primera met korting

Even naar Primera: wie kent de slogan niet? Primera is een typische gemakswinkel waar iedereen vroeg of laat weleens binnenstapt. De Nederlandse winkelketen Primera werd opgericht in 1991. Je vindt er met name een specialistisch aanbod op het gebied van dag- en maandbladen, tijdschriften, cadeau- en wenskaarten, postzegels, loterijen, kantoorartikelen en tabak en andere rokersbenodigdheden. Primera is een coöperatieve onderneming. Dat houdt in dat alle Primera’s franchisen zijn. In 2017 waren er voor het eerst meer dan 700 winkels.

Primera concept en opzet

Primera winkels zijn meestal relatief klein en hebben een oppervlakte van zo’n 100 vierkante meter. Je vindt de Primera met name in de harten van wijken en buurten. Er komen dan ook vooral buurtbewoners over de vloer. In de afgelopen decennia heeft de Prima veel kleinere tabakswinkels en detailhandels overgenomen. Het grote succes van de Primera zit hem in de kleinschaligheid, vertrouwdheid en het ruime aanbod services. Primera heeft ook een eigen website met Thuiswinkel Certificaat waar je online kunt bestellen. Afrekenen doe je met iDeal, Mastercard, Visa en nog een handvol andere betaalmethoden. Je pakket wordt bezorgd met PostNL of DHL. Daarnaast heeft de Primera vaak een contactpunt voor de OV-chipkaart. Ook is het mogelijk om pakketjes te versturen en te ontvangen via Primera’s.

Primera Spaarpas

Met een Primera Spaarpas kun je sparen voor leuke extra’s, waaronder gratis producten. Op je verjaardag zul je bovendien een cadeautje ontvangen. Ook krijg je een welkomstcadeautje als je je aanmeldt. Je maakt gebruik van de leukste kortingen en persoonlijke aanbiedingen. Je kunt je Primera spaarpas in één van de fysieke winkels aanvragen of hem via de Primera app downloaden. Om punten en stempels te sparen, scan je hem aan de kassa of in de app. Bij iedere 2,50 euro die je besteedt, zul je 1 Primera punt ontvangen. Ook krijg je per PostNL handeling via de PostNL diensten 1 punt met je Primera spaarpas. Als je een wenskaart of een puzzelboekje koopt? Dan spaar je automatisch stempels. Een volle kaart betekent een gratis product.

Het gemak van de Primera app

Uiteraard heeft Primera ook een eigen app. In de app krijg je automatisch toegang tot je digitale spaarpas. Bovendien heb je een overzicht van je actuele puntensaldo en het aantal stempels dat je hebt gespaard. Je kunt eenvoudig al je gegevens beheren en het saldo op cadeaukaarten inzien. Verder heb je een overzicht van alle artikelen in het volledige Primera assortiment.

Primera cadeaukaarten

Primera staat onder meer bekend om zijn ruime aanbod cadeaukaarten. De cadeaukaarten zijn ideaal om aan relaties of collega’s cadeau te doen. Je bepaalt zelf welk saldo je op de cadeaukaart wilt laten zetten (van 5 euro tot en met 150 euro). Wist je dat je uit meer dan 100 verschillende cadeaukaarten kunt kiezen? Deze worden ook nog feestelijk en gratis voor je ingepakt. Je kunt er ook voor kiezen je cadeaukaart te laten bedrukken of te voorzien van boodschap. De cadeaukaarten zijn zowel digitaal (via mail) als in de winkel zelf aan te schaffen.

Unieke Primera aanbiedingen

Bij Primera kun je scoren voor unieke acties. In het verleden waren er bijvoorbeeld extra kortingen op tegoed met App Store & iTunes codes. Ook was het mogelijk om met korting te sparen voor een nieuwe adapter voor je iPhone. Sparen voor weekendjes weg behoren ook tot het Primera keuzepallet. Een andere actie was dat je een jaarlang met korting kon gamen. Deze aanbieding was in samenwerking met gamedienst Playstation Plus. Daarnaast zijn er jaarlijks edities geweest van Primera restaurantactie: je kon korting sparen voor uit eten gaan.