de bijenkorf korting

Wie is er niet bekend met de Bijenkorf? De naam straalt luxe en klasse uit. De Bijenkorf is niet zomaar het eerste het beste warenhuis, maar een bedrijf dat al sinds 1870 bestaat. Het begin allemaal in een klein pand in Amsterdam. Stukje bij beetje zijn er meer vestigingen bijgekomen door heel het land. Je kunt bij de Bijenkorf terecht voor onder meer kleding, modeaccessoires, maar ook zaken als parfum en cosmetica. Je vindt er luxe sport- en reisartikelen, spullen voor school, boeken, kookartikelen en een gebakafdeling. In de grotere warenhuizen zijn ook meubels en woonartikelen te vinden. Na een gedeeltelijk faillissement is het bedrijf sinds 2022 in handen van het Oostenrijkse Sigma en de Thaise Central Group.

De Bijenkorf: een Nederlands fenomeen

Zoals gezegd, begon het bijzondere verhaal van de Bijenkorf in 1870. Oprichter was Simon Philip Goudsmit. In eerste instantie bestond het assortiment met namen uit band en garen. Na verloop van tijd werd dit steeds verder uitgebreid. Hoewel de Bijenkorf goed liep, was het de eerste twintig jaar van zijn bestaan een vrij kleine winkel. Toen neef Arthur Isaac na de dood van Simon Philip aan het roer kwam, werd de zaak verder uitgebouwd. In 1926 opende het tweede filiaal in Den Haag. Dezelfde stichters richtten ook de HEMA op, als tegenhanger van de Bijenkorf: de Bijenkorf was gericht op welgestelden, de HEMA juist op minder bedeelden. In 2011 werd de Bijenkorf overgenomen, waarna meerdere winkels gesloten werden. De overgebleven zeven filialen richten zich weer uitsluitend op het hogere marktsegment.

Huidige Bijenkorf vestigingen

In 2020 heeft de Bijenkorf nog de volgende vestigingen: in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Amstelveen. In het verleden hebben er ook filialen gezeten in Enschede, Arnhem, Groningen, Den Bosch en Breda. Een reactie op de terugkeer naar het hogere prijssegment is dat de voormalige actiedagen Drie Dwaze Dagen zijn afgeschaft.

Betalen bij de Bijenkorf

Je kunt één van de zeven vestigingen van de Bijenkorf bezoeken, maar er natuurlijk ook voor kiezen via de website iets te bestellen. Je hebt verschillende betaalmethoden tot je beschikking: iDeal, Visa, MasterCard, PayPal. Pakketje worden bezorgd via PostNL of DHL.

Bijenkorf aanbieding: Instagram acties

De Bijenkorf is erg actief op sociale media. Je vindt hier onder meer dagelijkse foto updates. Verder worden hier met regelmaat nieuwe winacties georganiseerd. Op Instagram ontdek je alles over de nieuwste collecties, de mooiste merken en de allerleukste mode-inspiratie.

Bijenkorf korting: National Glamour Day/Elle Smart Shopping Saturday

Eén van de grote kortingsdagen die je jaarlijks bij de Bijenkorf voorbij ziet komen, is National Glamour Day. Sinds 2022 staat deze dag bekend als ELLE Smart Shopping Saturday. Op Deze dat vind je flinke kortingen op een groot aanbod damesmode en accessoires. Je kunt een geheel nieuwe outfit bij elkaar kopen met de kortingen die er op deze dag te behalen zijn. National Glamour Day vindt tweejaarlijks plaats als aftrap van het nieuwe modeseizoen. De dag werd oorspronkelijk georganiseerd door Nederlands tijdschrift Glamour. Dit is door ELLE overgenomen. Tijdens Elle Smart Shopping Saturday heb je bij de Bijenkorf recht op gratis retourneren en een bedenktijd van 100 dagen. Bovendien is de bezorging gratis boven de 100 euro. Ben je een Privilege Member? Dan is bezorging van jouw bestelling altijd gratis.

Bijenkorf deals: Singles Day

Singles Day is een fenomeen dat uit China is overgewaaid. Dit wordt jaarlijks gevierd op 11 november. Waarom elf november? Dit is de 11e van de 11e. Het getal 1 staat voor single. Op 11:11 vind je vier ‘singles’ achter elkaar. De dag Singles Day is in 1993 ontstaan in het Chinese studentenleven. In korte tijd werd het een Chinees nationaal studentenfeest. Niet langer draait de dag om vrijgezellenfeesten, maar vooral om online shoppen. Tijdens de feestdag kun je bij de Bijenkorf je favoriete items vinden in de outlet tegen een voordelige korting.

Bijenkorf aanbieding: Black Friday

Black Friday is een koopjesdag die uit de Verenigde Staten is komen aanwaaien. Op deze dag worden ontzettend hoge kortingen gegeven op vrijwel alle producten in het assortiment. Ook bij de Bijenkorf vind je tijdens Black Friday unieke aanbiedingen op een deel van het assortiment. De vrijdag na Thanksgiving is voor velen de ideale dag voor het doen van de kerstinkopen. Je krijgt kortingen op onder meer hoodies, horloges, kleding, schoenen en parfum.

Bijenkorf korting: Cyber Monday

Ook Cyber Monday is komen aanwaaien uit de Verenigde Staten. Dit is de maandag die volgt op Black Friday. Tijdens Cyber Monday, dat sinds 2005 bestaat, staan inkopen via webshops centraal. Je zult tijdens Cyber Monday geen speciale kortingen bij de Bijenkorf vinden. Wel staat er altijd een groot aantal artikelen in de outlet, zowel voor dames, heren, jongens en meisjes.

Het Bijenkorf Membership

Ben jij al bekend met Bijenkorf Membership? Als je Bijenkorf member wordt, krijg je toegang tot verschillende extra’s. Je hebt onder meer recht op gratis bezorging en gratis retournering van je online aankopen. Je krijgt als eerste toegang tot unieke services en evenementen. Ook heb je de mogelijkheid unieke en inspirerende online masterclasses te volgen. Als member zul je speciale aanbiedingen ontvangen en heb je altijd beschikking over een stylist. Je kunt afrekenen met een digitale kassabon, je bestelling wordt gratis verzonden en gratis bij je thuisbezorgd.

Bijenkorf voordeel: het Bijenkorf Membership+

Wil je van nog meer extra’s gebruikmaken? Dan kun je je ook aanmelden voor Bijenkorf Membership+. Als trouwe member krijg je een streepje voor op andere members. Dat houdt in dat je van de meest bijzondere voordelen kunt profiteren. Je krijgt unieke toegang tot de meest speciale collecties, zult al je online aankopen feestelijk verpakt ontvangen, hebt recht op bonusvouchers en doet mee aan exclusieve winacties. Op je verjaardag ontvang je een cadeau. Ook kun je sparen voor mooie cadeaus. Member+ lid worden doe je op basis van besteding. Als je 750 euro per jaar of meer besteedt, treed je automatisch toe als Member+ lid.

De Bijenkorf app

De beste Bijenkorf deals sluit je met de Bijenkorf app. De app geeft je toegang tot een heel warenhuis op zakformaat. In de app vind je alle laatste trends en de leukste artikelen van de mooiste merken. Je ziet wat er in het assortiment is opgenomen en blijft op de hoogte van leuke acties en aantrekkelijke kortingen. De app is te gebruiken als digitale klantenpas voor members.