blokker korting

Denk je aan huishoudelijke artikelen, dan denk je al snel aan de Blokker. Deze Nederlandse keten heeft naam gemaakt met het aanbieden van goedkope en kwalitatieve producten voor in het moderne huishouden. De keten is zowel in Nederland als in Suriname actief. In het jaar 2018 waren er in Nederland alleen al 430 filialen. Bij de Blokker kun je altijd terecht voor de beste producten tegen de meest scherpe prijzen, maar in dit artikel duiken we nog eens dieper in op de speciale kortingen die je kunt krijgen. Ook bespreken we de lange historie van Blokker.

Geschiedenis van Blokker

Veel winkelketens kopen op een heel andere manier aan hun naam dan je misschien verwacht. Blokker heeft niets te maken met stapelen of iets dergelijk, maar verwijst naar de oprichter Jacob Blokker. In 1896 al richtte hij samen met zijn echtgenote Saapke Kuiper de voorloper van de huidige Blokker op, genaamd “De goedkope IJzer- en Houtwinkel”. De winkel was gevestigd aan het Breed 22 en groeide als kool. In korte tijd breidde de winkel aan dezelfde straat met verschillende panden uit. Vanaf de jaren ’30 van de vorige eeuw werden door de vier zonen van Blokker verschillende andere winkels geopend. Deze droegen de naam “Gebroeders Blokker”. De traditie werd voortgezet en Blokker groeide uit tot een landelijke keten. In 2015 had Blokker ruim 800 winkels in Nederland, Suriname, België en Luxemburg.

Dutch Retail Group

In de jaren ’10 van de huidige eeuw liep de omzet van de Blokker terug. Er werden meerdere vestigingen gesloten en verkleind. Het tij werd gekeerd door flink te investeren in de modernisering van de Blokkerwinkels en de winkelformule. Sinds begin 2020 zijn de Blokker-winkels in Luxemburg en België in handen van de Dutch Retail Group. De Blokker is in Nederland nog altijd actief en vertrouwd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Het centrale distributiecentrum ligt in Geldermalsen en heeft een oppervlakte van liefst 90.000 vierkante meter.

Blokker online

Hoewel de Blokker dus een flinke dip heeft gekend, staat het bedrijf nog altijd fier overeind. Blokker heeft bovendien een eigen website. Ook hier kun je gemakkelijk je huishoudelijke aankopen doen. Betalen in de webshop die je eenvoudig via iDeal, via Visa, MasterCard, American Express of PayPal. Ook kun je betalen met onder meer de VVV-kaart en de Blokker cadeaukaart.

Eigen Blokker huismerk

Veel van de producten in het Blokker assortiment vallen onder het eigen huismerk. Dit huismerk is op drie belangrijke pijlers gebouwd: de beste kwaliteit voor een scherpe prijs, de zekerheid dat je altijd een Blokker winkel in de buurt hebt. De derde pijler is dat je bij Blokker een compleet en ijzersterk assortiment producten aantreft. Het huismerk is op alle afdelingen van de Blokker sterk vertegenwoordigd; van schoonmaakspullen tot kookspullen. De Blokker huismerkproducten zoals pannen, broodrooster, waterkokers, sodastreams en melkopschuimers zijn altijd verrassend scherp geprijsd. Hetzelfde geldt voor de ventilators, droogrekken, kerstverlichting, kussenhoezen en gourmetstellen. De producten zijn altijd laag geprijsd.

Douwe Egberts spaarprogramma

Wist je dat het Douwe Egberts spaarprogramma van de Blokker één van de alleroudste spaarprogramma’s op Nederlandse bodem is? Naar schatting nemen er ruim 4.5 miljoen Nederlanders aan deel. Voor elke verpakking die je van Douwe Egberts koffie- en thee producten koopt, ontvang je waardepunten. Met deze punten kun je voor een trendy koffie-en-thee assortiment sparen. Het spaarprogramma werkt als volgt: je knipt de waardepunten uit en verzamelt ze in bundels van elk 1.000 punten. Zo’n bundel heeft een waarde van 5 euro. Je hebt een mijn.de.nl account nodig om deel te kunnen nemen aan de actie. Dit kun je ook in een Blokker filiaal laten doen. Je volle bundels worden door een medewerker op je account gestort. Vervolgens kun je je punten verzilveren en een cadeau naar keuze ophalen in één van de Blokker filialen. Je kunt dit cadeau ook online bestellen en laten bezorgen.

