scapino korting

Wie gek is op schoenen, moet zeker een keer naar Scapino. Deze bijzondere keten van schoenenwinkel heeft zijn roots in het Drentse Zweeloo. Aan de basis van de succesvolle Scapino formule lag de Ziengs Schoenen winkel van Berend Ziengs. De schoenen in het assortiment waren in eerste instantie vooral bedoeld voor de welgestelden: ze vielen in de hogere prijsklasse. In de jaren ’70 van de vorige eeuw is de Ziengs Schoenen traditie uitgegroeid tot de Scapino formule. Berend Ziengs was er persoonlijk bij betrokken. De Scapino formule bleek meteen een succes, want in korte tijd werden er talloze vestigingen geopend.

Van Ziengs naar Scapino

Ziengs Schoenen was vooral gericht op het hogere prijssegment, maar Scapino zoeken spreken vooral het lagere prijssegment aan. Sinds het midden van de jaren ’80 is Scapino in handen van Bert en Henk Ziengs, beiden zonen van Berend Ziengs. In 1997 werd de keten door Vendex KBB overgenomen en was het niet langer een familiebedrijf. In 2002 en in 2006 is Scapino nog tweemaal verkocht. Na vele omzwervingen en een failliet van de laatste eigenaar in 2015 is Scapino weer in handen van Henk Ziengs. Er zijn vandaag de dag zo’n 160 vestigingen in Nederland. Verder is Scapino ook online actief. Het servicekantoor en het distributiecentrum bevinden zich in Assen. De Ziengs schoenenzaken bestaan ook nog altijd. Deze staan geheel los van Scapino, zijn nog steeds in het bezit van de Ziengs familie en richten zich met het schoenenassortiment met name op klanten in het midden- en hogere segment.

Scapino cadeautips voor dames

Bij Scapino vind je de leukste schoenen voor jong en oud, voor kleine dames en grote dames. Je vindt er de leukste zakelijke en chique schoenen, maar ook pantoffels en slippers voor een ontspannen dagje thuis. Verder vind je er leuke sportieve schoenen en de handigste sportaccessoires.

Scapino cadeautips voor heren

Ook voor mannen zijn er voldoende leuke cadeautjes te vinden. Wist je dat bij Scapino niet alleen geschikte herenschoenen vindt, maar ook zaken als boxershorts. Je vindt zowel in de fysieke winkel als in de webshop voldoende inspiratie voor een leuk cadeau met sinterklaas, kerst of een verjaardag. Natuurlijk vind je er ook allerlei soorten schoenen, van casual tot zakelijk.

Scapino cadeautips voor kinderen

Scapino is een zaak die zowel kinderen als volwassenen een hoop te bieden heeft. Zo vind je er onder meer de leukste kinderschoentjes, voor jongens en meisjes, in verschillende maten. Je shopt hier voor je nieuwe regenlaarzen, stijlvolle schoenen of juist gemakkelijke sloffen en pantoffels. Ook de nieuwste sporttas, rugzak of zacht paar sokken tik je bij Scapino op de kop.

Bestellen bij Scapino

Je kunt eenvoudig je schoenen en andere artikelen online bij Scapino bestellen. In de webshop reken je eenvoudig af met behulp van iDeal of één van de andere geaccepteerde betaalmethoden, zoals Visa, MasterCard, PayPal, Bancontact. Je pakket wordt bezorgd met PostNL.

Scapino korting: inschrijven voor de nieuwsbrief

Voor heel veel winkels en webshops geldt dat het altijd voordelig is om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Niet alleen ben je als eerste bewust van de nieuwste acties en aanbiedingen, je krijgt vaak ook allerlei extra’s aangeboden als je je inschrijft. Bij Scapino krijg je direct 5 euro korting op je eerstvolgende aankoop als je je aanmeldt, vanaf een besteding van 50 euro. Let op: deze inschrijfkorting kan niet worden gecombineerd met andere kortingsacties.

Scapino deals: Black Friday

Black Friday is een bekend Amerikaans fenomeen dat ook in Amerika steeds meer voet aan de grond krijgt. Ook in Nederland is het een dag waar de echte koopjesmaker van smult. Want korting: wie houdt daar nu niet van? Tijdens Black Friday kun je tot wel tientallen procenten korting tegelijk scoren. Scapino doet er ook aan mee. Ben je op zoek naar een voordelig geprijsd cadeautje, of je alvast voordelig inkopen in voorbereiding op sinterklaas of kerst? Dan is Black Friday de dag voor jou. Bij Scapino beginnen de acties ruim van tevoren en duren ze meerdere dagen. Zo heb je zowel online als in de winkel optimaal kans om te profiteren.

Scapino kortingen en unieke acties

Bij Scapino is altijd wel iets te beleven. Zo is er altijd ergens korting op. Je kunt bij Scapino op verschillende manieren van zeer aantrekkelijke kortingen profiteren. Zo zijn er bijvoorbeeld kortingen dat je tot wel 30% korting krijgt op een deel van het kinder- of damesassortiment. De artikelen waarop de korting van toepassing is, zijn voorzien van een speciaal rood label. Ook worden er weleens kortingen gegeven op bepaalde artikelen, zoals pantoffels, sokken en hush puppies. Het fijne van de actie labels is dat je direct ziet wat is afgeprijsd en wat niet.