jumbo korting

Jumbo is één van de grootste supermarktketens van Nederland en bovendien één van de goedkoopste. Jumbo maakt onderdeel uit van de Koninklijke Jumbo Food Groep, wiens aandelen in handen zijn van de Van Eerd Groep Holding. Jumbo heeft een marktaandeel van 21% en is daarmee na Albert Heijn de grootste Nederlandse supermarktspeler. Sinds 2019 is Jumbo ook over de grens in België actief. Sinds 2022 telt Vlaanderen vijfentwintig Jumbo winkels.

Historie van de Jumbo

Voor Jumbo begon het allemaal in 1979, toen Jan en Anita Meurs in een voormalig kerkgebouw in Tilburg een Lekker en Laag-supermarkt openden. Dit was de voorloper van de Jumbo formule. Hoe de naam Jumbo gekozen is? Een grappig verhaal: een belangrijke concurrerende supermarkt in Tilburg in die tijd was Torro (Stier). Dus ging men op zoek naar een dier dat nog sterker is dan de stier. Er werd gekozen voor de Jumbo (Olifant). De Jumbo formule werd in 1983 opgekocht door levensmiddelgroothandel Van Eerd uit Veghel. Vanaf dat moment ging het snel: Jumbo breidde zich in korte tijd uit in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.

Succes van de Jumbo Foodmarkt formule

In 2013 werd een nieuwe formule binnen Jumbo gelanceerd: de Jumbo Foodmarkt. De eerste vestiging van de Jumbo Foodmarkt is in Breda. Tegenwoordig zijn er ook Foodmarkts in Veghel, Tilburg, Dordrecht, Goes, Amsterdam, Groningen en Leidsche Rijn. In feite is een Jumbo Foodmarkt teen extra grote Jumbo, met alles erop en eraan. Je vindt hier zeer veel variatie in artikelen. Sinds 2014 heeft Jumbo ook eigen Jumbo afhaalpunten. Daar komt de Jumbo City-formule uit 2017 nog eens bij. De eerste van de gemak winkels bevindt zich in Groningen. Tegenwoordig zijn er ook kleine formaat Jumbo’s, zoals op Station Eindhoven Centraal.

Jumbo deals: unieke marketing en spaaracties

Jumbo zet zichzelf actief in de kijker door onder meer een wielerploeg (een hele goede wielerploeg) en Formule 1 coureur Max Verstappen te sponsoren. De klant wordt hier actief bij betrokken in de vorm van verschillende kortlopende spaaracties. Aan de hand van de zogenaamde zegeltjesacties kun je sparen voor onder meer koekenpannen, activiteiten, of korting of uitjes. Ook zijn er regelmatig lokale alternatieven, zoals voetbalplaatjes sparen van je lokale voetbalclub. Ook zijn er regelmatig spaaracties in samenwerking met Max Verstappen.

Jumbo deals: unieke samenwerking Jumbo en Hema

Sinds eind 2020 werkt Jumbo ook nauw samen met Hema. De Van Eerd familie was druk bezig de Nederlandse warenhuizenketen over te nemen. Het gevolg is dat beide formules hechter met elkaar samenwerken. Sinds enige tijd vind je in de meeste Jumbo’s ook een ruime selectie Hema-artikelen. Ook heeft Jumbo sinds 2016 een gedeelte van de La Place restaurants in beheer, afkomstig uit de failliete V&D-holding boedel. Binnen de supermarkt zelf kun je tegenwoordig ook producten vinden die onder de merknaam La Place verkocht worden.

Jumbo korting en inschrijven voor de nieuwsbrief

Waarom jij je zou moeten inschrijven voor de Jumbo nieuwsbrief? Omdat je dan nooit meer iets op het gebied van Jumbo aanbiedingen hoeft te missen. Bovendien ontvang je handige tips en lekkere recepten. Bovendien ben je via de nieuwsbrief als eerste op de hoogte van nieuwe spaaracties. Om je in te schrijven vul je je geboortedatum in en ga je akkoord met de voorwaarden. Je schrijft je in via: https://www.jumbo.com/service/nieuwsbrief.

