bol.com korting

Wie kent Bol.com niet? De grootste webwinkel van Nederland heeft voor ieder wat wils. Bol.com bestaat alweer sinds 1999. Je verwacht het misschien niet, maar de naam verwijst niet naar het ‘bolletje’, de bedrijfsmascotte, maar is de afkorting van “Bertelsmann On-Line”: B-O-L. Bertelsmann AG is het bedrijf dat Bol.com heeft opgericht. Sinds 2012 is de Nederlandse webwinkel in Nederlands bezit en eigendom van Nederlandse Koninklijke Ahold, het moederbedrijf van onder meer supermarktketen Albert Heijn. Met een hoofdkantoor en twee belangrijke distributiecentra in Nederland is Bol.com ingespeeld op behoeften van de Nederlandse klant. Maar ook als je in België woont, kun je voordelig laten bezorgen.

Bol.com korting: Bol 10-daagse

Het assortiment van Bol.com is sowieso al erg scherp geprijsd, maar tijdens de jaarlijkse Bol 10-daagse is dat helemaal het geval. Je kent de Bol 10-daagse misschien nog onder de naam Bulk 10-daagse. Tijdens deze actie kun je extra profiteren van producten die in bulk worden aangekocht. Je kunt tot wel 60% korting meepikken. Een groot deel van het assortiment is afgeprijsd. Ook worden er regelmatig producten gratis weggegeven bij aankoop van een bepaald actieproduct. Wist je dat de Bol 10-daagse maar liefst drie keer per jaar gehouden wordt? Tel uit je winst. Weten welke producten in de aanbieding zijn? Bekijk dan de Bol.com folder.

Bol.com actie: Black Friday deals

Black Friday is van oorsprong Amerikaans en van over de oceaan aan komen ‘waaien’. Tijdens Black Friday is het topsport om de beste Bol.com deals te scoren met de hoogste korting. Tijdens Bol.com Black Friday kun je onder meer kortingen verwachten op televisies, wasmachines, smartphones en game consoles. Je ontdekt hoge kortingen op elektronica en meer.

Bol.com deals: van Black Friday naar Cyber Monday

Bol.com heeft jaarlijks genoeg dagen waarop je van hoge korting kunt genieten: Cyber Monday is één van deze dagen. Cyber Monday valt op de laatste dag van Cyber Weekend, dat begint met Black Friday. In korte tijd heb je dus verschillende soorten actiedagen na elkaar. Cyber Monday valt meestal in aanloop van Sinterklaas en Kerst: ideaal voor wie alvast een mooi cadeau voor een nog mooiere prijs wilt scoren. Cyber Monday is net als Black Friday uit Amerika komen overwaaien: waar je met Black Friday ook in de fysieke winkel hoge korting krijgt, geldt Cyber Monday alleen voor webshops. Voor webshop Bol.com is er eigenlijk geen verschil: op beide dagen kun je bij Bol.com soms torenhoge korting scoren.

Bol.com: van obscuur bedrijf naar dé Nederlandse webshop

Bol.com is in 1999 begonnen als bedrijf met 26 werknemers. De omzet dat jaar was “maar” 10 miljoen euro. Niet slecht, maar dit was nog maar het begin van de indrukwekkende opmars die de online winkelketen zou maken. Sinds het startjaar is de omzet van Bol blijvend verhoogd. Waar in 2006 voor het eerst meer dan 100 miljoen omzet gedraaid werd, bedroeg de omzet in 2020 al maar liefst 4.3 miljard euro. Kortom: Bol.com is nog altijd een rijzende ster.

Beste webwinkel?

Bol.com is een naam die bij velen bekend is. De explosieve groei van het bedrijf is natuurlijk niet toevallig. Die is alleen mogelijk door de constante hoge kwaliteit van zowel de artikelen als de service. Al sinds 1999 valt Bol.com regelmatig in de prijzen bij de Thuiswinkelawards. Ook over de grenzen is Bol.com in de prijzen gevallen: in 2014-2015 in België en in 2014 in heel Europa.

Bols streven: ‘Winkelen zonder zorgen’

Bol.com streeft ernaar het winkelgemak van zijn klanten zo groot mogelijk te maken. Dat merk je onder andere aan de snelle bezorgingsdienst. Bestel je één of meerdere artikel(en) en kies je voor de optie “Vandaag Bezorgd”? Dan krijg je je pakket voor slechts 3,99 euro extra dezelfde dag nog in huis. Bestel je voor 12:00, dan krijg je het pakket tussen 17:00 en 22:00. Zo heb je ook de mogelijkheid te kiezen voor Avondbezorging of Zondagbezorging. Kies je voor Avondbezorging, dan betaal je 1,99 euro extra en krijg je je pakket de volgende avond tussen 17:30 en 22:00 in huis. Superfijn natuurlijk als je overdag moet werken en niet thuis bent. Zondagbezorging is speciaal voor wie op zaterdag bestelt en het pakket de volgende dag al wil hebben. Ook voor Zondagbezorging betaal je 3,99 euro extra. Een kleine moeite, groot gebaar.

