenste dag. Op feestdagen is de dierentuin in principe open, maar controleer voor een bezoek altijd de openingstijden.

Adres en route Kerkrade

GaiaZOO ligt in Kerkrade in de provincie Limburg. Je bereikt de dierentuin zowel met de auto als het openbaar vervoer. Vanaf Maastricht is de dierentuin slechts een halfuur rijden en ook Duitsland en België zijn vlakbij. Je parkeert op het parkeerterrein van GaiaZOO, waarvoor je een parkeerkaartje nodig hebt. Deze zijn online te verkrijgen. Met het openbaar vervoer reis je vanaf het station in Kerkrade naar GaiaZOO. Er zijn diverse buslijnen die bij deze halte stoppen.

Adres:
GaiaZOO
Gaiaboulevard 1
6468 PH Kerkrade