intertoys korting

Wie van speelgoed houdt (en dat houden alle kinderen), is ongetwijfeld bekend met Intertoys. Intertoys is één van de grootste Nederlandse speelgoedketens. Behalve speelgoed wordt er ook multimedia en toebehoren verkocht. In 2020 had de keten over heel Nederland verspreid ruim 200 winkels in bezit. Samen met het Belgische bedrijf Maxi Toys maakt Intertoys onderdeel uit van de Mirage Toys Group. Benieuwd wat de volledige historie van Intertoys is en welk speelgoed je er tegen leuke kortingen op de kop kunt tikken? Lees vooral verder.

Historie van Intertoys

Het verhaal van Intertoys begint bij dat van Hobo Faam. Deze inkooporganisatie begon in 1976 met de handel in speelgoedartikelen. In korte tijd werd een reeks speelgoedwinkels geopend. De eerste vestigingen zaten in onder meer Veghel, Eindhoven, Enkhuizen en Hoorn. Tot 1979 hadden alle vestigingen behalve de gemeenschappelijke naam Intertoys ook een eigen naam. Bovendien voerden ze een eigen inkoop. Vanaf 1979 werd de inkoop gecentraliseerd en kwam ook het Intertoys logo centraal te staan. Sinds 2005 is Intertoys ook in België te vinden. Intertoys is een tijdlang in het beheer van Blokker geweest. In deze jaren zijn Bart Smit en Toys XL vestigingen onder meer verdergegaan onder de naam Intertoys. De voormalige Toys XL filialen werden omgedoopte tot Intertoys XL filialen met een extra grote oppervlakte.

Jaren van doorverkoop

Nadat Blokker Intertoys verkocht, is het nog een aantal keer van hand gewisseld. In 2019 werd de oude Intertoys failliet verklaard, waarna het bedrijf onder het Portugese Green Swan een doorstart maakte. In 2019 verkocht Green Swan Intertoys aan Mirage Toys Group B.V. Na een onstabiele periode zit Intertoys eigenlijk weer op de rit. Sinds 2020 heeft Intertoys nog zo’n 120 eigen winkels en 80 franchisewinkels. Nog altijd koop je bij Intertoys het leukste, meest innovatieve speelgoed. Dit speelgoed is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Intertoys deals: het Speelboek

Eén van de grote uithangbordjes van Intertoys is het zogenaamde Speelboek. Dit verschijnt sinds 1987 jaarlijks. Het Intertoys Speelboek wordt ieder jaar in september uitgegeven, met het oog op de cadeaurijke Sinterklaas- en Kerstperiode. In het boek vind je een enorm overzicht van alle (nieuwe) speelgoedartikelen in het assortiment en de bijbehorende prijzen. Bovendien zaten er tal van verborgen items in het boek. Kinderen konden deze tellen.

Intertoys en Toy Toy

Wie is Toy Toy? Zijn naam ken je misschien niet, maar het olifantje zelf wel. Sinds 1987 is het kleine olifantje het boegbeeld van Intertoys en al zijn winkels. Toy Toy verwijst natuurlijk naar Toys (oftewel: speelgoed), maar ook een beetje naar Toi Toi Toi, dat ‘succes!’ betekent. Toy Toy kwam voor het eerst voor in het speelboek van 1987 en werd in 1994 het officiële Intertoys symbool. Sinds 2019 heeft olifantje Toy Toy bovendien een nieuw uiterlijk.

Uitgebreide speelinspiratie

Met speelgoed kun je 101 kanten op. Je kunt bouwen, puzzelen, gamen of met actiefiguren aan de slag. Van spelen worden kinderen gelukkig. Maar ja, elk kind heeft weer een andere voorkeur. Speelgoed is niet alleen ideaal tijdverdrijf, het kan kinderen ook helpen bij hun algemene ontwikkeling, waaronder de motoriek, de fantasie, logisch nadenken en ruimtelijk inzicht. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie, dan kun je die op de website van Intertoys uitgebreid vinden. Online vind je de mooiste foto’s van klanten met hun favoriete speelgoed. Laat je door andere klanten inspireren. Zij laten je zien wat er allemaal met het speelgoed mogelijk is.

