amazon met korting

Amazon: wie kent de gigantische internationale webshop niet? Bij Amazon kun je zo’n beetje alles vinden dat je hartje begeert. Het Amerikaanse e-commercebedrijf is opgericht in 1994, door entrepreneur Jeff Bezos. Het hoofdkantoor bevindt zich in Seattle, in Washington-staat. Wat Amazon zo bijzonder maakt, is het feit dat het één van de eerste grote bedrijven was die artikelen over het internet verkochten. Vandaag de dag biedt Amazon meer dan alleen online goederen aan. Amazon is namelijk ook moederbedrijf van streamingsdienst Prime Video, van de Amazon Appstore, Amazon Prime, Amazon Music en televisiestudio Amazon Studios.

Amazon: een doorlopend succes

Het concept van Amazon viel direct goed in de smaak bij de consument. Dat leidde meteen tot explosieve groei. In 2015 werd voor het eerst een omzet van maar liefst ruim 100 miljard dollar gedraaid. In 2021 was de omzet 470 miljard dollar en minstens verviervoudigd. Nog altijd wordt het grootste deel van Amazons omzet verdiend met online verkopen. Verder ligt er een steeds grotere nadruk op de Amazon Web Services, zoals Amazon Prime en Amazon Music. Wist je dat Amazon oorspronkelijk als boekenverkoper is begonnen? Al snel zijn daar ook andere mediavormen aan toegevoegd. De verkoop van andere goederen kwam nog later.

Amazon Nederland

Een enorm groot en succesvol bedrijf als Amazon heeft meerdere vestigingen nodig om te kunnen blijven draaien. Behalve de hoofdvestiging in Seattle, zijn er ook vestigingen in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Italië, China en Japan. Sinds 2014 is er een speciale vestiging voort Kindle-tablet e-books in Nederland en sinds 2020 ook voor artikelen. Op het online platform vind je vandaag de dag niet alleen meer boeken, dvd’s en muziek, maar ook software, schoonheid- en gezondheidsartikelen, kleine elektronica, keukenapparatuur, voedsel en drinken, speelgoed, juwelen, gereedschap, plus muziek- en sportartikelen. Sinds 2000 zijn er ook externe partijen actief als verkoper op het Amazon platform.

Betalen bij Amazon

Bij Amazon kun je op verschillende manieren betalen. Aangezien Amazon een Nederlandse vestiging heeft, is het helemaal ingespeeld op de Nederlandse markt. Zo kun je gewoon met iDeal betalen.

Amazon cadeaubonnen

Amazon heeft een groot aanbod cadeaubonnen voor de liefhebber. Je vindt een cadeaubon voor zo’n beetje elke gelegenheid: een verjaardag, voor kerst, Valentijnsdag en moederdag. Ook zijn er zogenaamde Google Play bonnen beschikbaar. Je kunt een Amazon cadeaubon alleen inwisselen voor producten die daarvoor in aanmerking komen op Amazon.nl. Je kunt de Amazon cadeaubon ook in delen gebruiken, of juist met een andere betaalmethode bijleggen. Wist je dat de Amazon cadeaubonnen na aankoop maar liefst 10 jaar geldig zijn?

Amazon deals: Amazon Prime

Groot fan van shopping en entertainment? Dan is Amazon Prime misschien wel iets voor jou. Voor slechts 2,99 euro per maand kun je Amazon Prime lid worden. Je krijgt dan toegang tot unieke extra’s. Je hebt onder meer recht op snelle en gratis bezorging. Ook kun je onbeperkt exclusieve series en films streamen. Je kunt Amazon Prime de eerste 30 dagen bovendien gratis uitproberen. Met Prime Video kun je Amazon Originals en Exclusives bekijken. Ook krijg je toegang tot gratis games en game-content. Plus je krijgt een gratis abonnement op Twitch.tv.

De Amazon app

Uiteraard beschikt Amazon ook over een eigen app. Deze is gemakkelijk, snel en veilig in gebruik. In de app ontvang je onder meer updates over de status van een bestelling (app notificaties). Daarnaast heb je 24/7 toegang tot klantenservice. In de Amazon app vind je bovendien een handig overzicht van de huidige aanbiedingen. Benieuwd? Open dan het menu in de app en klik op ‘Aanbiedingen’. Onder ‘Binnenkort’ vindt jij de nieuwste deals.

Amazon korting: de nieuwste deals

Amazon heeft een eigen deals- en aanbiedingenpagina. Hier vind je alle aanbiedingen die op dat moment van kracht zijn. Het aanbod verschilt van dag tot dag en van week tot week. Veel artikelen zijn flink in prijs verlaagd. Je vindt hier ook afgeprijsde artikelen uit webshops van derden.

Amazon deals scoor je tijdens Prime Day

Het allergrootste shopping evenement van Amazon is onmiskenbaar Prime Day. Prime Day bestaat sinds 2015 en is een unieke koopjesdag waarop Primeleden de allerbeste deals krijgen aangeboden. Hier vallen ook elektronica als MacBooks en smartphones onder. Je vindt gereedschap, gadgets, speelgoed en laptops sterk afgeprijsd. Hetzelfde geldt voor kleding en schoenen van bekende modewerken. Ook de prijzen van online media als muziek, film, series en e-Books worden flink verlaagd. De 2021 editie van Prime Day was de grootste ooit. Er werden in 17 landen wereldwijd meer dan 100 miljoen producten met hoge korting verkocht. In 2022 vond de Amazon Prime Day editie plaats op 11 en 12 oktober, vanaf 00:01.

Amazon actie: Cyber Monday deals

Uiteraard doet Amazon ook mee aan Cyber Monday. Tijdens deze dag worden er speciale dagdeals aangeboden. In de Amazon webshop kun je voordelig artikelen op de kop tikken.

Amazon korting: Black Friday

De vrijdag voor Cyber Monday vindt Black Friday plaats. Black Friday is de immens populaire koopjesdag die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Tijdens Black Friday vind je tientallen, zo niet honderden, producten sterk in prijs verlaagd. Daar valt ook elektronica van Samsung en Apple onder. Ook voor kinderen is er games en ander speelgoed scherp afgeprijsd.