H&M korting

Wie heeft er niet gehoord van H&M, de Hennes & Mauritz? Je verwacht misschien onbewust dat de H&M een volledig Nederlandse modewinkel is, maar niets is minder waar: het is een Zweedse modeketen die het internationaal gezien ontzettend goed doen. Wist je dat er in het jaar 2019 wereldwijd, verdeeld over 74 landen, bijna 5.100 filialen waren? De H&M staat bekend om zijn altijd scherp geprijsde en toegankelijke modekleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

De geschiedenis van de H&M

De eerste H&M werd geopend in 1947. Oprichter was de Zweed Erling Persson. Deze had in Amerika gezien hoe winkelformules met grote hoeveelheden kleding tegen lage prijzen een groot succes vormden. Dit fenomeen was vooral populair in New York, maar kwam in Europa nog bijna niet voor. Persson werd een pionier in Europa. De naam Hennes & Mauritz verwijst niet naar de eigenaars en oprichters van de modewinkels. Hennes betekent “van haar” in het Zweeds en was de naam die Persson aan zijn eerste Zweedse winkel gaf. Mauritz (Mauritz Widforss) was de naam van de jacht- en outdoor en herenmodewinkel die Persson in 1968 opkocht.

Uitbreiding van het concept

Waar de focus op jacht en outdoor verdween, bleef de herenmodesectie intact. De naam Hennes & Mauritz was een feit. Oprichter Erling Persson overleed in 2002. In het jaar 2004 werd het duizendste filiaal feestelijk geopend. In de jaren daarop werd er geleidelijk uitgebreid tot voorbij de Europese grenzen: er werden vestigingen geopend in Japan, China, Egypte, Bahrein, Oman, Saoedi-Arabië en Moskou. Wereldwijd blijkt de formule een groot succes.

H&M trends en ontwerpers

H&M heeft verschillende grote namen in de modewereld in dienst. Je vindt er verschillende collecties van bekende ontwerpers. Zo heeft Karl Lagerfeld, de belangrijkste ontwerper van modehuis Chanel in 2004 de “Karl Lagerfeld for H&M” collectie opgericht. In de daarop volgende jaren hebben nog verschillende andere bekende ontwerpers een H&M collectie samengesteld. Zo kwam in 2007 een collectie uit die deels door popicoon Madonna is ontworpen.

H&M korting: de extra’s van Membership

Wil je altijd de beste H&M deals en kortingen scoren? Schrijf je dan in als member. Wist je dat Membership helemaal gratis is? Bovendien krijgt iedere nieuwe member 10% korting op de volgende aankoop. Binnen het Membership wordt er van een puntensysteem gebruik gemaakt. Hoe meer je bestelt bij H&M, hoe meer punten je scoort en hoe meer extra’s je verdient. Elke besteedde euro is 1 punt waard. Een member krijgt een bonus tegoedbon van 4 euro zodra er 150 punten zijn gespaard. Je krijgt als member unieke aanbiedingen en kortingen. Verder krijg je gratis standaardverzending bij een besteding vanaf 20 euro. Je kunt bovendien gratis retourneren. Op je verjaardag krijg je 25% korting op één item naar keuze. Tijdens sales krijg je als member extra korting, plus je mag meedoen aan unieke winacties.

De allerbeste H&M deals met Membership Plus

Membership Plus is de hoogste vorm van membership binnen H&M. Je kunt je niet als Plus member inschrijven. Je wordt dit automatisch als je 400 of meer punten hebt gespaard. Als Plus member krijg je alle voordelen die een gewone member ook heeft, plus nog enkele extra’s. Zo is standaard verzenden en retourneren altijd gratis. Ook krijg je als Plus member verrassingsaanbiedingen, plus nog eerdere toegang tot speciale collecties en exclusieve ervaringen.

H&M korting: vrienden uitnodigen

Voor het H&M membership kun je ook je vrienden uitnodigen. Als een vriend zich via jouw uitnodiging aanmeldt en de eerste aankoop doet, ontvang je automatisch 75 punten. In je membership account vind je een unieke link met uitnodiging. Je kunt eindeloos vrienden blijven uitnodigen. Maar let op: je kunt alleen een vriend uitnodigen die in hetzelfde land woont als jij.

H&M deals: de H&M Giftcard

Een leuke manier om iemand in het zonnetje te zetten is met een H&M Giftcard. Met een giftcard geef jij een ander de mogelijkheid zelf het ideale cadeau uit te kiezen. Een giftcard is zowel te gebruiken in een fysieke winkel als in de webshop. Er zijn verschillende ontwerpen voor giftcards, onder meer een speciale verjaardag giftcard en een kerstvoucher. Je kiest zelf welk bedrag je op de giftcard wilt zetten. Een persoonlijk bericht toevoegen kan ook. Let er op dat je de giftcard alleen kunt gebruiken in het land waarin deze is gekocht (ook online). Je kunt de H&M giftcard verder gebruiken voor één losse aankoop of verdelen over meerdere aankopen.

H&M korting: het Bug Bounty Program

Een unieke manier om aan leuke H&M korting te komen, is met behulp van het Bug Bounty Program. Bij dit programma draait het allemaal om webbeveiliging en het beschermen van de online systemen. Als jij in staat bent kwetsbaarheden op te sporen binnen het digitale H&M systeem, kun je die doorsturen. Mocht het probleem ernstig genoeg zijn, dan ontvang je een beloning.

H&M korting: inschrijven voor de nieuwsletter

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe H&M acties? Schrijf je dan in voor de nieuwsletter. Je krijgt niet alleen als eerste toegang tot exclusieve aanbiedingen, je ontvangt ook het laatste fashion nieuws. Verder vind je er leuke mode inspiratie en unieke stylingtips. Bovendien vind je op de website van H&M mogelijkheden om je newsletter verder te personaliseren.

H&M deals: Black Friday

Als het op Black Friday – dé grote jaarlijkse kortingdag overgewaaid uit de Verenigde Staten – aankomt, kan H&M niet achterblijven. Tijdens Black Friday worden hoge kortingen uitgedeeld. Bij H&M was het in het verleden onder meer mogelijk om al je favoriete items voor 20% korting aan te kopen, zonder dat je hiervoor opgebouwde punten hoeft in te wisselen. De korting is direct bij het afrekenen al beschikbaar en wordt automatisch verrekend.

H&M korting: Singles Day

Singles Day is een andere internationale koopjesdag. Deze is niet uit de Verenigde Staten, maar uit China komen overwaaien. Hij is afkomstig uit het studentenleven daar en wordt traditioneel op de 11e van de 11e gehouden. Op datum 11:11 vind je vier keer een 1 (vier singles) achter elkaar. Ook bij H&M kun je rekenen op korting in het assortiment. Wat die korting bedraagt? Uiteraard de gebruikelijke 11% korting en dat op het gehele assortiment.