Intertoys cadeaukaart

Intertoys heeft ook eigen cadeaukaarten in het assortiment. Zo’n cadeaukaart is super leuk om cadeau te doen, maar natuurlijk nog leuker om zelf te krijgen. Met een Intertoys cadeaukaart kun je zelf je cadeautje uitkiezen. Je kunt de kaart in elke Intertoys winkel gebruiken, plus ook online. Je kiest zelf het gewenste saldo: van 5 tot en met 150 euro. Na aankoop is een Intertoys cadeaukaart drie jaar geldig. Via de saldochecker kun je het saldo bekijken.

Online betalen bij Intertoys

Intertoys heeft een overzichtelijke eigen website waar je het gehele aanbod speelgoed in kunt bewonderen. Je voegt de artikelen naar keuze toe aan je privéwinkelmandje en kiest de gewenste betaalmethode. Je kunt gemakkelijk en snel afrekenen met iDeal, maar ook kiezen voor betaalmethoden PayPal, creditcard (Visa en MasterCard), Klarna of één van volgende cadeaukaarten: de Intertoys Kadokaart, VVV Cadeaukaart, KidsCadeau kaart of de DE Cadeaukaart.

Intertoys folder aanbiedingen

Op zoek naar de nieuwste Intertoys deals? Je vindt je ze in de folder. Als je de nieuwste acties wilt bekijken, klik dan op de actuele folders. Je kunt ook op je gemak digitaal door allee speelgoed- en gamesaanbiedingen bladeren. In de folder vind je de nieuwste, mooiste aanbiedingen van topmerken als VTech, LEGO, Ravensburger en L.O.L. Surprise! Je blijft altijd van de laatste trends op de hoogte en profiteert optimaal van de hoogste kortingen. In de folder vind je bovendien alle nieuwste games voor Playstation, Nintendo en natuurlijk Xbox.

Speciale themafolders

De beste aanbiedingen op het gebied van games en speelgoed vind je in de speciale digitale themafolders. Deze kunnen in het teken staan van games, of juist baby- en peuterspeelgoed. Kortingen op producten kunnen 15%, 20% en in uitzonderlijke gevallen zelfs 50% bedragen. Wist je dast de Intertoys website zelfs een hele pagina heeft alleen voor Lego aanbiedingen? Regelmatig zijn er acties voor 1+1 gratis, of kun je bij aankoop van een product een gratis artikel krijgen.

Intertoys nieuwsbrief

Waarom inschrijven voor de Intertoys nieuwsbrief? Omdat als je je inschrijft, je automatisch van alle aanbiedingen op de hoogte blijft. Bovendien doe je als je ingeschreven staat iedere maand mee aan een prijsvraag waarmee je een Intertoys Kadokaart met 100 euro tegoed kunt winnen.

Intertoys aanbiedingen op Black Friday

Uiteraard doet Intertoys ook mee aan een internationale koopdag als Black Friday. Black Friday valt na de Amerikaanse feestdag Black Friday en wordt door veel Amerikanen gezien als hét moment om voordelig je kerstinkopen te doen. Helemaal waar, maar in Nederland hebben we natuurlijk ook nog Sinterklaas en dat valt nog eerder. Goedkoop inkopen voor de feestdagen doe je ook bij Intertoys. Op Black Friday kun je rekenen op tientallen procenten korting.

Intertoys stuntprijscirkels

Intertoys maakt regelmatig gebruik van zogenaamde grote, rode Stuntprijscirkels. Deze geven aan op welke producten hoge kortingen gelden. Je kunt onder meer kiezen uit de leukste spellen, puzzels, games en speelgoedauto’s. Ook zitten er stickers op poppen, L.O.L Surprise!

Intertoys prijzen tijdens de feestdagen

Intertoys is van mening dat tijdens de feestdagen iedereen een mooi cadeautje verdient. Ook als je maar een beperkt bedrag tot je beschikking hebt, kun je een fraai cadeau op de kop tikken. Er is speelgoed afgeprijsd voor alle leeftijden, jong en oud, voor jongens en voor meisjes.