bruna korting

Wie denkt aan boeken en kantoorartikelen denkt aan Bruna. Want Bruna is één van de grote namen binnen de detailhandel. Bruna heeft ruim 220 verschillende winkels gespecialiseerd in boeken, tijdschriften, maar ook dagbladen, multimediaproducten, wenskaarten en papier- en schrijfwaren. Binnen de branche heeft Bruna de marktleiderspositie. De meeste Bruna winkels zijn franchisewinkels van lokale ondernemers die de Bruna naam voeren en Bruna producten verkopen. Bruna verkoopt niet alleen vanuit fysieke winkels, ook vanuit een eigen website.

De geschiedenis van Bruna

De naam Bruna verwijst naar oprichter Albert Willem Bruna. Hij richtte zijn eerste zaak op in 1868. Bruna bestaat dus goed en wel al ruim 150 jaar. De eerste kleine boekhandel bevond zich in Haarlem. De winkel draaide goed en mocht geleidelijk aan uitbreidingen denken. Die kwamen er in 1891 in de vorm van spoorwegkiosken op verschillende Nederlandse stations. De zaak werd in 1909 gesplitst in De Spoorwegboekhanden en Uitgeverij A.W. Bruna & Zoon. Sinds 1949 is Bruna franchisegever. Sinds 1982 is Bruna niet langer een familiebedrijf en zijn de aandelen verdeeld over de ING en PostNL. Sindsdien volgden nog een overname in 2017 en een overname in 2020, toen de Audax Groep Bruna overnam. Sindsdien zijn de krachten gebundeld.

De unieke kracht van Bruna

Bruna blinkt allereerst uit in het grote en gevarieerde aanbod boeken, tijdschriften, bladen en kantoorartikelen. Verder kun je alle bestellingen die je online doet, ook eenvoudig afhalen bij een Bruna-winkel in de buurt. Je betaalt hiervoor geen verzendkosten. Hou er rekening mee dat er ook artikelen zijn die alleen thuis bezorgd kunnen worden. Je ziet dit expliciet vermeld staan bij het artikel. Verder kun je eenvoudig en kosteloos retourneren. Dit kan binnen 14 dagen via DHL of in een winkel. Je krijgt het volledige aankoopbedrag retour. Bovendien krijg je, als je voor 23:00 besteld hebt, je bestelling de volgende dag al in huis. Als je boeken bestelt, is je verzending vanaf een bedrag van 19,95 euro gratis. Online winkelen is helemaal veilig.

Bruna acties: bekijk de nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste Bruna nieuws en de fraaiste aanbiedingen uit de folder? Meld je dat vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een nieuwe folder. Bovendien krijg je, als je je inschrijft, eenmalig gratis verzending.

Bruna folder aanbiedingen

In de folders vind je overzichtelijk wat er op dat moment in de bonus is. Wat het centrale thema van de folder is, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Je hebt bijvoorbeeld een sinterklaasfolder die vol met leuke en originele Sintcadeaus staat. In de Boekenfolder vind je de leukste, nieuwste en meest originele boeken van het moment – hier staan ook bestsellers tussen.

Bruna en verzendingen

Als je online bestelt, krijg je je pakketje meestal de volgende dag al bij je thuis. Standaard betaal je 2,95 euro voor bestelling. Die verzendkosten komen te vervallen als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Ook betaal je geen verzendkosten bij een boekbestelling vanaf 20 euro. Afhalen in de winkel is altijd gratis. Buiten Nederland bezorgen is niet mogelijk.

Bruna cadeaukaarten

Bruna heeft verschillende eigen cadeaukaarten. Deze kun je kopen en besteden in zowel de fysieke winkel als online. Met de cadeaukaart kun je een cadeau naar keuze uitkiezen. De code voor de kaart vind je aan de achterzijde van de kaart. Tijdens het bestellen, gebruik je de code onderaan bij stap 3, bij ‘Controleren en Betalen’. Het tegoed wordt automatisch van de bestellingkosten afgetrokken. Wist je dat je de Bruna cadeaukaart ook gebruiken kunt als je telefonisch bestelt?

Waarom een Bruna cadeaukaart?

Met de Bruna cadeaukaart geef je gegarandeerd een geslaagd, persoonlijk cadeau. Je kunt al een cadeaukaart aanschaffen vanaf een tegoed van vijf euro. Deze is zowel online als in de winkel te besteden. Je kunt de kaart op het hele assortiment gebruiken, met uitzondering van service- en PostNL artikelen. Denk aan postzegels, kansspelen, e-vouchers, tabak en cadeaukaarten. Je kunt bij Bruna ook betalen met een Boekenbon of met een VVV Cadeaukaart. Hou er rekening mee dat je een VVV cadeaukaart niet online kunt verzilveren, alleen in de fysieke winkel. Je kunt bij Bruna ook betalen met de LeesCadeau kaart en de Kidscadeaukaart.

Bruna exclusieve korting

Bruna werkt soms samen met andere partijen om korting aan te bieden. In 2022 was er bijvoorbeeld in samenwerking met tijdschrift LINDA. Als je het pasje van je zomers LINDA bij één van je winkels inleverde, ontvang je 5 euro korting op één van 25 boeken. Uiteraard kan een kortingsbon niet worden ingewisseld voor contant geld. Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste acties van Bruna, al dan niet in samenwerking met partners? Hou de website in de gaten.

Bruna stapelkorting

Wist je dat je bij Bruna ook korting kunt krijgen als je van één boek meerdere exemplaren aanschaft? Dit kan niet in combinatie met andere acties, dat is bij wet zo bepaald. Wel kan Bruna je maximaal 5% korting geven op de vaste boekenprijs als je meer dan 10 identieke exemplaren koopt. Koop je meer dan 30 identieke exemplaren? Dan kan de korting oplopen tot 10%. Uitzonderingen zijn boeken waarvan de vaste boekenprijs inmiddels is opgeheven.

Bruna Black Friday

Eén van de andere momenten waarop je bij Bruna hoge kortingen kunt scoren, is tijdens Black Friday. Black Friday is een koop-/feestdag uit de Verenigde Staten die naar Europa en Nederland is komen overwaaien. Tijdens deze dag kun je hoge kortingen scoren bij Bruna. In het verleden zijn deze opgelopen tot wel 70%. Verwacht korting op boeken, op spellen en op speelgoed.

Bruna deals tijdens Singles Day

Een andere dag waarop er mooie kortingen te scoren zijn bij Bruna is Singles Day. Deze dag staat traditioneel in het teken van singles, maar wordt ook door winkels massaal gevierd. Je krijgt vaak een symbolische korting van 11%. Waarom elf procent? Omdat Singles Day ieder jaar gevierd wordt op 11 november – 11:11. De elfde van de elfde is de dag van de enen, de singles. Bruna heeft zijn kortingen in het verleden niet per se geconcentreerd op Singles Day zelf, maar deze uitgespreid over de hele maand november in de vorm van najaar acties. De verwachting is dat je ook de komende jaren weer tot 30% korting kunt krijgen. Meestal is het zo dat een bepaalde actie maar een dag of twee beschikbaar is, dus wees er op tijd bij.