Gebruik maken van Bol.com afhaalpunten

Je hoeft overigens niet per se thuis te wachten tot je pakketje is bezorgd. Neem je liever het heft in eigen handen? Haal je pakket dan op bij een afhaalpunt. Kies je voor de optie “Vandaag ophalen”, dan kun je tegen 3,99 euro extra je bestelling dezelfde dag al vanaf 17:00 ophalen bij een Bol.com afhaalpunt. Voor deze afhaalpunten is Bol.com een samenwerking met Albert Heijn aangegaan. Bij de webshop kun je je bestelling inrichten zoals jij wilt.

Voordeel van gratis verzending

Bijkomend voordeel van bestellen met Bol.com is dat je vanaf een bedrag van 20 euro geen extra verzendkosten hoeft te betalen. Dit geldt voor alle verzendingen binnen Nederland en België. Het fijne hiervan is natuurlijk dat je al vrij snel aan de 20 euro zit en bijna altijd geniet van korting.

De voordelen van Bol Select

Mocht je vaak bij Bol bestellen, dan kun je een Bol Select lidmaatschap aangaan. Je betaalt hiervoor 11,99 euro per jaar en krijgt de eerste 30 dagen gratis. Als Bol Select klant krijg je toegang tot de beste kortingen, aanbiedingen en partner deals. Een eerste voordeel is dat je als Select klant nooit verzendkosten hoeft te betalen, ook niet als je aankoop minder dan 20 euro kost. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van extra bezorgopties als Avondbezorging en Zondagbezorging. Ben je een beetje fanatiek qua inkoop, dan heb je je abonnement zo terugverdiend. Als Bol Select lid spaar je bovendien elke keer dat je een aankoop doet punten voor cadeaus. Bol Select-deals houden in dat je extra korting krijgt op populaire producten in het enorme assortiment. Daarnaast kun je als Select-lid artikelen die binnen het Select-assortiment vallen gratis bij je thuis retour op kunnen halen, bijvoorbeeld als het product je toch niet bevalt.

Bol deal: de charme van cadeau sparen

Eén van de beste Bol deals is dat je als Select lid jaarlijks punten spaart voor exclusieve cadeaus. Voor elke 5 euro van een bestelling krijg je 1 punt. Er zijn wat uitzonderingen: je krijgt geen punten als je cadeaubonnen, abonnementen, boeken of zuigelingenvoeding koopt. Als de retourtermijn van de aankoop is verlopen, krijg je de punten bijgeschreven. Als je genoeg punten hebt gespaard, krijg je automatisch een verrassingscadeau toegestuurd.

Retourneren van producten

Het kan natuurlijk altijd dat je een Bol product hebt gekocht dat je toch niet bevalt. Mocht je spijt hebben van je aankoop, dan kun je (bijna) altijd retourneren. Je hebt tot 30 dagen na je aankoop bedenktijd. Bovendien is retourneren helemaal gratis. Als je Select klant bent, hoef je zelfs de deur niet meer uit als je een pakketje wilt retourneren. Je kunt dit van maandag tot en met vrijdag thuis laten ophalen op een tijdstip dat jou uitkomt (tussen 8:00 en 22:00).

Bols duurzame missie

Bol.com streeft ernaar in 2025 helemaal klimaatneutraal te zijn. De online webwinkel wil dit realiseren door zo zuinig mogelijk te verpakken en voor de eigen gebouwen (denk aan de kantoren en distributieplaatsen) 100% lokale zonne- en windenergie te gebruiken. Daarnaast draagt Bol zijn steentje bij door klanten zo goed mogelijk te informeren over de herkomst en het productieproces van een artikel. Ook geeft de webwinkel aan wat de milieu-impact ervan is.

Bezorgingen op de fiets

Sinds mei 2022 is Bol weer met een nieuw duurzaam initiatief begonnen: bezorgen op de fiets. Dit doet Bol in samenwerking met het bedrijf Cycloon, waar het ook aandeelhouder van is. Cycloon is actief in ruim 60 verschillende steden en blijft zich verder uitbreiden. Het idee is simpel: in plaats van dat kleine pakketjes met CO2-uitstotende busjes worden vervoerd, worden ze per vrachtfiets vervoerd. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook veiliger.

Bol aanbieding: samenwerking met Kobo

Eén van de partners van Bol.com is Kobo. Hierdoor kun je je op voordelige wijze inschrijven voor een Kobo Plus abonnement. Je krijgt toegang tot een groot aanbod luisterboeken en e-books. Bovendien krijg je de eerste 30 dagen gratis: in die tijd kun je kijken of Kobo iets voor je is.

Hoe krijg je toegang tot Bol kortingen?

Bol.com gaat regelmatig (eenmalige) partnerschap deals aan, dus het loont om de website goed in de gaten te houden. Verder zijn er altijd wel unieke dag- en weekaanbiedingen op de website te vinden. De kortingen lopen op tot in de tientallen procenten. Bekijk de “Bomvol” actiefolder en schrijf je in voor de nieuwsbrief, om in één keer alle interessante kortingen te zien. Bol.com is “de winkel van ons allemaal”: gegarandeerd vind ook jij hier het artikel van je keuze.