Je bekijkt nu <strong>Eenvoudige bespaartips die je direct kunt toepassen</strong>

Eenvoudige bespaartips die je direct kunt toepassen

Besparen is iets wat veel mensen willen, maar soms is het lastig om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om geld te besparen, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Hieronder beschrijf ik enkele tips voor hoe je geld kunt besparen.

Maak een begroting

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je precies uitgeeft. Maak daarom een begroting, zodat je weet waar je geld aan uitgeeft en waar je eventueel op kunt besparen. Hierdoor kun je ook beter inzicht krijgen in waar je wellicht te veel geld uitgeeft en waar je geld kunt besparen.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen bij verschillende winkels, zodat je niet te veel betaalt voor dezelfde producten. Dat kan soms veel geld schelen. Soms zijn er aanbiedingen of kortingsacties, waardoor je geld kunt besparen. Ook kun je online op websites zoals bol.com of coolblue kijken, want hier vind je vaak goedkopere producten. En heb je iets gevonden bij de ene website, kijk dan ook eens wat het op een andere website kost, want ook daar kan heel veel verschil in zitten.

Eet thuis

Eten uit eten gaan is vaak duurder dan zelf eten koken. Als je regelmatig uit eten gaat, kun je door het koken van eten thuis geld besparen. Je kunt zelfs zoveel koken, dat je voor twee dagen eten hebt, zodat je niet iedere dag hoeft te koken. Hierdoor hoef je minder weg te gooien als je iets overhoudt, maar doordat je maar één keer kookt, bespaar je ook weer geld op je energieverbruik. Een win-win-situatie dus.

Gebruik kortingsbonnen

Kortingsbonnen kun je vinden in tijdschriften, maar ook online. Gebruik deze bonnen om te besparen op boodschappen of andere producten. Knip je kortingsbonnen uit, bewaar ze op een goed plekje en gebruik ze ook daadwerkelijk. Geld besparen was nog nooit zo makkelijk.

Bespaar op energiekosten

Door energiebesparende maatregelen te nemen, kun je geld besparen op de energierekening. Zet bijvoorbeeld het licht uit als je de kamer verlaat en sluit de deur als je de verwarming aanzet. Zet je verwarming een graadje lager en zet je verwarming een uur voordat je naar bed gaat op 15 graden. Het blijft heus nog wel een tijdje warm, als je tenminste de ramen en deuren gesloten houdt. Ook kun je overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Daarmee kun je op jaarbasis soms wel een paar honderd euro besparen. Lees hier onze tips over zuinig wassen.

Rij zuinig

Rijden met een zuinige auto of fietsen in plaats van te rijden met de auto, kan geld besparen. Ook kun je je auto onderhouden, zodat deze minder brandstof verbruikt. In sommige gevallen kun je je auto ook laten chippen om minder brandstof te verbruiken. Zorg dat je bandenspanning altijd op orde is, want als je bandenspanning te laag is heb je meer wrijving en verbruik je meer brandstof. Trek rustig op als je wegrijdt, ook dat scheelt je veel brandstof.

Maak zelf producten

In plaats van producten te kopen, kun je ze in veel gevallen ook zelf maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor producten als sauzen, snacks of verzorgingsproducten. Het is vaak goedkoper om deze producten zelf te maken en je weet ook precies wat er in zit.

Gooi niet te snel iets weg

Soms heb je een product niet meer nodig en gooi je het daarom maar direct weg. Doe dat niet, maar bewaar het nog eventjes. Soms blijkt dat je het product later toch weer nodig hebt, maar omdat je het al hebt weggegooid, moet je weer een nieuwe kopen. In bepaalde gevallen kun je een product ook hergebruiken of voor andere doeleinden gebruiken door er zelf iets nieuws of iets anders van de maken. Dat scheelt ook weer veel geld.

Met bovenstaande eenvoudige bespaartips kun je snel en eenvoudig geld besparen. Je kunt ze ook direct toepassen, zodat je direct kunt beginnen met geld besparen.

Geef een reactie