Wie is er niet bekend met de HEMA? De meesten van ons komen er al van kleins af aan. Je vindt hier alles wat je nodig hebt – van kleding tot voedsel en schoolartikelen tot decoratie – voor een schappelijk prijsje. HEMA is oorspronkelijk een afkorting (kort voor Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam). De HEMA is één van de bekendste Nederlandse warenhuisketens en siert de winkelstraat van zo’n beetje elke stad. Vandaag de dag tikt de HEMA bijna 800 vestigingen aan, verdeeld over negen landen en twee continenten. De meeste winkels bevinden zich in thuisland Nederland. Er zijn ook vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten. Tot voor kort waren er ook HEMA vestigingen te vinden in Spanje. Rond de 250 winkels worden geëxploiteerd door franchisenemers. Bij elk van de HEMAs staat kwaliteit voorop.

hema aanbieding
HEMA Sale
Alle HEMA aanbiedingen van dit moment. Shop nu met korting!
Alle HEMA aanbiedingen van dit moment. Shop nu met korting! Show Less

Historie van de HEMA

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam was een initiatief van Arthur Isaac en Leo Meyer, beide in die tijd directeuren-generaal van de Bijenkorf. Waar de Bijenkorf zich traditioneel richt op het hogere prijssegment, wil de HEMA kwaliteitsartikelen juist voor iedereen toegankelijk maken. Het eerste HEMA filiaal werd in 1926 geopend aan de Kalverstraat in Amsterdam. Een paar dagen later al volgde een tweede filiaal. Sinds 2021 valt de Hema officieel onder de familie van Eerd, die ook de supermarktketen Jumbo in bezit heeft. Om die reden zie je vandaag de dag ook een deel van het HEMA assortiment bij de Jumbo terug.

HEMA: bekend van de rookworst

De bekendste blikvanger van de HEMA is onmiskenbaar de rookworst. De verkoop van worsten begon al vroeg na de oprichting en sinds 1936 ook warm. Grappig weetje: in het filiaal aan de Nieuwendijk in Amsterdam waren per ongeluk 10.000 in plaats van 1.000 rookworsten verkocht, waarna de filiaalhouder besloot ze als warme snack aan winkelend publiek te verkopen. De warme rookworst was meteen een succes: het fenomeen werd door andere filialen overgenomen en is ook in de eenentwintigste eeuw nog een succesformule.

HEMA fotoservice

Een andere service waar HEMA om bekend staat is de fotoservice. Voor het digitale tijdperk kon je hier je fotorolletjes inleveren en een paar dagen later je foto’s ontvangen. Vandaag de dag werkt natuurlijk niemand meer met fotorolletjes, maar de fotoservice is er nog altijd. Je kunt nu heel eenvoudig je foto’s online uploaden, bewerken en bestellen. Het is makkelijker dan ooit.

HEMA korting: de HEMA klantenpas

Heb jij al een eigen HEMA pas? Met deze pas scoor je heel eenvoudig punten. Deze punten kun je inleveren voor leuke extra’s. Je kunt een plastic pas gebruiken, maar je klantenpas kun je ook integreren in de HEMA app. De HEMA app is gratis te downloaden voor Android en iOS. In de app controleer je eenvoudig en snel je actuele puntensaldo. Je bouwt punten op door aankopen te doen. Punten wissel je in voor de leukste extra’s en handige vouchers. Je kunt de pas zowel in de winkel gebruiken als online. Als je een HEMA pas aanschaft, krijg je direct 25 punten en 10% welkomstkorting. Met elke euro die je uitgeeft, spaar je 1 punt. Een aanvullend voordeel is dat je met een klantenpas op je verjaardag gratis een tompouce mag uitkiezen. Wil je een fysieke pas aanschaffen? Hou er dan rekening mee dat deze bij de kassa 50 cent kost.

De anonieme HEMA pas

Er zijn zowel geregistreerde als anonieme passen. Geef je de voorkeur aan een anonieme pas boven een geregistreerde pas? Dan is dat ook een optie. Ook met de anonieme en niet-geregistreerde pas biedt kortingen. Hou er rekening mee dat je door je te registreren extra profiteert van korting: 10% welkomstkorting, een gratis kopje thee of koffie en 25 punten cadeau.

HEMA cadeaukaart

Waarom kiezen voor één cadeau als je ook voor duizenden tegelijk kunt krijgen? De HEMA cadeaukaart is het ideale cadeautje om te geven en te krijgen. HEMA heeft een uitgebreid assortiment cadeaukaarten met aansprekende designs. Er is een geschikte kaart voor elke gelegenheid. Je kunt zelf je ideale combinatie kiezen. Ben je op zoek naar een geschikte verjaardagscadeaukaart? Een bedankje? Of een felicitatie met een nieuwe woning? Je vindt het allemaal. Je kunt de HEMA cadeaukaart zowel in de winkel als op Hema.nl bestellen en gebruiken. Als extra voordeeltje is het tegoed op de kaart ook nog eens onbeperkt geldig.

HEMA e-tickets

Op de website van HEMA vind je regelmatig e-tickets voor onder meer dierentuinen, musea, pretparken, theater en festivals. Je kunt deze e-tickets 24/7 uur bestellen. Surf snel naar hema.nl/tickets.nl. Het voordeel van e-tickets bestellen via HEMA is dat je nooit meer betaalt strikt noodzakelijk: de prijzen zijn inclusief btw, je betaalt geen administratiekosten of reserveringskosten. Bestellen kan ook zonder bij HMA in te loggen of je te registreren.

HEMA zorgverzekering met korting

Wist je dat HEMA ook een eigen zorgverzekering heeft, evenals een autoverzekering? Als je de HEMA zorgverzekering hebt afgesloten, heb je het hele jaar door recht op 10% extra korting op bijna alle inkopen in HEMA winkels. Je krijgt de korting in de winkels, maar ook online. De korting op je aankoop krijg je met je HEMA pas bij de korting of met de barcode in de app.

HEMA Black Friday aanbiedingen

Ook tijdens Black Friday kun je bij HEMA rekenen op extra hoge kortingen. Black Friday, de Amerikaanse koopjesdag, gaat gepaard met tientallen procenten korting. Black Friday duurt bij HEMA niet zomaar één dag, maar gewoon een hele week. Op elke dag van de week kun je profiteren van de beste kortingen op specifieke producten. Wat de kortingen precies zijn en waarvoor ze gelden, wordt bij aanvang van de Black Friday week bekend gemaakt. De beste manier om Black Friday week bij HEMA tot een goed einde te brengen? Met Cyber Monday natuurlijk.

HEMA korting: Cyber Monday

Bij HEMA is Cyber Monday het traditionele einde van Black Friday week. Ook op de maandag krijg je korting op een groot deel van het HEMA assortiment. De acties gelden zowel online als in de winkel, van make-up tot kleding. Ook krijg je tijdens Black Friday week en Cyber Monday korting op koffie. Wil je als eerste weten wat er tijdens Cyber Monday precies in de aanbieding is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wist je dat er in het verleden tijdens Cyber Monday bijvoorbeeld ook aanbiedingen zijn geweest op meubels? De korting is uniek voor die dag.