Jumbo deals: het Hallo Jumbo Magazine

Jumbo brengt met regelmaat een nieuwe versie van het Jumbo Magazine uit. De edities die je niet meer op papier in de winkel kunt krijgen, zijn stuk voor stuk digitaal beschikbaar. In het Jumbo magazine vind je een grote variatie aan recepten, plus interviews en kooktips. Je vindt er alles op het gebied van lunch, voorgerechten, hoofdgerechten en natuurlijk dessert.

Jumbo app voordelen

Download de Jumbo app op je telefoon en geniet van de vele voordelen. Je hebt digitaal toegang tot het grootste supermarkt assortiment, kunt je eigen digitale boodschappenlijstje bijhouden en kunt sneller bestellen met de scanner. Je kunt boodschappen bestellen en laten bezorgen, plus de status van de bezorging in de gaten houden. Sluit je een Jumbo Bezorgeloos pakket af, dan hoef je geen bezorgkosten meer te betalen. Je kunt voor de kosten van het abonnement zo vaak boodschappen thuis laten bezorgen zoveel je wilt. Bovendien is het Jumbo Bezorgeloos pakket tijdelijk de eerste twee maanden gratis.

Jumbo aanbieding: voor Jumbo Extra’s sparen

Via de app kun je voor allerlei extra’s sparen, bijvoorbeeld gratis boodschappen. Ook kun je sparen op korting op dagjes uit. Via de Jumbo’s Extra’s app maak je een digitale pas aan of je maakt gebruik van een fysieke pas. Door je pas te scannen bij de kassa geniet je van alle voordelen.

Jumbo Extra’s: dagjes uit

Met je Jumbo Extra’s pas kun je bijvoorbeeld sparen voor unieke dagjes uit. Die beleef je met het hele gezin. Door boodschappen doen en je pas te scannen, bouw je geleidelijk punten op. Met deze punten krijg je de hoogste kortingen op liefst 100 verschillende leuke dagjes uit. Je kunt kiezen uit dagjes naar de dierentuin, het museum, een attractiepark, high tea of speelparadijs. Als je 100 punten hebt opgebouwd, krijg je 2,50 euro korting op het uitje naar jouw keuze. Je kunt de punten blijven stapelen en tot wel 30 euro korting per kaartje opbouwen. Het fijne van deze actie? Je spaart het hele jaar door en kunt het hele jaar door inwisselen.

Jumbo korting: voor de jarige Job

Als je jarig bent, dan verdien je een cadeautje. Dat is in ieder geval de opvatting van Jumbo. Vandaar dat je op je verjaardag gebruik kunt maken van 20% korting op elke taart, vlaai en gebaksvorm. Bovendien kun je je laten inspireren door lekkere recepten en tips voor een fuif.

Jumbo deals: spaar- en winacties

Jumbo staat bekend om zijn vele win- en spaaracties. Je kunt niet alleen met zegeltjes sparen voor hoge kortingen of dagjes uit, maar ook meedoen aan een winacties waarbij je bijvoorbeeld gratis boodschappen wint. Regelmatig zijn er acties waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Heb je iets gewonnen? Dan wordt er door Jumbo altijd persoonlijk contact met je opgenomen. Wel waarschuwt Jumbo je voor nepacties. In nepberichten worden nogal eens gratis krasloten of Jumbo waardebonnen ter waarde van 100, 250 of 500 euro aangeboden.

Jumbo korting: reguliere aanbiedingen

Net als de meeste andere supermarkten heeft Jumbo ook reguliere aanbiedingen. Deze kunnen van week tot week of van dag tot dag verschillen. Je vindt onder meer kortingen in prijs, evenals 2e halve prijs of 1+1 en 2+1 gratis acties. Het aanbod producten in de bonus is erg divers. Je vindt het overzicht van de actuele bonussen overzichtelijk op de Jumbo website.