BuurtKadoos actie

De BuurtKadoos actie richt zich specifiek op consumenten. Als je net verhuisd bent, kun je rekenen op een uniek welkomstgeschenk. Dit zit vol kleine sympathieke en praktische cadeautjes, aanbiedingen van lokale ondernemers en handige vouchers. BuurtKadoos wil buurten leefbaar houden aan de hand van wonen, werken en winkelen. Als je gaat verhuizen en ook van de BuurtKadoos actie gebruik wilt maken, dan kan dat via de Blokker-website.

Blokker Black Friday Deals

Blokker doet fanatiek mee aan de grote uitverkoopdagen, dus ook aan Black Friday. Black Friday valt traditioneel gezien vlak na Thanksgiving, tegen het einde van het jaar. De dag wordt in de Verenigde Staten vooral gebruikt om alvast voordelig kerstinkopen te doen. In Nederland kan dat natuurlijk ook, maar nog meer voor de hand ligt het inkopen te doen voor Sinterklaas. Blokker heeft jaarlijks hoge kortingen met Black Friday. Je kunt tot wel 50% korting krijgen.

Blokker aanbiedingen tijdens Cyber Monday

De maandag na Black Friday is Cyber Monday: een dag waarop traditioneel gezien hoge kortingen te vinden zijn in webshops. Hoewel deze koopjesdag veel minder lang bestaat dan Black Friday, is hij in Nederland bijna net zo populair. Het verschil tussen de Verenigde Staten en Nederland is dat er in Nederland geen duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen kortingen online en in de winkel: meestal vind je hoge kortingen zowel in de fysieke Blokker als digitaal.

Blokker korting: Singles Day

Een andere dag waarop je bij de Blokker op korting kunt rekenen, is tijdens Singles Day. Singles Day is een Chinese feestdag die pas na de eeuwwisseling in opkomst is gekomen. Toch is het in relatief korte tijd uitgegroeid tot een grote internationale feestdag. Singles Day vindt elk jaar plaats op 11 november. Dat is een symbolische dag, want op de dag is het 11:11. Op 11 november vind je vier enen, dus vier singles, op een rij: dé dag van de vrijgezel. Tijdens Singles Day mag je bij Blokker rekenen op korting op mode, elektronica, witgoed en meer.

Blokker Retourkansjes

Heb jij al gehoord van Blokker Retourkansjes? Op deze pagina op de website vind je de leukste koopjes. Deze Retourkansjes zijn producten die door medeklanten zijn teruggestuurd. Ze zijn zo goed als brandnieuw, alleen al een keer uit de doos geweest. Er zitten ook artikelen tussen met het label ‘In goede staat’. Dit houdt in dat ze mogelijk al een keer gebruikt zijn. Alle Retourkansjes zijn uitgebreid getest en werken volledig naar functie. Het fijne van deze – niet eens tweedehandse – producten, is dat je ze met scherpe korting kunt kopen. Het loont de pagina goed in de gaten te houden, want het aanbod wisselt constant.

Het gemak van de Blokker app

Uiteraard heeft Blokker ook een eigen app. Hier kun je onder meer deelnemen aan het unieke spaarprogramma Blokker&Jij. Met dit spaarprogramma worden trouwe klanten beloond. Je kunt gemakkelijk en gratis meedoen. De Blokker app downloaden doe je voor iOS of Android, via Google Play of de App Store. Nadat je de app gedownload hebt, meld je je aan met je e-mailadres. Je wordt op de hoogte gehouden van het aantal punten dat je hebt gescoord en de cadeaus die je kunt bemachtigen. Sparen begint direct nadat je bent aangemeld.